Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ


Αθήνα 22-3-18
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΛΕΠΕΤΕ

     Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι η απόφαση για την κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ  εκπορεύεται από την ίδια την Κυβέρνηση. Γι’ αυτό, δεν μας εκπλήσσει η αποκάλυψη περί εντολής προς τον Φραγκιαδάκη από τον Τσακαλώτο ‘να πάει μέχρι τέλους το κλείσιμό του’. Απλά, μας επιβεβαιώνει ότι είναι εντελώς προσχηματικοί οι λόγοι, που επικαλούνται, ότι δηλαδή κινδυνεύει η Τράπεζα. Είναι ένα απατηλό μήνυμα προς την κοινωνία και, ταυτόχρονα, ηθικός εκβιασμός προς τους συνταξιούχους και εργαζόμενους της ΕΤΕ, με στόχο να εκμαιεύσουν την συγκατάθεσή μας, ώστε η δεδομένη οικειοποίηση των αποθεματικών του ΛΕΠΕΤΕ  από την Τράπεζα να θεωρηθεί ως μη γενόμενη, να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της προς τον ΛΕΠΕΤΕ και να δοθεί «καθαρή και αμόλυντη» για ξεπούλημα.                               

Αν, ωστόσο, από κάποιους κινδυνεύει η τράπεζα, είναι από αυτούς που την διοικούν. Γνωρίζοντας την ανευθυνότητα και προχειρότητα, με την οποία έχουν χειριστεί τα του ΛΕΠΕΤΕ, εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι είναι εντελώς ανίκανοι να βρίσκονται στο τιμόνι της Τράπεζας και είναι βέβαιο ότι, με τις επιλογές τους, της δημιουργούν προβλήματα.

        Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο κ. Πετρόπουλος , η κα Καφαντάρη, αλλά και πολλοί άλλοι,  γνωρίζουν πολύ καλά για το πάρτι με θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ημέτερους, χρηματοδοτικές πολιτικές με τεράστιες επισφάλειες - που όμως εξασφάλιζαν μεγάλα μπόνους για τα στελέχη -,  σπατάλες σε  αργομισθίες, σε άχρηστες μετασκευές καταστημάτων, σε στοκ options και πολλά άλλα γνωστά σε όλους, που οδήγησαν την τράπεζα στα βράχια. Δυσκολεύονται να κάνουν την παραμικρή αναφορά σ’ αυτά. Δυσκολεύονται να αποκαλύψουν την απάτη που κρύβεται από πίσω. Αντίθετα,  με μεγάλη ευκολία, όχι μόνο αποδέχτηκαν την απατηλή επιλογή τρόικας και προηγούμενων Κυβερνήσεων, να πληρώσει τον λογαριασμό ο Ελληνικός λαός, αλλά την συνεχίζουν, στέλνοντας και στους συνταξιούχους της ΕΤΕ επιπρόσθετο λογαριασμό για τον ΛΕΠΕΤΕ.

 Παρ’ όλο που – κι αυτό το γνωρίζουν - ότι πολλές φορές η Τράπεζα  ξεπέρασε σημαντικά προβλήματα χρησιμοποιώντας τα αποθεματικά του.  Το τελικό στάδιο, για να ολοκληρωθεί η κλοπή, είναι η πρόταση για ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ. Αυτό θα σημάνει,  εκτός από τη δραστική μείωση έως και εξαφάνιση του επικουρικού μισθού που μας δίνει ο ΛΕΠΕΤΕ (με την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου), ότι αφενός τα όποια οικονομικά βάρη θα φύγουν από τη Τράπεζα  και θα μεταβιβαστούν  στις πλάτες του Ελληνικού λαού, αφετέρου οι - ιδιώτες πλέον - ιδιοκτήτες της Τράπεζας θα καρπωθούν τα αποθεματικά, που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι από το 1949 μέχρι σήμερα.
Καμμία λύση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή έξω από τα πλαίσια του σημερινού ΛΕΠΕΤΕ, του οποίου ο κανονισμός λειτουργίας προβλέπει την εγγυημένη από την ΕΤΕ παροχή. Δεν μπορεί να αποδεχόμαστε να μας φορτώνουν συνεχώς τις κλοπές και τις απάτες, που έχουν διαπράξει διαχρονικά με τις μίζες και τις κομπίνες τους!
Δεν μπορεί να αποδεχτούμε το φαγοπότι αυτό  να γίνει εις υγεία των κορόιδων!
Φτάνει μέχρι εδώ!!  Αρκετά!!
         Με Αγώνες απαντάμε στην επίθεση! Γι’ αυτό καλούμε την πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΣΕΤΕ να καταλάβει επιτέλους την παγίδα του προσχηματικού διαλόγου σφαγής, που έχουν στήσει, και να αποχωρήσει απ’  αυτόν. Παράλληλα, αξιοποιώντας τον θεσμικό ρόλο του συλλόγου, να αναλάβει πρωτοβουλίες αγωνιστικών και πολύπλευρων κινητοποιήσεων κλιμακούμενων πανελλαδικά. Εναντίον κυβέρνησης και Τράπεζας μέχρι την τελική δικαίωση. Να αποκαλύψουμε την σκευωρία ώστε να αναγκασθούν σε αναδίπλωση.  Καλούμε τους συναδέλφους σε περαιτέρω  αγωνιστική εγρήγορση, δυναμική παρουσία και συμμετοχή σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι οποίες,  πιστεύουμε, πρέπει να οργανώνονται από τον σύλλογο, για να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή, περισσότερη αποτελεσματικότητα και, πάνω απ’ όλα, να σηματοδοτούν την ενότητα,  που είναι απολύτως απαραίτητη για τον αγώνα μας.
            Οι προτάσεις, που έχουμε καταθέσει και είναι γνωστές σε όλους, θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν αποδεκτές, αφού δίνουν λύσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, όπως έχει ήδη αποδειχθεί.
Εμείς είμαστε και θα είμαστε παρόντες. Βοηθήσαμε και θα βοηθάμε να γίνονται αγωνιστικές κινητοποιήσεις,  που αποσκοπούν στην αποκάλυψη αυτής της απάτης και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, που έχουμε χτίσει εδώ και 70 χρόνια μέσα από τον ΛΕΠΕΤΕ. Συμμετείχαμε και θα συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στις κινητοποιήσεις αυτές.
Ωστόσο, θέλουμε, πρέπει και απαιτούμε το ΔΣ να μπει σύσσωμο μπροστά στους αγώνες. 
Όσο, όμως, συνεχίζεται η αγωνιστική αδράνεια του συλλόγου, θα βοηθάμε να παίρνονται πρωτοβουλίες και θα τις προωθούμε, όπως ήδη έχουμε κάνει, εφόσον αφορά σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που έχουν στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και μόνο.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 
Αντωνίου Ειρ., Γάτσιος Δ., Δημητρόπουλος Γ., Κατσάνος Θ.,Κονταρίνης Π., Λιβιεράτος Σ., Παπαδάκη Σ., Παπαπολύζος Π., Ψαρρού Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου