Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΕ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε.

Στη συνάντηση με το ΔΣ του ΣΣΕΤΕ  την Τετάρτη 30/1/2019-με θέμα τον Επανυπολογισμό των Συντάξεων- ο Υφυπουργός κ.Α.Πετρόπουλος ανακοίνωσε  τα εξής:

1.Προτίθεται να νομοθετήσει την  ένταξη των συνταξιούχων της ΕΤΕ στο (θνησιγενές) ΕΤΕΑΕΠ ,εναρμονιζόμενος πλήρως  με τη θέση της Διοίκησης που από την αρχή έχει αυτό τον στόχο.
Δεν μας ρώτησε, απλά το ανακοίνωσε…
2. Ο ΛΕΠΕΤΕ δεν πειράζεται,(στην ουσία παρακάμπτεται…) και όσοι θέλουν μπορούν να συνεχίσουν τον δικαστικό τους αγώνα…
3.ΘΑ καταβάλλει η ΕΤΕ ένα ποσό στο ΛΕΠΕΤΕ μετά από αναλογιστική μελέτη που ΘΑ συντάξει η Ανεξάρτητη  Αναλογιστική Αρχή.                                                                          
4.Το ποσοστό αναπλήρωσης ΘΑ είναι 0,45 όπως και στις άλλες Τράπεζες. Θα πλησιάσει περίπου το ποσοστό των συναδέλφων της ΑΤΕ… .Υπολογίζει δε ότι η παροχή από το ΕΤΕΑΕΠ  θα κυμαίνεται στο 50% από εκείνη του ΛΕΠΕΤΕ.
(Φυσικά για 12 μήνες και αφού υπολογιστούν οι μνημονιακές κρατήσεις που δεν υπάρχουν στο ΛΕΠΕΤΕ ακόμα και αυτή η παροχή κατακρεουργείται…)
5. Η καταβολή του ΕΤΕΑΕΠ θα γίνεται στους Συνταξιούχους εφ όρου ζωής. (Δεν διευκρίνισε αν αφορά το προσδόκιμο ζωής των συνταξιούχων ή εκείνο του ΕΤΕΑΕΠ που η ζωή του τελειώνει το 2021….)
6.Σε ερώτηση που του έγινε για τα αναδρομικά είπε ότι ΘΑ προσπαθήσει να πείσει την ΕΤΕ για καταβολή των αναδρομικών από την διακοπή μέχρι την ένταξη και την έναρξη καταβολής της Επικούρησης μέσω ΕΤΕΑΕΠ.
7. Σε άλλη ερώτηση που του έγινε για την καθυστέρηση στην έκδοση νέων συντάξεων από το ΕΤΕΑΕΠ (σ.σ. εκκρεμούν 92.οοο!) είπε ότι ΘΑ ζητήσει από την ΕΤΕ υπαλλήλους για ενίσχυση και επίσπευση της διαδικασίας…
8. Σε επισήμανση ότι το ΕΤΕΑΕΠ είναι θνησιγενές(όπως και ο ίδιος το είχε αποκαλέσει σε προηγούμενη συνάντηση) μας είπε  μαζί με ενα παριστάμενο σύμβουλό του ότι το ΕΤΕΑΕΠ παρουσιάζει πλεόνασμα 1,2 δις €…
(Φυσικά αφού εκκρεμούν 92.000 επικουρικές παροχές…)
ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, δεν αποτελούν κυβερνητικές αποφάσεις αλλά σκέψεις του κ. Πετρόπουλου που ..ευελπιστεί να επιβάλει στη κυβέρνηση………..

Δεν ζητάει την συναίνεσή μας, αλλά  δραστηριοποιείται επειδή ευαισθητοποιήθηκε από παράπονα συνταξιούχων που του παραπονιούνται ότι πεινάνε  και υποφέρουν!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
·       Έστω και αργά ο κ. Υφυπουργός  προσγειώθηκε στη πραγματικότητα και αντιλήφθηκε το δράμα των συνταξιούχων της ΕΤΕ που παραμένουν 15 μήνες απλήρωτοι…
·       Παρά ταύτα έστω και αργά ταυτίστηκε πλήρως με τις επιλογές της ΕΤΕ που επιδιώκει τον θάνατο του ΛΕΠΕΤΕ και την οικονομική δολοφονία των 13.500 συνταξιούχων.
·       Από κοινού Κυβέρνηση και ΕΤΕ ΚΛΕΒΟΥΝ τον ΛΕΠΕΤΕ!
·       Όσοι καλοπροαίρετα ζητάνε διαπραγμάτευση και συμβιβασμό πιεσμένοι από την οικονομική ανέχεια, ας προσπαθήσουν να καταλάβουν  ‘ότι δεν υπάρχει περιθώριο συναίνεσης με τα σενάρια που απεργάζονται ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΕΤΕ σε βάρος της ζωής μας…..
·       Όσοι δε εκ των συνδικαλιστικών ομάδων και συναδέλφων ψελλίζουν σενάρια υποταγής από την πρώτη μέρα της επίθεσης που δεχόμαστε τους προκαλώ να βρουν το θάρρος να καταγράψουν την πρότασή τους, να γνωστοποιηθεί στους συνταξιούχους και να μην λοιδορούν  όσους πιστεύουμε ότι πρέπει να αγωνιστούμε και να μην συνθηκολογήσουμε…

ΓΙΩΡΓΟΣ Θ.ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου