Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ
Επικοινωνία:               anypotaktoi.synt@gmail.com
η ιστοσελίδα μας στο internet: http://anypotaktoisyntaxiouhoi.blogspot.gr/                                        και στο   facebook         https://www.facebook.com/anyp2016/                                                                           https://www.facebook.com/groups/123423285016730/
-----------------------------------------
16/1/2018
ΛΕΠΕΤΕ: ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ
Η  ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ  ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ‘ΔΙΑΛΟΓΟ’
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΜΕΣΟ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15/1/2018 συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Διοίκησης  της ΕΤΕ και των εκπροσώπων των συλλόγων Συνταξιούχων και Εργαζομένων μετά από πρόσκληση της Διοίκησης και την αποδοχή από πλευράς της του πλαισίου εξεύρεσης λύσης εντός ΛΕΠΕΤΕ.
Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση από το προεδρείο του ΣΣΕΤΕ  στους συγκεντρωμένους συναδέλφους μας οι εκπρόσωποι της Διοίκησης :
·        Πρότειναν την σύσταση κοινής επιτροπής εμπειρογνωμόνων-τεχνικών συμβούλων η οποία θα εξετάσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Λογαριασμό Επικούρησης και εντός  20 ημερών θα καταθέσει το πόρισμα της το οποίο θα τεθεί υπόψη και των δύο μερών.
·        Η Διοίκηση απέρριψε το αίτημα για πληρωμή των οφειλόμενων παροχών επικούρησης που σύμφωνα με την -μέχρι τώρα- απόφαση του Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ αποτελεί βασική προϋπόθεση συμμετοχής στον ‘διάλογο’, ναρκοθετώντας έτσι τον δίαυλο επικοινωνίας που αναγκάστηκε να ανοίξει  κάτω από την πίεση του αγώνα μας…
·        Επίσης στο αίτημα των εκπροσώπων των συνταξιούχων για άμεση αντιμετώπιση των οφειλών των συναδέλφων, οι εκπρόσωποι της Διοίκησης δεν φάνηκαν να συναισθάνονται το μέγεθος του προβλήματος που έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες συναδέλφους  και επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν…
·        Η Διοίκηση  δέχτηκε να συνδράμει στο αίτημα για επιστροφή στον ΛΕΠΕΤΕ των προσληφθέντων στην ΕΤΕ μετά την 1-1-2005’εφόσον η κυβέρνηση συμφωνήσει να νομοθετήσει γι’αυτό….

Οι τελευταίες εξελίξεις αυτές  παρά την φαινομενική ‘αναδίπλωση’  της Διοίκησης, αναδεικνύουν ακόμα μια φορά  το στυγνό της πρόσωπο αφού χρησιμοποιεί ‘εκβιαστικά’ τους απλήρωτους συναδέλφους  προκειμένου να μας ‘σύρει’  σε ένα προσχηματικό διάλογο υπό συνθήκες ταπείνωσης και οικονομικής συμπίεσης 16.500 συνταξιούχους.

Οι ‘ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ- Πρωτοβουλία Συνταξιούχων ΕΤΕ’:

·        Στηρίζουμε την  πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ που θέτει ως απαραίτητη προυπόθεση για συμμετοχή μας σε διάλογο την πληρωμή των οφειλόμενων παροχών, απόφαση που πιστεύουμε ότι  στηρίζει και  η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας. Οποιαδήποτε απόφαση κινείται εκτός του παραπάνω πλαισίου, θα μας βρει αντίθετους.
·        Προτείνουμε , ως μόνη προοπτική,την κλιμάκωση του αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό  χωρίς παλινωδίες και αβελτηρίες  ενισχύοντας το φρόνημα των συναδέλφων μας που μαζί δίνουμε αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου