Τρίτη 6 Μαρτίου 2018




ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

Αθήνα 6 Μάρτη 2018

Ο ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ…..
ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε. ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ
ΤΗΝ ΆΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Σ.Ε.Τ.Ε.
ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑΞΗ ΝΕΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Δεν είχαμε αυταπάτες για τις προθέσεις της Διοίκησης της ΕΤΕ να μας παρασύρει σε μακρύ προσχηματικό διάλογο, ώστε να μας εξαθλιώσει οικονομικά, προκειμένου να δεχτούμε εύκολα τις αποφάσεις της ως τετελεσμένα. Δηλαδή να κλείσει το θέμα ΛΕΠΕΤΕ με την ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ μεταφέροντας τις υποχρεώσεις της στις πλάτες μας και στις πλάτες του Ελληνικού λαού.
Την Παρασκευή 2 Μάρτη ο προσχηματικός διάλογος  κατέρρευσε! Η διοίκηση της ΕΤΕ  δεν κατέθεσε καμία  γραπτή πρόταση στην επιτροπή - όπως είχε δεσμευτεί - και μάλιστα με αστείες δικαιολογίες, με αποτέλεσμα και οι πιο ευκολόπιστοι να έχουν πλέον πεισθεί ότι έχει στηθεί παγίδα. Ο ‘διάλογος’ κατέρρευσε ακόμα και στη συνείδηση όσων  -καλοπροαίρετα- ήλπιζαν σε αυτόν.
Μόνο οι συνένοχοι του εργοδοτικού και κομματικού συνδικαλισμού προσπαθούν μάταια να το αποκρύψουν.
Αν είχε γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία του ΔΣ η πρότασή μας, που έχει κατατεθεί ήδη από τον Νοέμβριο, θα ήμασταν τώρα ένα βήμα μπροστά από τους επίδοξους νεκροθάφτες του ΛΕΠΕΤΕ.
Όμως, ποτέ δεν είναι αργά.
Ζητάμε άμεσα τη σύγκληση του ΔΣ, ώστε να επανεξετάσει την στάση του Συλλόγου με βάση τα νέα δεδομένα και να δώσει - επιτέλους - μια ενωτική αγωνιστική απάντηση στα σχέδια εξαθλίωσης, που απεργάζονται Διοίκηση και Κυβέρνηση σε βάρος των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟ Δ.Σ.

Επαναφέρουμε, λοιπόν, την πρότασή μας πιστεύοντας ότι συσπειρώνει το σύνολο των συναδέλφων μας και ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα γίνει αποδεκτή από την  πλειοψηφία του Δ.Σ.

1.   Βασική προϋπόθεση συμμετοχής σε διαδικασία επιτροπής ή διαλόγου με την Τράπεζα είναι α) Ηπληρωμή των επικουρήσεων (οφειλόμενων και επόμενων για όσο διαρκεί ο ‘διάλογος’) και β) ο μόνος διάλογος, που μπορεί να γίνει, είναι εντός ΛΕΠΕΤΕ χωρίς, ούτε κατ’ ελάχιστο, την αλλοίωση του εγγυημένων παροχών χαρακτήρα του.
2.   Διαχειριστικό έλεγχο του ΛΕΠΕΤΕ από το 1949.
3.   Η διενέργεια οικονομοτεχνικής μελέτης από τονΣύλλογο (όχι σε συνεργασία με τη Διοίκηση της ΕΤΕ),που θα λαμβάνει υπ’ όψη της τον παραπάνω οικονομικό διαχειριστικό έλεγχο, αλλά και τα αποθεματικά, που θα έπρεπε να υπάρχουν με τηνένταξη όλων των εργαζομένων στην ΕΤΕ από το 2005 και μετά.
4.   Εμμένουμε στην πρόταση για ένταξη στοΛΕΠΕΤΕ όσων προσλή-φθηκαν στην ΕΤΕ μετά την 1/1/ 2005.    Προβαίνουμε σε δυναμικέςκινητοποιήσεις προς την κυβέρνηση  ζητώντας  σχετική νομοθετική ρύθμιση, ήδη έτοιμη από τους νομικούς συμβούλους του ΣΣΕΤΕ προς παράδοση.  Κοινοποιούμε το αίτημά μας στα πολιτικά κόμματα εντός (και εκτός Βουλής) ζητώντας να πάρουν θέση και να την ψηφίσουν.
5.   Δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις μας  με καθημερινές καταλήψεις μπροστά και μέσα σταΚεντρικά Κατ/τα Αθηνών, Θεσσαλονίκης και σε πανελλαδική κλίμακα, όπου είναι δυνατόν, με κλείσιμο καταστημάτων. Η αδυναμία εξυπηρέτησης της πελατείας θα ασκήσει ουσιαστική πίεση σε ΕΤΕ και κυβέρνηση.
6.   Δίνουμε συνέντευξη Τύπου και καταχωρούμεανακοινώσεις στον  περιοδικό και ηλεκτρονικό Τύπο.  Η δημοσιοποίηση των ευθυνών της ΕΤΕ απέναντι στοΛΕΠΕΤΕ, αλλά και της κυβέρνησης με το PSI και όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους, θα επηρεάσει την κοινή γνώμη υπέρ μας.
7.   Η κατάθεση αγωγών του συνόλου των συναδέλφων, εκτός από το πρακτικό αποτέλεσμα για καθένα ξεχωριστά συνάδελφο, ασκεί μια επιπρόσθετη πίεση προς την Τράπεζα και την Κυβέρνηση, της μη ολοκλήρωσης των όποιων σχεδίων τους, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά οι υποχρεώσεις προς τον ΛΕΠΕΤΕ, εφ’ όσον υπάρχουν εκκρεμείς δικαστικές διεκδικήσεις.
Τέλος, δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι η στάση της Διοίκησης της ΕΤΕ και η  προκλητική "ουδετερότητα" της κυβέρνησης εντάσσονται στο πλαίσιο των  μνημονιακών πολιτικών, που εφαρμόζει πιστά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και που έχουν προδιαγράψει ότι δημόσιο χρέος και «διάσωση» τραπεζών θα πέφτουν μονίμως στις πλάτες των γνωστών υποζυγίων, δηλ. των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Οπότε, βιάζονται να τελειώνουν με τον ΛΕΠΕΤΕ, για να ακολουθήσει άμεσα κι ο επανυπολογισμός των συντάξεων (Νόμος Κατρούγκαλου), που θα μας αφήσει με μια σύνταξη-επίδομα φτώχειας. Θα τους το επιτρέψουμε;;;

Να τους αποδείξουμε ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο!
Να τους αποδείξουμε ότι ΔΕΝ παίζουμε και ΔΕΝ εμπαιζόμαστε.
Θα μας βρίσκουν στο δρόμο του αγώνα καθημερινά
μέχρι να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Αντωνίου Ειρ., Γάτσιος Δ., Δημητρόπουλος Γ., Κατσάνος Θ.,Κονταρίνης Π., Λιβιεράτος Σ., Παπαδάκη Σ., Παπαπολύζος Π., Ψαρρού Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου