Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ



Επικοινωνία:    anypotaktoi.synt@gmail.com                                                                                                                                    Η ιστοσελίδα μας στο internet: http://anypotaktoisyntaxiouhoi.blogspot.gr/                                                                                                                                                                             Στο  face book  https://www.facebook.com/anyp2016/ - https://www.facebook.com/groups/123423285016730/ 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
 Για το ζήτημα του ΛΕΠΕΤΕ, η σταθερή κυβερνητική γραμμή είναι ότι πρόκειται για "διμερές" ζήτημα, για το οποίο τα δύο μέρη οφείλουν να αναζητήσουν την βέλτιστη δυνατή λύση . Με τη στάση της αυτή, ωστόσο, πέρα του ότι έρχεται σε αντίφαση με παρελθοντικές θέσεις κυβερνητικών στελεχών (βλ. γνωμάτευση Πετρόπουλου περί "εγγυημένων παροχών"),   στην ουσία στηρίζει την επιδίωξη της τράπεζας να περιορίσει τα ποσά που καταβάλλει για την επικούρηση, απαλλασσόμενη από τις υποχρεώσεις της προς στον ΛΕΠΕΤΕ.  Κάνει πως αγνοεί , αλλά στην ουσία, αποκρύπτει επιδεικτικά, ή μάλλον εγκληματικά, μια βασική διάταξη, που η ίδια νομοθέτησε με τον νόμο 4387/2016 (Κατρούγκαλου),  η οποία ρητά αναφέρει:
Νόμος 4387/2016
Άρθρο 96 - παρ. 4

"Οι ήδη καταβαλλόμενες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου επικουρικές συντάξεις αναπροσαρμόζονται με εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου, εφόσον το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης του δικαιούχου υπερβαίνει το ποσό των χιλίων τριακοσίων (1300) ευρώ. [...] Για την εφαρμογή του ορίου αυτού, λαμβάνεται υπόψη το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων συμπεριλαμβανομένης της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης και της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του άρθρου 38 του Ν. 3863/2010 (Α' 115), όπως ισχύει, και των παραγράφων 11, 12 και 13 του άρθρου 44 του Ν. 3986/2011 (Α' 152), όπως ισχύει. [...]"
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει και την σκοπιμότητα της κυβέρνησης να χαρακτηρίζει "διμερές" το ζήτημα, ξέροντας ότι με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά στρώνει το έδαφος για την εξαπάτηση των συνταξιούχων και όσων εν ενεργεία εντάσσονται στον ΛΕΠΕΤΕ, ότι μπορεί να βρεθεί λύση μέσα από την ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ. Διότι, εφόσον αυτό συμβεί, δεν θα επέλθει  απλά νέο σημαντικό ψαλίδισμα, αλλά θα εξαφανιστεί εντελώς η επικούρηση, αφού το ανώτατο συνολικό ποσό (όχι καθαρό), που θα λαμβάνει ένας συνταξιούχος της ΕΤΕ από κύρια και επικουρική σύνταξη, δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 1300 ευρώ. Με αφαίρεση δε της εισφοράς ΤΥΠΕΤ, καθώς και της εισφοράς αλληλεγγύης, το ποσό θα διαμορφώνεται κοντά στα 1200 ευρώ. Πρόκειται για ωμό εμπαιγμό και συνειδητή απόκρυψη της πραγματικότητας με στόχο να μας εξαπατήσουν. ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ  ΚΑΜΜΙΑ ΛΥΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΠΕΤΕ. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ. Όποιοι επικαλούνται ή επικαλεστούν άλλες λύσεις, περί ειδικής μεταχείρισης κλπ, είναι κοινοί ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ και πρέπει να απομονωθούν.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ :
ΕΙΡ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Δ. ΓΑΤΣΙΟΣ, Γ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, Θ. ΚΑΤΣΑΝΟΣ, Π. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ, Σ.ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, Σ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ, Π. ΠΑΠΑΠΟΛΥΖΟΣ, Ζ. ΨΑΡΡΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου