Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔ. Γ.ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ



Προς το Δ.Σ. του                                                                                                                                 Συλλόγου Συνταξιούχων  Ε.Τ.Ε.
Αθήνα  9 Σεπτεμβρίου 2016
Συνάδελφοι,
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ   ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ  ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ
Θέλοντας να συμβάλλω στην προσπάθεια περιστολής των προεκλογικών δαπανών στη δύσκολη αυτή και οικονομική συγκυρία, σας υποβάλλω κάποιες προτάσεις, η υιοθέτηση από το Δ.Σ. των οποίων θα συμβάλλει  και στη θεσμική αναβάθμιση του Συλλόγου μας, που όλοι στα λόγια ευαγγελιζόμαστε….

  1. Να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο μισθοδότησης των μελών της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και των περιφερειακών Εφορευτικών Επιτροπών  (το 2014 κάθε μέλος –τακτικοί και αναπληρωματικοί-της ΚΕΕ για να παράσχει τις υπηρεσίες του εισέπραξε  1500€ ο καθένας, ενώ 50€εισέπραξε κάθε μέλος από τις εφορευτικές επιτροπές στα περιφερειακά εκλογικά κέντρα.! Η πρόσληψη των εξωτερικών συνεργατών που υποβοηθούν την ΚΕΕ στο έργο της να γίνει με φειδώ και μόνο για τα απολύτως αναγκαία άτομα και όχι με παραταξιακά κριτήρια.
  2. Να ακολουθηθεί  η -επιτυχημένη- πρακτική του 2014 και το προεκλογικό φυλλάδιο με τα προγράμματα των παρατάξεων που θα λάβουν μέρος στις εκλογές (4 σελίδες /παράταξη) να τυπωθεί σε ειδικό έντυπο  και να ταχυδρομηθεί στους συναδέλφους όπως γίνεται με την τακτική έκδοση του περιοδικού.  Το έξοδο είναι το μεγαλύτερο που υποβάλλονται οι παρατάξεις και θα καλύψει το μεγαλύτερο κόστος των προεκλογικών τους δαπανών,και μα σημαντική ωφέλεια για τον Σύλλογο.
  3. Σε κάθε παράταξη που θα λάβει μέρος στις εκλογές, μπορεί να δοθεί ένα μικρό ποσό για περιοδείες (πχ. 3000€) αν και θα βοηθούσε εκτός από την περιστολή των δαπανών και στον ζητούμενο πολιτικό μας πολιτισμό ,η διενέργεια κοινών περιοδειών και συγκεντρώσεων  με έξοδα του Συλλόγου σε  Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλο.
  4. Στους σ/φους που θα έρθουν από την περιφέρεια να καταβληθούν μόνο τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής και όχι και ημερήσια αποζημίωση (20€) όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Οι συνάδελφοι  είναι βέβαιο ότι θα κατανοήσουν ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε στη περιστολή των δαπανών του Συλλόγου μας.
  5. Για λόγους διαφάνειας, να δημοσιευτεί προϋπολογισμός προεκλογικών εξόδων και απαραίτητα αναλυτικός οικονομικός  απολογισμός.
Συνάδελφοι,
Θέλω να πιστεύω ότι οι επόμενες εκλογές μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία αλλαγών προς όφελος του συνόλου των συναδέλφων μας και με απόλυτο σεβασμό στην εισφορά τους προς τον Σύλλογο.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Γιώργος Δημητρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου