Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018



ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ
Επικοινωνία:               anypotaktoi.synt@gmail.com
η ιστοσελίδα μας στο internet: http://anypotaktoisyntaxiouhoi.blogspot.gr/                                                                 στο   facebook         https://www.facebook.com/anyp2016/                                                                           https://www.facebook.com/groups/123423285016730/
-------------------------------------------------
19/1/2018
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ το ΔΣ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ  22.1.18
Αν και η αποδοχή της Διοίκησης να συζητήσει εντός ΛΕΠΕΤΕ μοιάζει σαν υποχώρηση από την μέχρι τώρα αδιάλλακτη στάση της,  η άρνησή της να καταβάλλει τις επικουρήσεις μας, ως οφείλει, δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες για τις προθέσεις της. Η δε πρόταση για δημιουργία κοινής επιτροπής αποτελεί πιθανή παγίδα, που τελικά θα κρίνει «νεκρό» τον ΛΕΠΕΤΕ .
Οπότε:
1.      Προϋπόθεση συμμετοχής μας στην επιτροπή είναι η πληρωμή των επικουρήσεων (οφειλόμενων και επόμενων για όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση). Η άρνηση καταβολής των υποχρεώσεων της Τράπεζας απέναντι στους συνταξιούχους την καθιστά αναξιόπιστη και αφερέγγυα, οπότε η ίδια η Διοίκηση αναιρεί τον δίαυλο επικοινωνίας μας.
2.      Δεδομένου ότι ο ασφυκτικός χρόνος λειτουργίας της επιτροπής προδιαγράφει δυσμενείς εξελίξεις και οδηγεί σε σκέψεις προειλημμένων αποφάσεων, θέτουμε ως πλαίσιο απαραίτητο και αναντίρρητο της επιτροπής “την μη αλλοίωση του χαρακτήρα του λογαριασμού και την μη απαλλαγή της Τράπεζας από τις εγγυοδοτικές της υποχρεώσεις”. Το δε πόρισμα της επιτροπής θα πρέπει να μην δεσμεύει τα σωματεία. 
3.      Για να είναι κοινή η επιτροπή, θα πρέπει να έχουμε την πλειοψηφία των μελών.
4.      Η επιτροπή θα πρέπει να προβεί οπωσδήποτε σε διαχειριστικό έλεγχο του ΛΕΠΕΤΕ, τουλάχιστον από το 1995.
5.      Παράλληλα, κρίνεται απαραίτητη η διενέργεια οικονομοτεχνικής μελέτης από τον Σύλλογο, που θα λαμβάνει υπ’ όψη της τον παραπάνω οικονομικό διαχειριστικό έλεγχο, αλλά και τα αποθεματικά, που θα έπρεπε να υπάρχουν με την ένταξη όλων των εργαζομένων στην ΕΤΕ από το 2005 και μετά.
6.      Θα χρειασθεί τεχνική υποστήριξη του  ‘διαπραγματευτή’ από ολιγομελή ομάδα ειδικών και νομικών υπό τη συνδικαλιστική ομπρέλα του Συλλόγου.
7.      Αναθέτουμε στους νομικούς του συλλόγου σύνταξη τροπολογίας για την ένταξη των μετά το 2005 στον ΛΕΠΕΤΕ. Κατόπιν, ζητάμε από την κυβέρνηση να την φέρει στη βουλή και από τα  άλλα κόμματα να την στηρίξουν και υπερψηφίσουν.
8.      Απόλυτη προτεραιότητα έχει η άμεση αντιμετώπιση των πάσης φύσεως οφειλών των συναδέλφων.
9.      Ακόμα, επιβάλλεται η αποδέσμευση των νομικών ενεργειών από την διαπραγμάτευση. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι με την επίσπευση κατάθεσης μηνυτήριας αναφοράς και αγωγών.
10.  Δίνουμε συνέντευξη Τύπου και καταχωρούμε ανακοινώσεις στον περιοδικό και ηλεκτρονικό Τύπο. Η δημοσιοποίηση του προβλήματός μας θα προβληματίσει και θα πιέσει Τράπεζα και κυβέρνηση.
11.  Τέλος, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με περιοδείες στην περιφέρεια για ανύψωση του ηθικού των συναδέλφων. Προτείνουμε τον περιοδικό αποκλεισμό των περιφερειακών κεντρικών καταστημάτων, αλλά και τον καθημερινό αποκλεισμό του 040.
΄Ετσι, θα δώσουμε το στίγμα προς κάθε κατεύθυνση ότι
ΔΕΝ παίζουμε και ΔΕΝ εμπαιζόμαστε.
 Όσοι ευθύνονται για την κατάληξη του ΛΕΠΕΤΕ διαχρονικά δεν πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο. Αυτοί πρέπει να πληρώσουν τις συνέπειες των ενεργειών τους και όχι οι δικαιούχοι του ΛΕΠΕΤΕ.
Η κλοπή των εισφορών μας δεν θα περάσει!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.-

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:  Αντωνίου  Ειρ., Γάτσιος Δ., Δημητρόπουλος Γ., Κατσάνος  Θ. , Κονταρίνης Π.,Λιβιεράτος Σ., Παπαδάκη Σ., Παπαπολύζος Π., Ψαρρού Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου