Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

ΝΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ Σ.Ε

[από τον συνδ. Γ. Δημητρόπουλο]

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ  ΟΙ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ  ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ Σ.Ε. ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΕΤΕ ΚΑΙ ΕΤΕ;
Αφού ακόμα οι προεκλογικές διαδικασίες στον ΣΣΕΤΕ δεν έχουν ακόμα δρομολογηθεί και δεν υπάρχει έτσι ο κίνδυνος να θεωρηθεί ότι το κείμενο αυτό εντάσσεται στο προεκλογικό κλίμα, και επειδή τα προβλήματα των συναδέλφων είναι εδώ, πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί το αυτονόητο δηλαδή να επεκταθούν οι συμφωνημένες ρυθμίσεις της Επιχειρησιακής Σύμβασης μεταξύ ΣΥΕΤΕ και ΕΤΕ και για τους συνταξιούχους. Κάτι που άλλες φορές γινόταν αυτόματα.
ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ  ΌΛΟΙ!
- Ο ΣΥΕΤΕ  κατά κύριο λόγο που στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την Ε.Σ.Ε. και μετά την ολοκλήρωσή τους, δεν φρόντισαν(και δεν είναι η πρώτη φορά) στο πρακτικό συμφωνίας να συμπεριληφθούν και οι συνταξιούχοι. Ποιος μίλησε για ενότητα;
- Η Ε.Τ.Ε.  δηλαδή η ομάδα στελεχών της  που διαχειρίστηκαν την συμφωνία αγνόησαν επίσης  επιδεικτικά τους συνταξιούχους (και δεν είναι η πρώτη φορά) νομίζοντας ίσως ότι έτσι  προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην εργοδοσία. Την ίδια τακτική ακολουθούν και για άλλα σοβαρά θέματα, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς έχουν γνώση οι φύλακες….(Βλέπε πρόσφατο προβοκατόρικο δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας…)
-Ο ΣΣΕΤΕ , ως σύνολο, που αρκέστηκε( προς το παρόν;) σε μια μαλθακή σε  περιεχόμενο επιστολή (14/7/2016) στον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή  ‘παρακαλώντας’(!!!) για την επέκταση της ρύθμισης και για τους συνταξιούχους….
Επειδή όμως οι υποχρεώσεις από τα δάνεια σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση έχουν φέρει σε αδιέξοδο πολλούς συναδέλφους μας, η λύση πρέπει να είναι άμεση! Γιατί αν ακολουθηθούν οι γνωστοί ρυθμοί από τους πρωταγωνιστές, ακόμα και αν δοθεί τελικά , δεν θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα!
Μήπως θα έπρεπε ο ΣΣΕΤΕ να παρακάμψει τους γραφειοκράτες της Τράπεζας και να απαιτήσει συνάντηση με την πρόεδρο κα Λ.Κατσέλη (η οποία αν μη τι άλλο έμπρακτα έχει επιδείξει ευαισθησία στο θέμα αυτό με το γνωστό νόμο που πήρε το όνομά της) και να της θέσει το πρόβλημα απαιτώντας άμεση λύση;                                                                                                                                                                                                                                   Γιατί παραφράζοντας μια γνωστή λαϊκή παροιμία :  «Με… επιστολές, αυγά δεν βάφονται»! Φυσικά η συγκυρία κάθε άλλο παρά ευνοϊκή είναι για τους λόγους  που όλοι γνωρίζουμε.
Και κάτι ακόμα , ίσως το πιο σημαντικό: Το θέμα δεν προσφέρεται για συνδικαλιστική εκμετάλλευση από κανένα! Ας επικρατήσει έστω  και τώρα σε αυτό το θέμα η απαιτούμενη σοβαρότητα… Από όλους!
ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΜΕΣΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ, ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΟΣΟ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ Σ.Σ.Ε.Τ.Ε…
Υ.Γ. Πριν λίγες μέρες υπογράφτηκε Επιχειρησιακή Σύμβαση  μεταξύ του Συλλόγου εργαζομένων στην ALPHABANK και της τράπεζας, με ευνοϊκές ρυθμίσεις δανείων για εργαζόμενους και συνταξιούχους όπως ανακοινώθηκε σε μια γραμμή της σχετικής ανακοίνωσης  του οικείου Συλλόγου… Δηλαδή το αυτονόητο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου