Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ



Αθήνα, 2 Μαρτίου 2018

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ


Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018,  η ολομέλεια της παράταξης «Ανυπότακτοι Συνταξιούχοι Πρωτοβουλία Συνταξιούχων ΕΤΕ»
Α. Ασχολήθηκε με την πορεία του Λογ/σμού Επικούρησης του Προσωπικού της ΕΤΕ,
Β. Εκτίμησε ότι το κίνημα σήμερα έχει δύο πλευρές (Ή αδιαπραγμάτευτος  ΛΕΠΕΤΕ  Ή διάλογος-‘διαπραγμάτευση’ με την ΕΤΕ και το πολιτικό κατεστημένο, που σίγουρα θα καταλήξει σε μειώσεις, με αλλαγή του καθεστώτος, μέχρις πλήρους εξαφάνισης των επικουρήσεων το 2021) και
Γ. Αποφάσισε τα εξής:  
1.       Εμμένουμε στην πρόταση, που έχουμε καταθέσει στο ΔΣ. Αυτή του αδιαπραγμάτευτου ΛΕΠΕΤΕ. Ο ΣΣΕΤΕ πρέπει να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την ύπαρξη του ΛΕΠΕΤΕ ως λογ/σμού εγγυημένων  παροχών. Η μη αλλοίωση του χαρακτήρα του λογαριασμού και η μη απαλλαγή της ΕΤΕ από τις εγγυοδοτικές της υποχρεώσεις σημαίνει υπολογισμό της επικούρησής μας με βάση τις εισφορές, που καταβάλαμε σε όλο τον εργασιακό μας βίο.
2.     Ο ΣΣΕΤΕ οφείλει να προβεί σε διαχειριστικό έλεγχο του ΛΕΠΕΤΕ από το 1949 - ακόμα και με παρέμβαση εισαγγελέα, αν χρειασθεί, καθόσον ο έλεγχος αποτελεί ίσως και τη μόνη ελπίδα δικαίωσής μας.
3.     Εμμένουμε στην πρόταση για ένταξη στο ΛΕΠΕΤΕ όσων προσλήφθηκαν στην ΕΤΕ μετά την 1/1/2005. Οι νομικοί σύμβουλοι του ΣΣΕΤΕ πρέπει να συντάξουν σχετική τροπολογία.
4.     Κρίνεται απαραίτητη η διενέργεια οικονομοτεχνικής μελέτης από τον Σύλλογο (όχι σε συνεργασία με τη Διοίκηση της ΕΤΕ), που θα λαμβάνει υπ’ όψη της τον παραπάνω οικονομικό διαχειριστικό έλεγχο, αλλά και τα αποθεματικά, που θα έπρεπε να υπάρχουν με την ένταξη των προσληφθέντων στην ΕΤΕ από το 2005.
5.     Πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι αγωγές των συναδέλφων. Το καλύτερο είναι να γίνουν μέσω του Συλλόγου μας, εφόσον βέβαια παραμένει υπέρ του «αδιαπραγμάτευτου ΛΕΠΕΤΕ», όπως διακήρυτταν όλες οι παρατάξεις ανεξαιρέτως προεκλογικά.

6.     Προκειμένου να ασκήσουμε έντονη πίεση στη Διοίκηση
·     Απαιτούμε από τον ΣΣΕΤΕ να δώσει σοβαρή και μαχητική συνέντευξη Τύπου και να δημοσιοποιήσει το πραξικόπημα της ΕΤΕ και τις ποινικές ευθύνες για τον Φραγκιαδάκη μέσω των ΜΜΕ και του Διαδικτύου.
·     Μπορούμε και πρέπει να θίξουμε την αξιοπιστία και το κύρος της Τράπεζας εκθέτοντας και δημοσιοποιώντας στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι οι εκάστοτε Διοικήσεις – της σημερινής συμπεριλαμβανομένης – κατέστρεψαν την Τράπεζα (θαλασσοδάνεια, PSI κλπ.)
·        Οι κινητοποιήσεις πρέπει να αυξηθούν και να ενταθούν άμεσα βάσει προγράμματος. Να είναι καλά οργανωμένες, σε όλη την επικράτεια, με πανό και συνθήματα, παράδοση ψηφισμάτων στις Περιφέρειες, προβολή από τους τοπικούς τηλεοπτικούς ή/και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ακόμα, κινητοποιήσεις αποκλεισμού καταστημάτων σε πανελλαδική κλίμακα.
·        Όλο το νομικό οπλοστάσιο (αγωγές, μηνύσεις, ασφαλιστικά, εξώδικα κλπ) πρέπει να χρησιμοποιηθεί άμεσα από δικηγόρους, οι οποίοι σίγουρα να θέλουν και να μπορούν να υπερασπισθούν στο έπακρο τις παραπάνω θέσεις μας.
·     Πρέπει να επιδιώξουμε επίσημα την δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου αγώνα με συμμαχίες στη βάση, αλλά και με συλλογικότητες, που συμφωνούν με την θέση μας.
·     Είναι σημαντική η σωστή ενημέρωση του κόσμου. Πρέπει, λοιπόν, να κυκλοφορήσουμε ανακοίνωση στο κοινό βασιζόμενοι στα επιχειρήματα του Ρωμανιά. Να ρωτήσουμε κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς για ναύλωση χρόνου. Να στείλουμε ανακοινώσεις στον ηλεκτρονικό Τύπο, που είναι δωρεάν.
·     Παράλληλα με την ενημέρωση του κόσμου, επιβάλλεται η άμεση και όσο πιο ευρεία γίνεται ενημέρωση των συναδέλφων με αποστολή e-mails και αναρτήσεις στο site μας, facebook κλπ. Σε αυτά τα πλαίσια, θα κάνουμε έκκληση σε όλους τους συναδέλφους μας – εντός και εκτός παράταξης -  να βοηθήσουν στον κοινό αγώνα.

Στο τέλος, καταλήξαμε ότι συνεχίζουμε να πιέζουμε τον ΣΣΕΤΕ να μην κάνει κανένα διάλογο εκτός πλαισίου ΛΕΠΕΤΕ.

********************************************************************
Σήμερα, μετά την ξεκάθαρα πια ανάλγητη και παράλογη στάση της Διοίκησης, αποδείχθηκε ότι είναι μονόδρομος ο ενιαίος αγώνας για την υπεράσπιση του ΛΕΠΕΤΕ. Ευτυχώς, ο ΣΣΕΤΕ δηλώνει απόψε: «Δεν πρόκειται να υποκύψουμε ποτέ στα τετελεσμένα γεγονότα, τα οποία θέλει να επιβάλλει η Διοίκηση Φραγκιαδάκη».
Επιτέλους, ας αποτελέσει αυτή η εξέλιξη την απαρχή ενός ολοκληρωτικού αγώνα της ίδιας παράταξης: Της Παράταξης του ΛΕΠΕΤΕ!!!

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου