Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ πρωτοβουλία συνταξιούχων ΕΤΕ


7 Γενάρη 2019
ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΝΕΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ….
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ… ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Μετά τις καθιερωμένες ευχές λόγω των εορταστικών ημερών και την έλευση της νέας χρονιάς, προβάλει ξανά για όλους μας ,η σκληρή πραγματικότητα.
Τα ανοικτά ζητήματα που το 2019 ‘κληρονόμησε’, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό αλλά αντιθέτως καθιστούν αναγκαία, όσο ποτέ, την  ένταση της δράσης μας σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να αντιταχθούμε και να ανατρέψουμε τις… ανατροπές που θέλουν να επιβάλουν στις ζωές μας!
Φυσικά και τη νέα χρονιά, η υπεράσπιση του ΛΕΠΕΤΕ και του ΤΥΠΕΤ παραμένει στη πρώτη γραμμή του αγώνα μας.

ΛΕΠΕΤΕ: ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Έχουν περάσει 13 μήνες από τότε που η Διοίκηση της ΕΤΕ(με τις …ευλογίες της Κυβέρνησης) διέκοψε παράνομα και αυθαίρετα την παροχή ΛΕΠΕΤΕ από 16.500 συνταξιούχους οδηγώντας τους στη πλήρη φτωχοποίηση.
Παρά τις συντονισμένες ενέργειες ΕΤΕ και Κυβέρνησης να διαλύσουν τον ΛΕΠΕΤΕ και να φορτώσουν  το ‘έγκλημα’ στις πλάτες των  ελλήνων φορολογουμένων, ‘είμαστε ακόμα ζωντανοί’, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!

Και τα αποτελέσματα θα ήταν σίγουρα καλύτερα αν η πολιτική του ΣΣΕΤΕ ήταν πιο αποφασιστική , αν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έγιναν (τις οποίες δεν υποτιμούμε…) ήταν πιο εντατικές και πιο οργανωμένες όπως οι ‘ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ’ προτείνουμε αδιάκοπα όλο αυτό το διάστημα  και οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν  ως μοχλός πίεσης σε ΕΤΕ και κυβέρνηση.…

Έστω όμως και τώρα με αιχμή την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΣΣΕΤΕ ότι ‘Ο ΛΕΠΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ & ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ’            – μια θέση που συσπειρώνει την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας- ο αγώνας μας πρέπει να ενταθεί  και να δώσει προοπτική νίκης!
Ταυτόχρονα πρέπει να απομονωθούν   οι λογικές και πρακτικές (μέσα και έξω από το ΔΣ) που καλλιεργούν κλίμα υποταγής και ήττας από την πρώτη μέρα που προέκυψε το πρόβλημα και ποντάρουν στην απογοήτευση των συναδέλφων μας για την παρατεινόμενη οικονομική ανέχεια που μαστίζει 16500 συνταξιούχους  της ΕΤΕ… 
Σήμερα πλέον είναι πασιφανές ότι η ‘Διαπραγμάτευση’ που ευαγγελίζονται ορισμένοι σημαίνει ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ και μάλιστα επαίσχυντο με την μοναδική πρόταση της ΕΤΕ για κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ και ένταξή μας στο θνησιγενές ΕΤΕΑΕΠ σε βάρος μάλιστα των ελλήνων φορολογουμένων… Οι πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού περί ένταξής μας στο θνησιγενές ΕΤΕΑΕΠ, δεν αφήνουν σε κανένα  περιθώρια για αυταπάτες…


Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκφραστές και θιασώτες  του ενδοτισμού απέχουν επιδεικτικά  από τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου υπονομεύοντάς τες….
 
Πρωταρχικό θέμα για τη νέα χρονιά είναι και ο Διαχειριστικός Έλεγχος του ΛΕΠΕΤΕ.

Παρά το γεγονός ότι το ΔΣ   του ΣΣΕΤΕ έχει ομόφωνα αποφασίσει  και έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την διενέργεια του Διαχειριστικού Ελέγχου, αυτές δεν έχουν προχωρήσει κατά ένα περίεργο τρόπο που γεννάει εύλογους προβληματισμούς…..
Το αίτημα για Διαχειριστικό Έλεγχο στο Λογαριασμό σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει την Τράπεζα από τις δικές της ευθύνες απέναντι στον ΛΕΠΕΤΕ.
Το αντίθετο….
Οι ‘ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ’ θα επιμείνουμε στην υλοποίηση της απόφασης του ΔΣ για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ, που αποτελεί και αίτημα του συνόλου των συναδέλφων μας συνταξιούχων, που απαιτούν να μάθουν πως διασπαθίστηκαν ή  ακόμα και υπεξαιρέθηκαν οι εισφορές τους στο ΛΕΠΕΤΕ και να αποδοθούν  οι ευθύνες εκεί που πρέπει…

Αν και όπως είναι γνωστό οι ‘ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ’ δεν συμμετέχουμε στο Προεδρείο του ΣΣΕΤΕ, επιμένουμε στην αναγκαιότητα να ανταποκριθεί ο Σύλλογός μας στο θεσμικό του ρόλο ιδιαίτερα αυτή την περίοδο και θα είμαστε όπως πάντα στη πρώτη γραμμή του αγώνα μας για να αποτρέψουμε κάθε σχέδιο που στοχεύει να ανατρέψει και να ισοπεδώσει τις ζωές μας.
Είναι αναγκαία λοιπόν η άμεση αντιμετώπιση  και των άλλων σοβαρών θεμάτων που εκκρεμούν:
·        Ο Επανυπολογισμός των Συντάξεων κα η αποκάλυψη της απάτης που επιχειρείται ,
·        η άμεση πληρωμή των 572 σφων μας  που δικαιώθηκαν στο ΣΤΕ για το  κουρεμένο εφάπαξ,
·        τα  δάνεια που ‘πνίγουν’ τους συναδέλφους μας,
·         η παράνομη  διακοπή του οικογενειακού επιδόματος από τον ΛΕΠΕΤΕ των νέων συνταξιούχων,
·        Τα  προβλήματα στέρησης εσόδων του ΤΥΠΕΤ που μας αφορά όλους,
 είναι ζητήματα  πρώτης προτεραιότητας που πρέπει να αντιμετωπιστούν  ΑΜΕΣΑ.
Και ο Σύλλογός μας ως θεσμός πρέπει να αναλάβει επιτέλους  τις δικές του ευθύνες με την άμεση σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου…

Η Συντονιστική Επιτροπή:
ΕΙΡ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Δ. ΓΑΤΣΙΟΣ, Γ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, Θ. ΚΑΤΣΑΝΟΣ,
Π. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ, Σ.ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, Σ.ΠΑΠΑΔΑΚΗ, Π. ΠΑΠΑΠΟΛΥΖΟΣ, Ζ. ΨΑΡΡΟΥΗ Συντονιστική Επιτροπή:
ΕΙΡ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Δ. ΓΑΤΣΙΟΣ, Γ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, Θ. ΚΑΤΣΑΝΟΣ,
Π. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ, Σ.ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, Σ.ΠΑΠΑΔΑΚΗ, Π. ΠΑΠΑΠΟΛΥΖΟΣ, Ζ. ΨΑΡΡΟΥΗ Συντονιστική Επιτροπή:
ΕΙΡ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Δ. ΓΑΤΣΙΟΣ, Γ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, Θ. ΚΑΤΣΑΝΟΣ,
Π. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ, Σ.ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, Σ.ΠΑΠΑΔΑΚΗ, Π. ΠΑΠΑΠΟΛΥΖΟΣ, Ζ. ΨΑΡΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου