Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΛΕΠΕΤΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ
ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
4 Ιουνίου 2019


ΣΣΕΤΕ: ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ
Μετά την συντριπτική καταψήφιση του απολογισμού του ΔΣ του ΣΣΕΤΕ από την Γενική Συνέλευση, χωρίς περιστροφές και δεύτερες σκέψεις έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες για εκλογές.  Οι ‘προφάσεις εν αμαρτίαις’ της πλειοψηφίας του προσωρινού ΔΣ (που σχεδιάζει παραμονή στη Διοίκηση του Συλλόγου  περιφρονώντας  τόσο  το αποτέλεσμα της Γ.Σ. όσο και τους 800 συν/φους που  μάζεψαν υπογραφές )δεν  πείθουν….                                                                                                  Άμεσα λοιπόν πρέπει να οριστούν ημερομηνίες της ΓΣ και των εκλογών το συντομότερο δυνατόν με τις καλύτερες συνθήκες για τον προεκλογικό αγώνα και την μαζικότερη συμμετοχή των συναδέλφων.
Όσοι με οποιοδήποτε τρόπο βάζουν εμπόδια σε αυτές τις διαδικασίες,  ας γνωρίζουν ότι αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες για τυχόν δυσμενείς εξελίξεις που δρομολογούνται σε βάρος μας….

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΠΕΤΕ
Για τους ‘ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ’ ,όπως άλλωστε για όλους τους συναδέλφους μας προέχει  η επιτυχής έκβαση του αγώνα μας  για τον ΛΕΠΕΤΕ.                                                                                         Οι  παρασκηνιακές κινήσεις και η ‘μυστική διπλωματία’ που έχουν επιλέξει κάποιοι νεόκοποι από το ΔΣ για να ‘επιλύσουν την επικούρηση’ όπως κομπορρημονούν, οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα σε βάρος όλων μας…                            
Όπως  επίσης κακή υπηρεσία προσφέρουν  όσοι με πρόσχημα τον ΛΕΠΕΤΕ προωθούν δικές τους παραταξιακές επιδιώξεις που επίσης δεν βοηθάνε τον αγώνα μας.                                                                                 Γι’ αυτό προτείνουμε να προγραμματιστούν   δυναμικές στοχευμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις με άξονα τον  ΛΕΠΕΤΕ εγγυημένων και καθορισμένων παροχών, που θα κρατήσει το φρόνημα  των συναδέλφων ψηλά και θα σταλεί μήνυμα προς την ΕΤΕ τέτοιο που θα την εξαναγκάσει να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση  της  να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της έναντι του ΛΕΠΕΤΕ .                                                                  
Να σταλεί προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι δεν είμαστε της ‘λογικής’ ‘όλα τα λεφτά –όλα τα  κιλά (όπως συκοφαντικά διαδίδουν οι προπαγανδιστές του ΕΤΕΑΕΠ)  αλλά είμαστε  αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τον ΛΕΠΕΤΕ.’: 
·         Απορρίπτοντας κάθε σκέψη και πρόθεση για  ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ.
·         Απαιτώντας  λύση εντός ΛΕΠΕΤΕ με εγγυημένες και καθορισμένες παροχές.
·         Μην αποδεχόμενοι καμία αλλοίωση στο πνεύμα και το γράμμα του Κανονισμού του ΛΕΠΕΤΕ και της ιδρυτικής διμερούς συμφωνίας του 1949.
 Όσο πιο δυναμική είναι η απαίτηση γι’  αυτή τη λύση, τόσο πιο κοντά στην επιτυχία της θα είμαστε.
                                                                                                                                                 
ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Οι εκλογές μπορεί θα δώσουν τη δυνατότητα στις παρατάξεις να πουν τις προτάσεις τους και στους συναδέλφους να αποφασίσουν τι θέλουν. Όμως ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην επιτυχία, σε αξιοπρεπή  λύση που δεν θα εξαφανίζει τις εισφορές μας και θα διασφαλίζει το εισόδημά μας, είναι ο συνεχής και δυναμικός αγώνας μας. Αγώνας που είναι επιτέλους καιρός να συνδεθεί με τους αγώνες του κλάδου γενικότερα με την ενεργή συμμετοχή μας στον συντονισμό των συνταξιουχικών οργανώσεων και στις κινητοποιήσεις που γίνονται για τις κύριες συντάξεις τον επανυπολογισμό  και λοιπές  διεκδικήσεις στις οποίες πρέπει και μπορεί να ενταχθεί και ο ΛΕΠΕΤΕ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΛΕΠΕΤΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Η Συντονιστική Επιτροπή :

Ειρήνη Αντωνίου,  Δημήτρης Γάτσιος, Γιώργος Δημητρόπουλος, Θανάσης Κατσάνος,
Πέτρος Κονταρίνης, Σίμος Λιβιεράτος, Παναγιώτης Παπαπολύζος, Ζαχαρούλα Ψαρρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου