Σάββατο 7 Ιουλίου 2018



Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΗΤΤΑΣ

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η επίθεση  στον ΛΕΠΕΤΕ είχαμε  και έχουμε την άποψη, (χωρίς να απαξιώνουμε την δικαστική διεκδίκηση, αλλά βλέποντάς την ως παράλληλη διαδικασία), ότι η ενωτική, δυναμική, αγωνιστική διεκδίκηση, είναι η "βασική" οδός που θα μας οδηγήσει σε νικηφόρα αποτελέσματα. Αυτό άλλωστε, έχει καταγραφεί στην ιστορία του  εργατικού κινήματος, και της ΟΤΟΕ. Οι μεγάλοι, αποφασιστικοί, μαζικοί αγώνες, είχαν πάντα θετικά αποτελέσματα. Εξάλλου, ειδικά στην εποχή των μνημονίων, τα δικαστήρια της χώρας ελάχιστες φορές δικαιώνουν τους εργαζόμενους, και σχεδόν πάντα κηρύσσουν τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές. Οι πρόσφατες αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων μας, ήταν μια σταγόνα αισιοδοξίας, η οποία καταδεικνύει το απόλυτο δίκαιο της άποψής μας.  

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  ΤΩΝ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΕΞΟΔΟ

Στην παραπάνω κατεύθυνση λειτουργούσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, και θα λειτουργούμε και στο μέλλον, στο  πλαίσιο του ΣΣΕΤΕ, ο οποίος αντικειμενικά, είναι ο συνδικαλιστικός μας φορέας, ο οποίος μπορεί και πρέπει να πάρει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις και πρωτοβουλίες για την πορεία και την εξέλιξη του αγώνα μας, τις συναντήσεις με τη Διοίκηση της ΕΤΕ, την κυβέρνηση, τους άλλους συλλόγους κτλ. Αυτή η  αντίληψη, μας κράτησε, όλο αυτό το διάστημα, μακριά από λογικές που δημιουργούσαν  διασπαστικές τάσεις . Και βέβαια, εννοώντας πραγματικά την λογική της αγωνιστικής διεκδίκησης και της ενότητας, είμαστε η μόνη  παράταξη που από το Νοέμβριο   έχουμε επεξεργαστεί και καταθέσει επανειλημμένα, στο ΔΣ αλλά και δημόσια στους συναδέλφους,  πολυεπίπεδη πρόταση, νικηφόρας διεξόδου από το κρίσιμο ζήτημα του ΛΕΠΕΤΕ . Πρόταση που απαντά στα σαθρά επιχειρήματα της Τράπεζας, εμπλουτίζει με επιχειρήματα τον δικό μας αγώνα, και αντιστρέφει την πίεση που μας ασκεί η ΕΤΕ, με τη διακοπή της παροχής, δημιουργώντας αντίστοιχη ή και μεγαλύτερη πίεση προς αυτή, αλλά και προς την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό, που στρουθοκαμηλίζουν, με συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ   ΚΑΙ  ΑΔΙΕΞΟΔΗ  Η  ΠΡΑΚΤΙΚΗ  ΤΗΣ  ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ  Δ.Σ.

Όμως μια ‘περίεργη’ πλειοψηφία στο ΔΣ, των ΔΑΚΕΣ-ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ-Α.Ε.Σ./Α. Τζούλης και ΑΛΛΕΣΤΑ, με διάφορα προσχήματα, κάθε φορά  απορρίπτουν τις προτάσεις των ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ  και ακολουθούν τη λογική και την πρακτική, να περνάει ο καιρός με κινητοποιήσεις,  που ναι μεν ήταν μαζικότατες και έδειχναν την αγωνιστική  διάθεση των συναδέλφων, αλλά δεν είχαν τη συνέχεια που θα έπρεπε, την ανάπτυξη σε όλη τη χώρα, την ένταση, τη συχνότητα που θα τις καθιστούσε "αγκάθι" προς τη Διοίκηση και την κυβέρνηση, και έτσι κατέληγαν, δυστυχώς, να είναι  τουφεκιές στον αέρα.                        Έτσι, η αγωνιστική διάθεση των συναδέλφων,  δεν αξιοποιήθηκε στο βαθμό που θα την καθιστούσε αποτελεσματική, και φθάσαμε έτσι  στη θερινή "ραστώνη". Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε πάρα πολλές συγκεντρώσεις που έκανε ο ΣΣΕΤΕ το πολύμηνο αυτό διάστημα, οι συνάδελφοι έθεταν το ζήτημα της έντασης των αγώνων,  σε ‘ ώτα  μη ακουόντων’...
Απόδειξη των όσων λέμε είναι η απόλυτη,  αδράνεια της πλειοψηφίας του ΔΣ το τελευταίο, κρίσιμο διάστημα, που όχι μόνο άφησε να περάσουν σαράντα μέρες για να συνεδριάσει, και 2 μήνες χωρίς να εξαγγείλει κινητοποίηση, αλλά  και όταν συνεδρίασε, συνέχισε  στο ίδιο αδιέξοδο μοτίβο. 
Χωρίς να παίρνει αποφάσεις για κινητοποιήσεις, να περνάει ο καιρός, και έτσι αντικειμενικά, να στρώνεται το χαλί της αποδοχής της ήττας…
Η αδυναμία της πλειοψηφίας του Δ.Σ. να έχει  και στα λόγια, αλλά και στη πράξη, απάντηση στις προτάσεις που κάθε φορά έβαζαν στο τραπέζι, και δημόσια προς τους συναδέλφους οι ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ, αλλά και το γεγονός  ότι  για κάποιους η αγωνιστική επιμονή μας εμποδίζει τον ‘παρακαλετό προσχηματικό διάλογο’, οδηγεί σε προσωπικές, έως και συκοφαντικές επιθέσεις  στον 

εκπρόσωπό μας στο ΔΣ αλλά και στους ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ γενικότερα, οι οποίες προφανώς, ούτε μας κάμπτουν, ούτε μας τρομάζουν…
 Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ(26/6/18), η παραπάνω πλειοψηφία, ακολουθώντας τη συνέχιση της αδράνειας, όχι  μόνο απέρριψε για άλλη μια φορά την πρότασή μας, αλλά προχώρησε και παραπέρα. Πρότεινε και αποφάσισε συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα της ΕΤΕ με αίτημα όχι το "ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΠΕΤΕ", αλλά ‘να απαιτήσουμε από την ΕΤΕ πρόταση για διαπραγμάτευση’(!!!), όταν ξέρουμε πολύ καλά, την κατ’ επανάληψη ομολογημένη θέση της Διοίκησης, για κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ.  
Μια απόφαση  (ούτε καν αυτή υλοποιήθηκε ) που ισοδυναμεί με την αποδοχή των τετελεσμένων.                                                                                                                                                              Η στάση αυτή της πλειοψηφίας αντικειμενικά αποδυναμώνει τον αγώνα μας και ενισχύει την  αδιαλλαξία της Διοίκησης ενώ αφήνει και στο απυρόβλητο την  Κυβέρνηση της οποίας ο ‘ύποπτος’ ρόλος έχει αποκαλυφθεί πλήρως.

Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε.  ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ   ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ  ΠΑΡΟΧΩΝ

Σ’  αυτή τη πορεία που οδηγεί το ΣΣΕΤΕ η συγκεκριμένη συμπόρευση των συγκεκριμένων παρατάξεων, είμαστε απόλυτα απέναντι. Απορρίπτουμε την  προσπάθειά  να μπει από τη πίσω πόρτα η λογική "ότι μας δώσουν καλό είναι", που μας οδηγεί, στην καλύτερη περίπτωση, σε ΛΕΠΕΤΕ χωρίς εγγυημένες, και, με εξαιρετικά "κουρεμένες" παροχές ή, το πιθανότερο, στο ΕΤΕΑΕΠ, με ότι αυτό συνεπάγεται… 
Ο ΛΕΠΕΤΕ αποτελεί σίγουρα βαρίδι για την  Διοίκηση της ΕΤΕ αλλά και την Κυβέρνηση που θέλουν την Τράπεζα απαλλαγμένη από αυτή την υποχρέωση, έτσι  ώστε, οι εν δυνάμει αγοραστές της να την παραλάβουν ‘καθαρή’ στο πλαίσιο του λεγόμενου εξορθολογισμού του χρηματοπιστωτικού τομέα στη χώρα μας.

ΟΙ ‘ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ’  ΕΙΜΑΣΤΕ  ΠΑΡΟΝΤΕΣ   ΣΤΗ  ΠΡΩΤΗ  ΓΡΑΜΜΗ

Εμείς φυσικά δεν τα παρατάμε. Είμαστε παρόντες. Με ‘όπλα’ μας την υπευθυνότητα,  την αγωνιστικότητα και την ανιδιοτέλεια. Δηλώνουμε δε, ότι η συμμετοχή μας στο Προεδρείο του ΣΣΕΤΕ, (το οποίο είναι αναλογικό και όχι συνεργασίας), από το οποίο κάνουν το παν για να μας εξοβελίσουν  όσοι δρομολογούν άλλες εξελίξεις στο ΛΕΠΕΤΕ,  οφείλεται στη δύναμη που μας έδωσαν οι συνάδελφοι στις  εκλογές  του περασμένου Αυγούστου. Ένα Προεδρείο άλλωστε, που συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις που πήραν μέρος στις εκλογές.
 Φυσικά και δεν συμφωνούμε με την τακτική της πλειοψηφίας ούτε είμαστε ‘εραστές’ της καρέκλας. Ασφαλώς και σε ένα προεδρείο με προβληματική λειτουργία,( πχ για τη συνεδρίαση της Δ.Ε, του ΛΕΠΕΤΕ το μάθαμε από το διαδίκτυο), που δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, η συμμετοχή μας δεν είναι δεδομένη….                                                                                                Επιμένουμε όμως στην ορθότητα των προτάσεών μας.
 Επιμένουμε να μη δεχόμαστε την κλοπή του ΛΕΠΕΤΕ.
 Επιμένουμε στον ενωτικό αγωνιστικό δρόμο, σαν το κυριότερο και αποτελεσματικότερο μέσο διεκδίκησης  των δικαίων μας.
Μόνο έτσι μπορεί να πιεστεί αποτελεσματικά και άμεσα η διοίκηση της ΕΤΕ, για να πάρει πίσω την παράνομη απόφασή της για διακοπή της παροχής του ΛΕΠΕΤΕ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ  ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ !

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 
Αντωνίου Ειρ., Γάτσιος Δ., Δημητρόπουλος Γ., Κατσάνος Θ., Κονταρίνης Π.,  Λιβιεράτος Σ., Παπαδάκη Σ., Παπαπολύζος Π., Ψαρρού Ζ.
                                                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου