Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Η κλεψύδρα του χρόνου τελειώνει............ [από τον συνδ. Μ.ΚΑΥΚΑΛΑ]

Συνδλφ., την Παρασκευή στις 9 του Σεπτέμβρη συνεδριάζει το ΔΣ του ΣΣΕΤΕ,
βλέπε σχετικά (http://www.ssete.gr/Announcements.aspx?Cat=1&ID=421)
Δυστυχώς, ενώ η κρισιμότητα των περιστάσεων επιτάσσει άλλη θεματολογία, που θα περιείχε τα πραγματικά & ζέοντα προβλήματα, τρέχοντα κι αναμενόμενα, αλλα και με σχέδιο δράσης και κινητοποίησης.
Αντ΄αυτού, βλέπουμε πάλι τις αποπροσανατολιστικές κι εμμονικές επιλογές της "επίσημης εκπροσώπησης" του Συλλόγου σε πλήρη διάσταση με τις ανάγκες των συνταξ/χων.
Σ΄αυτά που σας έχω ήδη αναφέρει -σε πρόσφατα αλλα και παλαιότερα σημειώματα, ως προβλήματα και κίνδυνοι που πρέπει να επιληφθεί ο Σύλλογος, προσθέτω και τα παρακάτω:
Επαναλαμβάνω κι επαναφέρω, ως πρώτιστης και άμεσης προτεραιότητας, το θέμα του επανυπολογισμού των κύριων συντάξεών μας (και των ήδη συνταξ/χων μέχρι τις 13.5.2016 κατα την πρόταση που υπέβαλα προς τον ΣΣΕΤΕ), γνωρίζοντας οτι στο ΙΚΑ έχει εκπονηθεί χρονοδιάγραμμα κι έχει ήδη ξεκινήσει -η κατα κύματα- διαδικασία "αναπροσαρμογής".
Διαδικασία, που αν κρίνουμε απ΄αυτά που γίνονται με τις επικουρικές συντάξεις, δεν
θάναι υπερβολή να πούμε οτι λειτουργεί ήδη ο λεγόμενος "κόφτης", που εμμέσως
πλην σαφώς απειλεί ευθέως και τις κύριες συντάξεις.
Θα πρέπει ο Σύλλογος να ζητήσει απο την Δ/νση Προσωπικού να δεί, ποιες είναι οι οδηγίες που έχει πάρει σχετικά τα στοιχεία που θα σταλούν ή έχουν σταλεί στο ΙΚΑ για τον επανυπολογισμό των κύριων συντάξεων. Κι εννοώ, εάν η τράπεζα έχει απο-
στείλει τις ασφαλιστέες αποδοχές μας, επι των οποίων γίνονταν οι κρατήσεις.
Έγκυροι και γνωστοί αναλυτές της Κοινωνικής Ασφάλισης επισημαίνουν ότι:
Ο επανυπολογισμός αυτός, υποκρύπτει την εξάλειψη/ενσωμάτωση των Μνημονιακών κρατήσεων,
όπως εμφανίζονται στις μισθοδοσίες μας (Μείωση Ν.4051/12 & Μείωση Ν.4093/12) oι οποίες έχουν κριθεί απο το ΣτΕ ως αντισυνταγματικές κι ενώ όφειλε το ΙΚΑ απο τον Ιούνιο του 2015 να μήν τις ξανακρατήσει, ωστόσο συνεχίζει παράνομα και παράτυπα να παρακρατεί.
Ένας άλλος κίνδυνος που ελλοχεύει, απο την εφαρμογή του επανυπολογισμού, αφορά
τον επαν-υπολογισμό (μείωση ή περικοπή ?) και των επιδομάτων τέκνων & συζύγου, βάσει προηγούμενου "Μνημονιακού προαπαιτουμένου", όπως επίσης δεν θ΄αφήσουν ανεπηρέαστες και τις ειδικές εισφορές αλληλεγγύης.
Ένα άλλο επίδικο ζήτημα είναι, εάν και κατα πόσο θα επηρεαστούμε απο την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου (τσεκούρεμα ?), ως προς το άθροισμα (πλαφόν) κύριας και επικουρικής πάνω από 1.300 ευρώ.

Συνδλφ., τα προβλήματα είναι τόσο σοβαρά που δεν χωρούν, οι καιροσκοπισμοί εκ
μέρους της "επίσημης ηγεσίας" του Συλλόγου και τα φληναφήματα εκ μέρους του
νομικού συμβούλου.
Κάνω έκκληση στις, εκτός προεδρείου & Δ.Σ., συνδικαλιστικές δυνάμεις: Ανεξάρτητη Eνωτική Συνεργασία, Πρωτοβουλία , Ενιαία , Aνυπότακτοι συντ/χοι να επιμείνουν και να πιέσουν, με την παρουσία πολλών συνδλφ., στο ΔΣ να γίνει συζήτηση και να ληφθούν αποφάσεις για τα προβλήματά μας και μόνο και όχι για αλλότρια.
Όσο είναι καιρός, ν΄ανακόψουμε την πορεία που έχουν επιλέξει οι "δυνάμεις αδρα-
νείας" του προεδρείου και που μας οδηγούν ως "πρόβατα επι σφαγή" στο βωμό της
εξυπηρέτησης των συμφερόντων των εντολέων τους.
 

                                            ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου