Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση σχετικά με το εξώδικο του ΣΣΕΤΕ εναντίον συναδέλφων


 Οι  ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ καταγγέλλουμε την ενέργεια των συναδέλφων κκ. Κωνσταντέλλου και Σαρρή, ως εκπροσώπων του Προεδρείου του ΣΣΕΤΕ, να απειλήσουν μέλη του ΣΣΕΤΕ με εξώδικο, για ανάρτησή τους στο διαδίκτυο. Θεωρούμε ότι ένα συνδικαλιστικό όργανο πρέπει να στέκεται στο ύψος του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υιοθετούμε ως παράταξη, αλλά και ως πολίτες, τη φρασεολογία που χρησιμοποιούν οι συνάδελφοι στην ανάρτησή τους – και επιπλέον, διαφωνούμε με το γεγονός ότι ταυτίζουν και ενοποιούν όλα τα μέλη του Δ.Σ. εκτοξεύοντας μύδρους προς όλους.

Ένα συνδικαλιστικό όργανο δεν προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, που απλά προδίδουν ενοχή και αδυναμία, αλλά απαντά με ανακοινώσεις, όταν επιδιώκει να χειριστεί αποτελεσματικά την όποια πρόκληση και να αποκαταστήσει την αλήθεια. Προφανώς, λοιπόν, πρόκειται για ένα καταδικασμένο - στη συνείδηση των μελών του – Προεδρείο, που βρίσκεται σε αδυναμία και, γι’ αυτόν το λόγο, καταφεύγει σε αυταρχικές ενέργειες. Πράγματι, αποκλείει τα μέλη του ΔΣ (μεταξύ των οποίων και το εκλεγμένο μέλος μας στο Δ.Σ. Ζαχαρούλα Ψαρρού) όχι μόνο από την ενημέρωση για τα πεπραγμένα του, αλλά και από τη λήψη αποφάσεων, απαγορεύοντάς τους ακόμα και την είσοδο στα γραφεία του Συλλόγου. Οπότε, αυτό το εξώδικο, αλλά και ο τρόπος που πήραν την απόφαση  χωρίς να συνεδριάσει το ΔΣ, δεν είναι τίποτε άλλο από την επιβεβαίωση ότι έπρεπε προ πολλού να είχαν αποσυρθεί.

Αυτή την κρίσιμη ώρα, μόνο οι εκλογές μπορούν να δώσουν βιώσιμη λύση για ένα ΔΣ που επάξια θα μας εκπροσωπεί και θα διαχειρίζεται τα καυτά προβλήματα του κλάδου, τα τρέχοντα και τα επόμενα, έχοντας τους συναδέλφους συμμάχους και όχι εχθρούς. Εμείς έχουμε καταθέσει στο ΔΣ σχετική πρόταση για άμεση προσφυγή στις εκλογές, που, δυστυχώς, δεν έτυχε του απαιτούμενου ενδιαφέροντος και αποδοχής. Την ίδια πρόταση θα επαναφέρουμε, μήπως και τύχει μεγαλύτερης προσοχής και ψηφιστεί, ώστε να οδηγηθούμε σύντομα σε εκλογές.

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2021

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ειρήνη Αντωνίου, Δημήτρης Γάτσιος, Θανάσης Κατσάνος, Πέτρος Κονταρίνης,

Σίμος Λιβιεράτος, Παναγιώτης Παπαπολύζος, Ζαχαρούλα Ψαρρού.

 

AΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου