Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ


13 Ιουλίου 2019
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΓΙΑ Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε. ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ & ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ



Αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου 4618/19 ,οι ‘ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ’ είχαμε με ανακοίνωσή μας επισημάνει τα δύο ‘θετικά’ σημεία του νόμου:
·        ότι θα παίρναμε πίσω ένα μέρος από τα ‘κλεμμένα’  και
·        το ότι αναγνωρίζει την υποχρέωση της ΕΤΕ να πληρώνει για την επικούρησή μας.
Είχαμε επισημάνει όμως και τους κινδύνους που περικλείονταν στο νόμο αφού :
·        μετατρέπει σε κουφάρι τον ΛΕΠΕΤΕ οδηγώντας τον στην κατάργηση
·        δημιουργεί  τετελεσμένα  με την εμπλοκή του ΕΤΕΑΕΠ στην όλη διαδικασία.
Παρ’  όλο που η ΕΤΕ προσέφυγε κατά του νόμου Πετρόπουλου, στην ουσία τον αποδέχεται.  Απόδειξη αυτού είναι το εξώδικο που έστειλε η Διοίκηση της ΕΤΕ  σε όλα τα μέλη της Δ.Ε. του ΛΕΠΕΤΕ με το οποίο δηλώνει ότι:
·        δεν έχει καμία υποχρέωση  καταβολής εισφορών προς το ΛΕΠΕΤΕ διότι όπως ορίζει ο νόμος θα τις καταβάλει στο ΕΤΕΑΕΠ και επομένως ο ΛΕΠΕΤΕ  ‘δεν υφίσταται’.                       
Ταυτόχρονα  η ΕΤΕ  καταγγέλλει  την υφιστάμενη έννομη σχέση επί της οποίας θεμελιώνεται η λειτουργία του ΛΕΠΕΤΕ. Η  προσφυγή της αφορά ακριβώς στις διατάξεις του νόμου οι οποίες την καθιστούν υπόχρεη απέναντι στους συνταξιούχους και αυτές θέλει να καταργήσει.                                                                                                                                              

Και ενώ μετά το νόμο 4618/19 και τη πληρωμή μέρους των αναδρομικών, κάποιοι ίσως πίστεψαν ότι επιτέλους βρέθηκε μια λύση στο θέμα της επικούρησης μας ,έρχεται η Διοίκηση να υπενθυμίσει τη ρητή της άρνηση να καταβάλει έστω και τις μισές (σε σύγκριση με το ΛΕΠΕΤΕ)μηνιαίες καταβολές ,καταφεύγοντας στα δικαστήρια ,ενώ ταυτόχρονα βρίσκει  την ευκαιρία να καταγγείλει, παράνομα την σύμβασή της με τον ΛΕΠΕΤΕ.                                            Φαίνεται λοιπόν ότι τελικά για την Τράπεζα  ,τα χρήματα τα οποία πληρώναμε κατά τη διάρκεια όλου του εργασιακού μας βίου στο ΛΕΠΕΤΕ ,δεν σημαίνουν τίποτα.
Πρόκειται λοιπόν για καθαρή κλοπή, την οποία  ο νόμος επιβραβεύει…

Οι ‘ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ θεωρούμε λοιπόν ότι  οι συνάδελφοι μας εισέπραξαν μέρος των κλεμμένων τους χρημάτων βάσει του   Ν. Πετρόπουλου γιατί  είναι υποχρέωση της ΕΤΕ-όσο και αν κατά παραβίαση κάθε κανονισμού,  αρνείται να καλύπτει τον ΛΕΠΕΤΕ.

Οι αποδέκτες του εξώδικου μέλη της Δ.Ε. του ΛΕΠΕΤΕ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Να ζητήσουν από την ΕΤΕ να  συμμορφωθεί με της συμβατικές της υποχρεώσεις προς ΛΕΠΕΤΕ. Άλλωστε με την   βιασύνη της  να καταγγείλει   την σύμβαση με τον ΛΕΠΕΤΕ, αναγνωρίζει την ύπαρξή της άρα και τις υποχρεώσεις της  .                                                                                                                                           Αυτό δείχνει ότι ο ΛΕΠΕΤΕ  την δεσμεύει γι’ αυτό βιάζεται να απαλλαγεί απ’  αυτόν.                       Ακριβώς για τον ίδιο λόγο  δεν πρέπει  να πάψουμε να τον διεκδικούμε, παρά το ότι  οι συνθήκες έχουν δυσκολέψει μετά και την ψήφιση του νόμου 4618/2019..

Καλούμε λοιπόν το ΔΣ του ΣΣΕΤΕ:.
Να συνεχίσει τον αγώνα για ΛΕΠΕΤΕ Εγγυημένων και Καθορισμένων Παροχών με κάθε νόμιμο μέσο όπως επιβάλλει  το Καταστατικό του Συλλόγου μας, μα πάνω απ’ όλα η συνείδησή μας!

Η Συντονιστική Επιτροπή :

Ειρήνη Αντωνίου,  Δημήτρης Γάτσιος, Γιώργος Δημητρόπουλος, Θανάσης Κατσάνος,
Πέτρος Κονταρίνης, Σίμος Λιβιεράτος, Παναγιώτης Παπαπολύζος, Ζαχαρούλα Ψαρρού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου