Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017



Α Ν Υ Π Ο Τ Α Χ Τ Ο Ι   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
πρωτοβουλία συνταξιούχων  Ε.Τ.Ε
 και στο facebook https://www.facebook.com/anyp2016/
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Αθήνα, 10/11/2017
        Στις 20/7/17, ακριβώς την επομένη της Γενικής Συνέλευσης του ΣΣΕΤΕ, πληροφορηθήκαμε ότι ο Φραγκιαδάκης ζητούσε συνάντηση ανεπίσημα, χωρίς θέμα. Όλοι, όμως, ξέραμε ότι η μάχη για τον ΛΕΠΕΤΕ ξεκινούσε. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει:
1) 4 συναντήσεις με εκπροσώπους της Διοίκησης της ΕΤΕ, οι οποίοι εμφανίζονται αμετακίνητοι στην αρχική τους θέση, δηλαδή στην ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ και, φυσικά, την ουσιαστική κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ. Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας Πετρόπουλο (ο οποίος στο παρελθόν  αποφάνθηκε πολλές φορές για το εγγυημένο της παροχής) εισπράττουμε συστάσεις να προσπαθήσουμε να τα βρούμε με το Φραγκιαδάκη.
2) Δύο μεγάλες συγκεντρώσεις των εργαζομένων - με ταυτόχρονη κήρυξη απεργίας στην ΕΤΕ- και συνταξιούχων στην Αθήνα. Οι συγκεντρώσεις αυτές ήταν πράγματι μαζικές. Κάτι ανάλογο πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα και τη Πάτρα.
3) Αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής στο Πρωτοδικείο της Αθήνας για τους πρώτους 100 συναδέλφους πριν από τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Οι δικηγόροι της Τράπεζας υποστήριξαν ότι  η καταβολή της παροχής θα οδηγήσει σε κλονισμό της κεφαλαιακής επάρκειάς της, με επόμενο βήμα το κλείσιμό της. Η αίτηση απορρίφθηκε.
          Τέσσερις μήνες μετά, κι ενώ έχουν γίνει ενέργειες σε πολιτικό, κινηματικό και δικαστικό επίπεδο, τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα λόγω της συνεχιζόμενης αδιάλλακτης στάσης της ΕΤΕ.
          Η Συντονιστική Επιτροπή των Ανυπότακτων Συνταξιούχων παρακολούθησε με προσοχή τις εξελίξεις και, με τις παρεμβάσεις και προτάσεις της, μέσα και έξω από το Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ, έδωσε το δικό της στίγμα.
Προτείνουμε:
- λογιστικό και διαχειριστικό έλεγχο  για τα αποθεματικά του ΛΕΠΕΤΕ από το 1949 έως σήμερα. Ποιά διαχείριση έγινε στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ και φθάσαμε σήμερα σε αυτό το επίπεδο; Κατέβαλε η Τράπεζα όλες τις εισφορές που είχε, από τον κανονισμό, υποχρέωση; Πώς διαχειρίστηκε με τα εξειδικευμένα στελέχη της αυτά τα αποθεματικά, ειδικά όταν άρχισε να εμφανίζεται κίνδυνος και πώς σε μια νύχτα μετατράπηκαν σε ομόλογα Ελληνικού δημοσίου και την άλλη μέρα κουρεύτηκαν;
- οικονομοτεχνική – αναλογιστική μελέτη, σε βάθος χρόνου, του ΛΕΠΕΤΕ μαζί με την επανένταξη των μετά το 2005 εργαζομένων στην ΕΤΕ, ώστε να φανεί πότε επέρχεται αναλογιστική ισορροπία στο λογαριασμό. 
          Είναι η ώρα να αντιστραφεί η όποια διάθεση για συμβιβασμό σε αγωνιστική και σθεναρή στάση για τον ΛΕΠΕΤΕ και αφετηρία για γενικότερη διεκδίκηση επανάκτησης όλων των χαμένων, στο όνομα της κρίσης, σε συνεργασία με τους συλλόγους εν ενεργεία και όλους τους εργαζόμενους. Ξέρουμε ότι  η κατάσταση που βιώνουμε, όχι μόνο για τον ΛΕΠΕΤΕ αλλά γενικότερα, είναι επιλογή των  Τραπεζιτών σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις  της Ελλάδας και της ΕΕ, ώστε αφενός να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης, που με τις επιλογές τους δημιούργησαν, στους εργαζόμενους και συνταξιούχους, χωρίς αυτοί να θιγούν στο ελάχιστο, και αφετέρου σαν ευκαιρία να καταργηθούν τα εργασιακά - ασφαλιστικά κλπ δικαιώματα ως αναγκαίο κακό και όχι σαν πολιτική - ιδεολογική επιλογή, για τη δήθεν ανάκαμψη από τη δήθεν κρίση.
          Ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για να ανατραπούν αυτές οι μνημονιακές πολιτικές.  Καθώς, όλοι γνωρίζουμε ότι, στις συνέπειες από την κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ, θα προστεθούν και οι συνέπειες από τις επικείμενες μειώσεις από τον «επανυπολογισμό» των συντάξεων.
          Πρέπει, λοιπόν, η φωνή μας να ακουστεί και πέρα από τα στενά όρια της ΕΤΕ. Να δημοσιοποιήσουμε τις θέσεις και τον αγώνα μας με συγκεντρώσεις, καταλήψεις και πανό έξω από τα κεντρικά καταστήματα όχι μόνο της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας, με αρθρογραφία δημοσιευμένη σε όποιο πρόσφορο ιστότοπο, με ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, με πληρωμένες καταχωρήσεις σε όλα τα ΜΜΕ κ.α. 
         
Στο σημείο που βρισκόμαστε είναι υποχρεωτική η συμμετοχή, με κάθε τρόπο, όλων μας.
       
Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη
        Οι ζωές μας είναι πάνω από τους τραπεζίτες και τα μνημόνια

Η Σ.Ε. ΤΩΝ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΤΣΙΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΤΣΑΝΟΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ, ΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΠΟΛΥΖΟΣ, ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΨΑΡΡΟΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου