Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ



Δ  Ε  Λ  Τ   Ι  Ο         Τ   Υ   Π   Ο    Υ

      Οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας διαδηλώνουμε  την ΠΕΜΠΤΗ 30 Nοεμβρίου 2017 στις 10 το πρωί έξω από την Εθνική Τράπεζα Χανίων (Πλ. Αγοράς) ,εκφράζοντας την αγανάκτησή μας  και το θυμό μας για την πραξικοπηματική κατάργηση της παροχής του ΛΕΠΕΤΕ  από την Εθνική Τράπεζα.  Ήδη διέκοψε  μονομερώς  την καταβολή  αυτή  από σήμερα και μας αναγκάζει ,μέσω των Συλλόγων μας ( Συνταξιούχων και Εργαζομένων ) ,να προσφύγουμε στα Δικαστήρια με την κατάθεση  και εκδίκασή τους στην Αθήνα Ασφαλιστικών μέτρων για έκδοση Προσωρινής διαταγής  συνέχισης της καταβολής της παροχής αυτής.
   Στιγματίζουμε έντονα την ‘’ άνωθεν’’ εκτέλεση διαταγών από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΕ  κ. Φραγκιαδάκη, ο οποίος θεωρεί ότι η Εθνική Τράπεζα «κινδυνεύει» και «αδυνατεί»  να συνεχίσει να καταβάλει την παροχή του ΛΕΠΕΤΕ  ,αντί να εν σκύψει  στις οργανωτικές αδυναμίες της Εθνικής Τράπεζας  και να σταματήσει τις άστοχες ενέργειες αποδυνάμωσής της  με το «ξεπούλημα»  των περιουσιακών της στοιχείων (FINANS BANK) και της  ‘’φήμης’’ της ,που  ΕΜΕΙΣ οι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι ‘’κτίσαμε’’  με τον ιδρώτα  μας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.
    ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι η παροχή αυτή του ΛΕΠΕΤΕ καταβάλλεται εδώ και 70 χρόνια, βάσει συμβατικής συμφωνίας με τη Διοίκηση της  ΕΤΕ , όπου χαρακτηρίζεται ως ‘’εγγυημένων παροχών’’  και η όποια  προσπάθεια φαλκίδευσης του χαρακτήρα του είναι απαράδεκτη. Ο Κανονισμός του Λογαριασμού αλλάζει μόνο ύστερα από απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής και εφόσον εγκριθεί από το ΔΣ της ΕΤΕ –δηλ την ευθύνη  έχει η Τράπεζα. Μετά την δημοσίευση του Ν2084/92 η Διοίκηση της ΕΤΕ δέχτηκε την γνωμοδότηση ότι ο ΛΕΠΕΤΕ δεν υπάγεται στο ρυθμιστικό πεδίο του Νόμου και συνέχισε να καταβάλει τις αυξημένες εισφορές που προβλέπονται από τον Κανονισμό του ( εργαζόμενοι 3,5% και εργοδότης 9%).Το 1995 το ΔΣ της Τράπεζας ,υπό τον Διοικητή κ. Μίρκο, αποφασίζει να τροποποιήσει το άρθρο 9 του Κανονισμού ,ούτως ώστε  ,ενόψει όλων των σχετικών δεδομένων , να μην διατρέξει κανένα κίνδυνο ο Λογαριασμός αυτός και για τους μελλοντικούς συνταξιούχους. Δηλαδή μετατρέπεται σε Λογαριασμό ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ.
    ΖΗΤΑΜΕ
1.       Την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του Νόμου 3371/2005, που ενέταξε όλους τους προσληφθέντες  από το 2005  και μετά στο ΙΚΑ , να ενταχθούν στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς της ΕΤΕ ,ώστε να  εξασφαλίσουν την βιωσιμότητά τους   και
2.       Την επιστροφή των ‘’κλεμμένων ‘’ αποθεματικών των Ασφαλιστικών Οργανισμών ,που στερούν σήμερα τη δυνατότητα καταβολής αξιοπρεπών παροχών και πλασματικά ελλείμματα ,δίνοντας την εντύπωση η τη βεβαιότητα αδυναμίας καταβολής συντάξεων και παροχών ,που ,ας μην ξεχνάμε ,ΕΜΕΙΣ  τα έχουμε κανονικά καταβάλει.
  Οι 16,500 συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας  θα συνεχίσουμε ανυποχώρητα τον αγώνα μας για αξιοπρεπή διαβίωση και εξασφάλιση της βιωσιμότητας του φορέα  Υγείας μας(ΤΥΠΕΤ) ,που θίγεται καθοριστικά από τον ‘’θάνατο’’ της παροχής του ΛΕΠΕΤΕ .
  ΜΑΖΙ με όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους θα διεκδικούμε όλα όσα μας έχουν στερήσει μέχρι σήμερα η πρόκειται να μας στερήσουν με τα μέτρα που επίκεινται για την «τήρηση των προ απαιτουμένων» ,που ακολουθεί και αυτή η  Κυβέρνηση να εφαρμόζει πιστά  και χωρίς παρεκκλίσεις .
   ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ για να παραμείνει ο Λογαριασμός του ΛΕΠΕΤΕ ως Λογαριασμός ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ για όλους τους συνταξιούχους και εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα και να επιβιώσει ο Ασφαλιστικός μας  Φορέας Υγείας (ΤΥΠΕΤ). 


                                                                         Για το Νομαρχιακό Παράρτημα Χανίων
Των Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας
                                                                        Ο Γραμματέας     Τσαουσάκος Γιώργος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου