Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

H ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Ή ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ;;;;;
Η πανδημία του κορωνοϊού αξιοποιήθηκε από την Κυβέρνηση προκειμένου να ασκήσει μια πολιτική δήθεν υπεύθυνη και φιλολαϊκή - τόσο φιλολαϊκή, που έπιασε το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και σφράγισε την ταφόπλακα του ΛΕΠΕΤΕ με την πλήρη ένταξή μας στον e ΕΦΚΑ, με περαιτέρω μειώσεις και ξεκάθαρη αβεβαιότητα για το μέλλον των αποδοχών μας. Ταυτόχρονα, τόσο φιλολαϊκή, που νομιμοποίησε την κλοπή των εισφορών μας από την ΕΤΕ, χαρίζοντας στους λεγόμενους επενδυτές, και όχι στο λαό, τα κλεμμένα.
Αυτά συνέβησαν μαζί με άλλες αρνητικές νομοθετικές πρωτοβουλίες σχετικά με την παιδεία, τις εργασιακές σχέσεις, το περιβάλλον κλπ., που πήρε μέσα στην πανδημία, εκμεταλλευόμενη αναίσχυντα τους περιορισμούς  που η ίδια επιβάλλει, ώστε να μην υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις.
Ταυτόχρονα, όμως, η όλη κατάσταση δίνει την ευκαιρία και σε μας να δούμε με άλλο μάτι αυτά, που αποφασίζονται και δρομολογούνται για εμάς, χωρίς εμάς.
Βλέπουμε, λοιπόν, ξεκάθαρα, όχι απλά την αδράνεια του προεδρείου του ΣΣΕΤΕ, αλλά και την πλήρη ταύτισή του με τις επιλογές της κυβέρνησης.
Αμφιβάλλει, πλέον, κανείς για τα πραγματικά κίνητρα, που καθορίζουν τη συνδικαλιστική στάση αυτών των συναδέλφων, υπερκεράζοντας τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο συλλογικό συναδελφικό καλό; Αυτών που υπερθεμάτιζαν υπέρ του ΛΕΠΕΤΕ στα λόγια, ενώ δρομολογούσαν την αδράνεια και την κωλυσιεργία προκειμένου  να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των πολιτικών αφεντικών τους και της Ε.Τ.Ε.;
Βλέπουμε, επίσης, να γίνεται προσπάθεια να ξεχαστεί ο ΛΕΠΕΤΕ  και η όποια δράση ή ενδιαφέρον του ΣΣΕΤΕ,  να οδηγηθούν σε διαμάχη με επίκεντρο το ψευτοδίλημμα αν είναι καλύτερος ο νόμος Πετρόπουλου ή ο νόμος Βρούτση. Μια διαμάχη που οδηγεί, έστω με κάποιες παραλλαγές, στο ίδιο αποτέλεσμα. Στο θάνατο του ΛΕΠΕΤΕ.
Αυτή η μεθοδευμένη στάση της πλειοψηφίας, που συγκροτεί το προεδρείο, ήταν δυστυχώς, ανέκαθεν, κυρίαρχη στη λειτουργία του ΣΣΕΤΕ. Είναι και ο πιο βασικός λόγος που φτάσαμε ως εδώ. Με πολλούς συναδέλφους να κινδυνεύουν να χάσουν την αξιοπρέπειά τους εξαιτίας της ανέχειας, που μας επέβαλαν σε περίοδο, μάλιστα, μιας από τις μεγαλύτερες οικονομικές καταρρεύσεις, που υπέστη ο λαός μας. Και αυτό, για να ενισχυθούν, χωρίς να χάσουν δράμι δύναμης, οι μέτοχοι της ΕΤΕ, δηλαδή τα ξένα funds πια και οι πολιτικοί δυνάστες μας.
Δείγμα συνέπειας και συνέχειας της συνδικαλιστικής αυτής πρακτικής του Προεδρείου, ήταν και η άρνησή τους να δεχθούν τη συμμετοχή, μέσω skype, του συνάδελφου Γιώργου Δημητρόπουλου, μέλους του Δ.Σ. εκλεγμένου με τους ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ, στη συνεδρίαση του Δ.Σ., επειδή ο συνάδελφος λόγω προβλήματος υγείας δεν μπορούσε να παραστεί στα γραφεία του Συλλόγου.
Στην ίδια λογική, εντελώς αντικαταστατικά, αλλά και αντισυναδελφικά, ΔΕΝ δέχθηκαν να παραστεί  στη συνεδρίαση, ούτε η πρώτη αναπληρωματική, η Ζαχαρούλα Ψαρρού, στην οποία μάλιστα δεν επέτρεψαν καν να μπει στα γραφεία του ΣΣΕΤΕ!!!
Δυστυχώς, όμως, δεν είναι μόνον οι κακές προθέσεις των άλλων. Είναι και η δική μας ανοχή και, πολλές φορές, αποδοχή όσων σχεδιάζουν σε βάρος μας. Βασική αιτία, που βρισκόμαστε σε κατάσταση φόβου και αβεβαιότητας, μοιραίοι και άβουλοι να περιμένουμε να γίνουν θαύματα την ώρα που οι άλλοι, ανενόχλητοι, υλοποιούν τα σχέδιά τους και πετσοκόβουν τις ζωές μας.
ΟΙ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ, για μια ακόμη φορά, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου!
Όλοι οι οικονομολόγοι, ακόμη και οι κυβερνητικοί αρμόδιοι, μιλούν για μεγάλη ύφεση στην οικονομία, που επέρχεται εξαιτίας του περιορισμού λόγω της πανδημίας. Μπορεί να υπάρχουν διαφορές ως προς το μέγεθος της ύφεσης, δεν υπάρχουν, όμως, διαφορές ως προς το ποιοι θα την πληρώσουν. Ήδη, τα πρώτα δείγματα, σε βάρος του κόσμου της εργασίας, από τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, δείχνουν πού οδηγούμαστε.
Να θυμίσουμε, επίσης, ότι ο νομοθετημένος "κόφτης" μισθών και συντάξεων ισχύει. Οφείλουμε, λοιπόν, να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε, στις νέες, εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, τις συντάξεις μας και την αξιοπρεπή διαβίωσή μας.
Συνάδελφοι,
·        Αν δεν θέλουμε να σκάσει η αδράνεια  του καναπέ στο κεφάλι μας,
·        Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξει η ροή των γεγονότων και να μην υποστούμε περαιτέρω μείωση  του βιοτικού μας επιπέδου,
τότε, ας δούμε αυτή τη συγκυρία σαν ευκαιρία να συνεννοηθούμε και να αντιδράσουμε συγκροτημένα. Αλλάζοντας κατ’ αρχήν τους συσχετισμούς δυνάμεων και τη στρεβλή πορεία που ακολουθεί ο ΣΣΕΤΕ. Πιέζοντας καθημερινά, να γίνει ο ΣΣΕΤΕ σύλλογος πάλης και διεκδίκησης των συμφερόντων των μελών του, συντασσόμενος και με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς και όχι υπηρέτης των εκάστοτε κομματικών αφεντικών και των συμφερόντων των τραπεζιτών και των funds.
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ!!!
ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ
ΕΙΔΙΚΑ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ!!!

Η Συντονιστική Επιτροπή:
Ειρ. Αντωνίου, Δημ. Γάτσιος, Γ. Δημητρόπουλος, Θαν. Κατσάνος, Πέτρος Κονταρίνης, Σίμος Λιβιεράτος, Παν. Παπαπολύζος, Ζαχ. Ψαρρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου