Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

13/6/2019
O ΝΟΜΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ…….
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Με το  Ν.4618/2019 αρ.24  που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία, επιχειρείται μια καθαρά προεκλογική  -και προσωρινή-‘ρύθμιση’ του δράματος 17.000 συνταξιούχων  που εδώ και 18 μήνες δεν εισπράττουν επικούρηση.      Σε καμία περίπτωση με αυτό το νόμο  δεν αποκαθίσταται η νομιμότητα. Αντίθετα η αδικία και η παρανομία της ΕΤΕ σε βάρος των συνταξιούχων της  παραμένει και μάλιστα τείνει και να νομιμοποιηθεί.

Ο ΝΟΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Τ.Ε.
Είναι  γεγονός ότι η πλήρης ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ δεν ολοκληρώθηκε όχι γιατί  άλλαξαν οι προθέσεις της ΕΤΕ  και της Κυβέρνησης, αλλά ε γιατί αντικειμενικά και με βάση τον νόμο 3371/2005 έπρεπε να υπάρχει αναλογιστική μελέτη  που θα καθορίζει τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν στο ΕΤΕΑΕΠ προκειμένου να μας χορηγεί την επικούρηση Δηλαδή η νομοθετική ρύθμιση στην ουσία αποτελεί χαριστική  πράξη  της Κυβέρνησης  προς την Εθνική Τράπεζα…                                                                            
Οι ‘ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ’ είχαμε επισημάνει αυτή την υποχρέωση – που προέβλεπε ο ν.3371- και είχαμε αναδείξει τα προβλήματα που θα φανέρωνε μια τέτοια αναλογιστική μελέτη.                                                                                                                Γιατί τα ποσά θα είναι πολύ περισσότερα από τα 40 εκατομμύρια και η ΕΤΕ θα έπρεπε να υποχρεωθεί να τα καταβάλλει με  νόμο από την Κυβέρνηση.                                                                                                       Αυτό πέρα από το ότι θα εμφανίσει  την κυβέρνηση ανακόλουθη (γιατί θα φανεί ότι ενώ μας λέει ότι δεν μπορεί να υποχρεώσει την Τράπεζα να πληρώνει τον  ΛΕΠΕΤΕ μπορεί να την υποχρεώσει να δώσει τα ποσά που θα απαιτηθούν στο ΕΤΕΑΕΠ), δεν είναι και η λύση που επιθυμεί η διοίκηση  της ΕΤΕ.
Αυτό ακριβώς είναι και το σημείο ταύτισης των συμφερόντων Τράπεζας και Κυβέρνησης που προάσπισαν οι οπαδοί του ΕΤΕΑΕΠ που ‘τα έδωσαν όλα’ για την υπονόμευση του  αγώνα μας για τον ΛΕΠΕΤΕ.          
 ‘ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ’Η ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΑΣ
Βρέθηκε λοιπόν η μεσοβέζικη  λύση της μη πλήρους ένταξης  στο ΕΤΕΑΕΠ αλλά να χορηγείται  η Επικούρηση  με τις παραμέτρους του ΕΤΕΑΕΠ με την ΕΤΕ να βάζει τα ψίχουλα που επιθυμεί  και την διαφορά να φορτώνεται στους ήδη δικαιούχους του ΕΤΕΑΕΠ .                                       
Επίσης ο ΛΕΠΕΤΕ με την καταβολή των εισφορών των εν ενεργεία στο ΕΤΕΑΕΠ καθίσταται ανενεργός άρα κουφάρι με ότι αυτό συνεπάγεται.    Η τελική λύση αφήνεται να δοθεί από τα δικαστήρια.
Με αυτό το νόμο  η Κυβέρνηση, παρά τις θριαμβολογίες κάποιων , όχι μόνο δεν μας δικαιώνει αλλά αντίθετα πιστοποιεί   ότι πρέπει να υποστούμε την κλοπή των εισφορών μας.
Πάντως σε κάθε περίπτωση η καταβολή έστω και μέρους όσων μας οφείλονται, θα είναι μια σημαντική οικονομική ανάσα και πρέπει να επιδιώξουμε να πάρουμε αμέσως αυτά που προβλέπονται.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει αυτό να μας απομακρύνει από τον βασικό μας στόχο για ΛΕΠΕΤΕ εγγυημένων και καθορισμένων παροχών.
Ο αγώνας συνεχίζεται.
Η Συντονιστική Επιτροπή :
Ειρήνη Αντωνίου,  Δημήτρης Γάτσιος, Γιώργος Δημητρόπουλος, Θανάσης Κατσάνος,
Πέτρος Κονταρίνης, Σίμος Λιβιεράτος, Παναγιώτης Παπαπολύζος, Ζαχαρούλα Ψαρρού
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

·       ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ

·       ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ-ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ Δ.Σ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΩΦΕΥΕΙ  ΣΤΟ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ  ΑΠΟ ΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ  11/4/19  ΚΑΙ ΤΩΝ  1350 ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ Γ.Σ. ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ 

·       ΖΗΤΕΙΤΑΙ  ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου