Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ

Αθήνα 12/3/2018

Η ΕΜΜΟΝΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ  ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ‘ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ’…
ΠΟΙΟΙ ΤΡΕΦΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ;
ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ 16500 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ….

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΣΕΤΕ, άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. (ΔΑΚΣ,ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ,ΑΕΣ/Τζούλης, ΑΛΛΕΣΤΑ) επιμένει στην πολιτική του αδιέξοδου προσχηματικού διαλόγου που μας  έχει εγκλωβίσει η Διοίκηση της ΕΤΕ  με την εκβιαστική της τακτική απέναντι σε 16500 οικογένειες συνταξιούχων που παραμένουν απλήρωτοι  για 4 μήνες….

Ο εκπρόσωπος των ‘ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ’ κατέθεσε την παρακάτω πρόταση που από τον περασμένο Νοέμβριο σταθερά προβάλλουμε ως τη μόνη εναλλακτική πρόταση που μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στη καταστροφική πρόταση της Διοίκησης  και της αδυναμίας της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου μας  να την αποκρούσει δυναμικά δίνοντας νέα προοπτική στον αγώνα των συνταξιούχων της ΕΤΕ…..

 Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ  ΣΤΟ Δ.Σ.

1.   Βασική προϋπόθεση συμμετοχής σε διαδικασία επιτροπής ή διαλόγου με την Τράπεζα είναι α) Ηπληρωμή των επικουρήσεων (οφειλόμενων και επόμενων για όσο διαρκεί ο ‘διάλογος’) και β) ο μόνος διάλογος, που μπορεί να γίνει, είναι εντός ΛΕΠΕΤΕ χωρίς, ούτε κατ’ ελάχιστο, την αλλοίωση του εγγυημένων παροχών χαρακτήρα του.
2.   Διαχειριστικό έλεγχο του ΛΕΠΕΤΕ από το 1949.
3.   Η διενέργεια οικονομοτεχνικής μελέτης από τονΣύλλογο (όχι σε συνεργασία με τη Διοίκηση της ΕΤΕ),που θα λαμβάνει υπ’ όψη της τον παραπάνω οικονομικό διαχειριστικό έλεγχο, αλλά και τα αποθεματικά, που θα έπρεπε να υπάρχουν με τηνένταξη όλων των εργαζομένων στην ΕΤΕ από το 2005 και μετά.
4.   Εμμένουμε στην πρόταση για ένταξη στοΛΕΠΕΤΕ όσων προσλή-φθηκαν στην ΕΤΕ μετά την 1/1/ 2005.    Προβαίνουμε σε δυναμικέςκινητοποιήσεις προς την κυβέρνηση  ζητώντας  σχετική νομοθετική ρύθμιση, ήδη έτοιμη από τους νομικούς συμβούλους του ΣΣΕΤΕ προς παράδοση.  Κοινοποιούμε το αίτημά μας στα πολιτικά κόμματα εντός (και εκτός Βουλής) ζητώντας να πάρουν θέση και να την ψηφίσουν.
5.   Δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις μας  με καθημερινές καταλήψεις μπροστά και μέσα σταΚεντρικά Κατ/τα Αθηνών, Θεσσαλονίκης και σε πανελλαδική κλίμακα, όπου είναι δυνατόν, με κλείσιμο καταστημάτων. Η αδυναμία εξυπηρέτησης της πελατείας θα ασκήσει ουσιαστική πίεση σε ΕΤΕ και κυβέρνηση.
6.   Δίνουμε συνέντευξη Τύπου και καταχωρούμεανακοινώσεις στον  περιοδικό και ηλεκτρονικό Τύπο.  Η δημοσιοποίηση των ευθυνών της ΕΤΕ απέναντι στοΛΕΠΕΤΕ, αλλά και της κυβέρνησης με το PSI και όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους, θα επηρεάσει την κοινή γνώμη υπέρ μας.
7.   Η κατάθεση αγωγών του συνόλου των συναδέλφων, εκτός από το πρακτικό αποτέλεσμα για καθένα ξεχωριστά συνάδελφο, ασκεί μια επιπρόσθετη πίεση προς την Τράπεζα και την Κυβέρνηση, της μη ολοκλήρωσης των όποιων σχεδίων τους, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά οι υποχρεώσεις προς τον ΛΕΠΕΤΕ, εφ’ όσον υπάρχουν εκκρεμείς δικαστικές διεκδικήσεις.
ΔΕΝ παίζουμε και ΔΕΝ εμπαιζόμαστε.
Θα μας βρίσκουν στο δρόμο του αγώνα καθημερινά
μέχρι να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Αντωνίου Ειρ., Γάτσιος Δ., Δημητρόπουλος Γ., Κατσάνος Θ.,Κονταρίνης Π., Λιβιεράτος Σ., Παπαδάκη Σ., Παπαπολύζος Π., Ψαρρού Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου