Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔ. Γ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ



Προς το Δ.Σ. του                                                                                                                                 Συλλόγου Συνταξιούχων  Ε.Τ.Ε.
Αθήνα  1 Σεπτεμβρίου 2016
Συνάδελφοι,
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΩΝ
ΠΡΟΩΡΩΝ  ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ  ΣΤΟ ΣΣΕΤΕ

Όπως είναι γνωστό, βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία συλλογής υπογραφών από τα μέλη του ΣΣΕΤΕ για τη σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για προκήρυξη  πρόωρων αρχαιρεσιών μετά από απόφαση του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ.
Εάν λοιπόν η διαδικασία συλλογής υπογραφών ολοκληρωθεί κανονικά και η Γ.Σ. και οι αρχαιρεσίες πραγματοποιηθούν εντός του 2016, θα προκύψουν μια σειρά από οικονομικές κυρίως συνέπειες τις οποίες πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία που τα οικονομικά του ΣΣΕΤΕ δεν είναι σε καλή κατάσταση.                            Σύμφωνα δε με τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΣΕΤΕ σ/φος Γ. Πορτούλας  στο 35ο συνέδριο της ΟΣΤΟΕ στις 3/6/2016, «..ο ΣΣΕΤΕ έχει πτωχεύσει   και σήμερα είμαστε στο απόλυτο μηδέν. Είμαστε μπατίρηδες.»                                                                                                                             Αν λοιπόν προχωρήσουν οι διαδικασίες σύγκλισης της έκτακτης Γ.Σ., αυτή θα επιβαρύνει  τον Σύλλογο με ένα ποσό περίπου 200.000 € που θα επιβαρύνουν την ήδη τραγικά οικονομική κατάσταση του συλλόγου. Αλλά με την μετακύληση των αρχαιρεσιών πχ. Τον Νοέμβριο του 2016, η τριετής  θητεία του ΔΣ(άρθρο 8 του καταστατικού) θα λήξει  τον Νοέμβριο του 2019 οπότε θα γίνουν οι επόμενες αρχαιρεσίες. Και θα επαναληφθεί η διενέργεια και δεύτερης ΓΣ μέσα στο ίδιο έτος (το 2019) Και μετά πάλι το 2022 κ.ο.κ. Δηλαδή διαταράσσεται σοβαρά  η ήδη επιβαρυμένη οικονομική  κατάσταση του Συλλόγου.  Ποιος έχει άραγε το δικαίωμα να παραγνωρίσει τις συνέπειες αυτές; Και ποιοι θα αναλάβουν τελικά αυτή την ευθύνη;
Μπορούμε να αποτρέψουμε τις συνέπειες και με ποιόν τρόπο;
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΩΤΗ:                                                                                                                      Να προκηρυχθεί η ΓΣ τον Ιανουάριο του 2017(αντί του Απριλίου) και οι αρχαιρεσίες να γίνουν τον Φεβρουάριο του 2017(αντί του Μάιου). Έτσι και οι αρχαιρεσίες γίνονται νωρίτερα αλλά και δεν  διαταράσσεται η εκ του καταστατικού προβλεπόμενη ακολουθία των διαδικασιών και δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά ο Σύλλογος με τα έξοδα της επί πλέον Γ.Σ.
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ:                                                                                                                  Αν  παρόλα αυτά το ΔΣ εκτιμήσει ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι ανώτερο από την ανωμαλία που θα δημιουργηθεί και επιμείνει να γίνουν τελικά  οι αρχαιρεσίες μέσα στο 2016 τότε να ληφθεί απόφαση (συμφωνία κυρίων)ώστε η θητεία του νέου ΔΣ να είναι μειωμένη (μέχρι τον Απρίλιο του 2019), για να αποφύγουμε τις συνέπειες  των επόμενων ετών που ανέφερα πιο πάνω.
Συνάδελφοι,
Έστω και στο τέλος της θητείας αυτού του Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ, ας επικρατήσει η κοινή λογική  και να τροποποιηθεί μια απόφασή του που είναι βέβαιο ότι θα προσθέσει και άλλα δεινά στο Σύλλογό μας…
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,



Γιώργος Δημητρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου