Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Εδώ που φθάσαμε...


                
 [από την συνδ Ψαρρού Ζαχαρούλα]

 Σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών της 3/4/2017, διορίστηκε νέα 15μελής προσωρινή διοίκηση στο Δ.Σ του ΣΣΕΤΕ, τα μέλη της οποίας κατά τη συνεδρίαση της 4/4/2017 συγκροτήθηκαν σε Σώμα.
Το νέο ΔΣ ,σύμφωνα με την απόφαση ,έχει  την υποχρέωση  να  διοικεί  προσωρινά το σωματείο και ειδικότερα να αναλάβει  τη πρόσκληση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για τον έλεγχο της διαχείρησης των οικονομικών ,καθώς και τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για τη προκήρυξη αρχιαιρεσιών.
Γνωρίζουμε νομίζω όλοι την έκρυθμη  κατάσταση που επικρατεί στο ΣΣΕΤΕ.Κατάσταση που διαμορφώθηκε από την επομένη των εκλογών του 2014 και κορυφώθηκε  το περισινό καλοκαίρι.Εκτοτε το ΔΣ του συλλόγου δεν είχε λειτουργήσει και  το Σωματείο –παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις-ήταν αδρανές και ακέφαλο. Η αντιπαλότητα ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ ,ξεπέρασε το επίπεδο της διαφωνίας και έφθασε στο επίπεδο της προσωπικής εμπάθειας. Ο στόχος ,ο οποίος είναι η προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων μας,ξεχάστηκε και αντικαταστάθηκε  από  μια «χουλιγκανική » νοοτροπία  που μάλλον σε γήπεδο ταίριαζε.Και δυστυχώς μια μερίδα κόσμου τους ακολούθησε.
Οι «Ανυπότακτοι»  αποφασίσαμε να μείνουμε μακριά ,από όλο αυτό το σκηνικό. Σε κάθε ευκαιρία,(είτε προσωπικά με τη παρουσία μας ως παρατηρητές στα ΔΣ,είτε με τα κείμενα μας στη σελίδα της «Πρωτοβουλίας» στο «Μεταξύ μας»,με άρθρα μας  που δημοσιεύθηκαν τόσο στην εφημερίδα «Πρωτοβουλία»,όσο και στο blog μας) συστήσαμε ψυχραιμία  και καλέσαμε  πολλές φορές τα μέλη του ΔΣ  να σκεφθούν τις ευθύνες τους απέναντι στα μέλη του σωματείου και να βρούν μιά λύση.Τονίσαμε την κρισιμότητα των ημερών και τη σοβαρή ανησυχία μας  για την έλλειψη εκπροσώπησης μας.Αντιμετωπίσαμε ειρωνεία και λάσπη. Πιστεύουμε πάντα,  ότι   τα σωματεία πρέπει να διοικούνται  από διοικήσεις δημοκρατικά εκλεγμένες και όχι μέσω δικαστικών διορισμών.Εκεί όμως μαθηματικά θα καταλήγαμε  -και το ξέρουν και όλοι αυτοί που   υποκριτικά σήμερα σχίζουν τα ιμάτια τους για το διορισμένο ΔΣ-όταν άφησαν όλο αυτό το διάστημα να περάσει χωρίς  να  προσπαθήσουν ουσιαστικά να  αντιμετωπίσουν τη κατάσταση που οι ίδιοι δημιούργησαν.Εξάλλου μην ξεχνάμε , αφενός μεν ότι ήδη βρισκόμαστε στον  Απρίλη,και  η θητεία του εκλεγμένου ΔΣ έληγε στο τέλος του μήνα και αφετέρου ,ότι ήδη και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι είχαν ζητήσει από το περασμένο μήνα το  διορισμό τους  απο το δικαστήριο  με σκοπό τη σύγκληση της ΓΣ και τη προκήρυξη εκλογών.
Καλούμε λοιπόν το  σημερινό ΔΣ ,με ψυχραιμία,ηπιότητα και σύνεση να  υλοποιήσει τους  στόχους του και να πραγματοποιήσει τα δέοντα για τη σύγκληση  της επόμενης ΓΣ.Παρακολουθούμε στενά τη κατάσταση  και  θα κάνουμε όσον μας αφορά όλα τα απαραίτητα για τη διενέργεια  δημοκρατικών εκλογών.Θέλουμε να ελπίζουμε ότι  οι συνάδελφοι μας ,θα κρίνουν όλα αυτά τα γεγονότα με καθαρή σκέψη και θα συμμετέχουν ενσυνείδητα και αποφασιστικά ,ώστε αυτή η χαμένη τριετία να μην επαναληφθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου