Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΣΤΟ Σ.Σ.Ε.Τ.Ε. ΟΛΕΘΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  ΤΗΣ  23/9/2016
 
 
Τη περασμένη Τετάρτη  21/9/16 παρευρεθήκαμε στη τρίτη   κατά σειρά συνεδρίαση –συνάντηση  του ΔΣ του ΣΣΕΤΕ. Από το τέλος Αυγούστου, μόλις δηλαδή ο Σύλλογος άνοιξε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές  έχουν  γίνει τρείς συνολικά συγκλήσεις του ΔΣ, χωρίς όμως να έχει πραγματοποιηθεί  ουσιαστικά καμία  συνεδρίαση ,λόγω της  πάγιας απουσίας  των   επτά συνέδρων  που ανήκουν στην Α.Ε.Σ, τη παράταξη  του Βαγγέλη Μαύρου. 
 
Αυτή είναι η συνέχεια  του  κλίματος εχθρότητας  που βιώνουμε μετά τις εκλογές του 2014,της έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ των παρατάξεων και των συμβούλων του ΔΣ, όχι δυστυχώς  για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα τεράστια και πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά για το πώς θα εξυπηρετήσουν παραταξιακές και προσωπικές βλέψεις. Σ ’αυτό   το πλαίσιο  τον περασμένο Ιούλιο πήραν (με τη γνωστή πλειοψηφία 8-7)την απόφαση να  μαζέψουν υπογραφές για  σύγκληση  Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με σκοπό τη διενέργεια εκλογών.
Οι πρόωρες εκλογές, ο δρόμος απόδρασής τους…
Είδαμε με μεγάλη επιφυλακτικότητα και καχυποψία την απόφαση αυτή ,γιατί αφενός οι διαδικασίες αυτές θα χρεώσουν το Σύλλογο μας με ένα τεράστιο ποσόν (που προέρχεται ας μην ξεχνάμε από τις συνδρομές που καταβάλλουμε),και αφετέρου ενώ αναμένεται η εφαρμογή του καταστροφικού για τις συντάξεις μας, νόμου ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ και θα πρέπει να είμαστε επί  ποδός,  αντ’ αυτού θα είμαστε σε εκλογικές διαδικασίες, μακριά από τις εξελίξεις δημιουργώντας έτσι άλλοθι για την αδράνεια και την αδυναμία του ΔΣ να έχει την παραμικρή αντίδραση αφού και πολιτικά είναι απόλυτα σύμφωνοι με τα μνημόνια.                                                                           
 Το ‘στρίβειν  δια του αρραβώνος’ η λύση στο πρόβλημά τους. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Τους καλούμε πριν είναι πολύ αργά, να αφήσουν τις προσωπικές αντιπαραθέσεις στην άκρη και να εργασθούν για την υπεράσπιση των κεκτημένων μας.
Οι θέσεις μας και οι επόμενες δράσεις μας…
Η θέση των «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ» που εκφράσαμε και εγγράφως στο Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ, είναι να παραταθεί η  διαδικασία των πρόωρων εκλογών και αυτές να γίνουν στο χρόνο που προβλέπει το καταστατικό. Ο ρόλος τους γενικά αλλά ειδικότερα αυτή την ώρα είναι να εργασθούν για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων μας διαφορετικά θα έχουν εγκληματήσει σε βάρος των συναδέλφων συνταξιούχων.
Συνάδελφοι, εμείς οι Ανυπότακτοι Συνταξιούχοι, παρατηρούμε με ψυχραιμία τα τεκταινόμενα. Αρνούμεθα να λάβουμε μέρος στους διαπληκτισμούς. Τονίζουμε όμως στους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις που έχουν κάνει το Σύλλογο μας ανενεργό, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αποβαίνουν εις βάρος των συμφερόντων των συναδέλφων  μας.
Καλούμε τους συναδέλφους   να συσπειρωθούν γύρω από το κίνημά μας για να χαράξουμε  μαζί τον διαφορετικό δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε.  Περιμένουμε να καταλήξει κάπου όλο αυτό με το ΔΣ και θα συγκεντρωθούμε  για να συζητήσουμε και από κοντά τις απόψεις μας. Στο μεταξύ ευχόμαστε σε όλους «Καλό φθινόπωρο» με  γερά νεύρα ,γιατί φαίνεται ότι θα μας χρειαστούν.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου