Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ


Αθήνα 1 Μάρτη 2019
‘Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι’!
ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ…
  Η Κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, αποκάλυψε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το ρόλο που παίζουν οι κάθε είδους ‘διάλογοι’ με τους ενδιαφερόμενους φορείς …                                                                                           “Διάλογοι” καθαρά προσχηματικοί που στόχο έχουν να πουλήσουν επικοινωνιακά  ότι αντιμετωπίζουν δημοκρατικά τα προβλήματα και μάλιστα με δήθεν φιλεργατική   και φιλολαϊκή διάθεση .                                                                                                          Απόδειξη το γεγονός ότι κάλεσε η Κυβέρνηση τους εμπλεκόμενους με τον ΛΕΠΕΤΕ συλλόγους Εργαζομένων και Συνταξιούχων  για να μας ανακοινώσει  ότι ουσιαστικά τάσσονται με το μέρος της Τράπεζας,  με τρόπο απροκάλυπτο και εκβιαστικό…..         Είναι πλέον φανερό  ότι  Κυβέρνηση και  Ε.Τ.Ε. κλιμακώνουν το  σχέδιο που μεθόδευσαν και εφαρμόζουν από κοινού  για τον θάνατο του ΛΕΠΕΤΕ και των 16500 συνταξιούχων.
Κακοστημένη παράσταση η σύσκεψη στου Μαξίμου…
Στη σύσκεψη   αντί  οι κυβερνητικοί παράγοντες(κ.κ. Φλαμπουράρης, Αχτσιόγλου, Πετρόπουλος) να παρέμβουν προς την Διοίκηση της ΕΤΕ(κ.Μυλωνά) για να πληρώσει τις οφειλόμενες(κλεμμένες) παροχές Επικούρησης -όπως ήταν και το αίτημα του ΣΣΕΤΕ-, στην πραγματικότητα στράφηκαν κατά του ΣΣΕΤΕ εγκαλώντας τον για αδιαλλαξία!!!
Ονομάζοντας μάλιστα  αδιαλλαξία την προάσπιση του δικαιώματός μας για «ΛΕΠΕΤΕ Εγγυημένων & Καθορισμένων Παροχών» και την αντίσταση των συναδέλφων συνταξιούχων που  αγωνίζονται από τον Σεπτέμβριο του 2017 για τις ζωές τους…
Στη πρόσφατη σύσκεψη στου Μαξίμου, αντί η Κυβέρνηση να απαιτήσει από την ΕΤΕ να επανέλθει στη νομιμότητα, άσκησε πιέσεις στον ΣΣΕΤΕ για επαίσχυντο συμβιβασμό  ανακοινώνοντας τις παρακάτω αποφάσεις-τελεσίγραφα των υπουργών:
·        Οι κυβερνητικές ‘απειλές’ για νομοθέτηση και  μονομερή ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ πάγωσαν (όχι από καλή θέληση  φυσικά , αλλά γιατί υπάρχουν νομικά και συνταγματικά προβλήματα και  βρίσκονται στο τραπέζι προκειμένου  να εκβιάσουν  τους συνταξιούχους για έναν επαίσχυντο συμβιβασμό).                                                                                                    
·        Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει μόνο αν οι συνταξιούχοι δεχτούν να υποστούν μειώσεις στις επικουρήσεις τους στο πλαίσιο του ΕΤΕΑΕΠ  και στη βάση ενός ποσού που η ΕΤΕ θα εισφέρει περίπου  30 εκ.€ ( ποσό το οποίο   δίνει μέση μηνιαία επικούριση 170€ μεικτά  !)
Ο εμπαιγμός και ο εκβιασμός  συνεχίζονται…
Είναι φανερό ότι  για Κυβέρνηση  και ΕΤΕ ότι ο ΛΕΠΕΤΕ δεν υπάρχει και τα δικαιώματα των δικαιούχων του . Στοχεύουν μονόπλευρα στο πως θα απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της σ’  αυτόν  η Τράπεζα . Και βέβαια ήταν και είναι παγίδα, αυτό που είπε ο Υπουργός για ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ με παράλληλη δικαστική διεκδίκηση του ΛΕΠΕΤΕ γιατί πλέον,  για ένταξη  στο ΕΤΕΑΕΠ ζητείται η συγκατάθεσή μας, που σημαίνει πρακτικά την παραίτησή μας από τον ΛΕΠΕΤΕ…
Η κυβερνητική αυτή πρακτική  υποστηρίζεται από ομάδα ‘προθύμων’ συναδέλφων που στο όνομα του δήθεν ρεαλισμού, επέλεξαν για τον εαυτό τους τον ρόλο των ‘πραιτοριανών’ και μαζεύουν υπογραφές στήριξης παίζοντας με το δράμα των συναδέλφων μας….
Ο ρεαλισμός  στο δικαίωμα να απολαμβάνουν οι συνάδελφοι εκείνα για τα οποία επί χρόνια πλήρωναν, το χάνουν επειδή είναι απέναντί τους η ισχυρή Τράπεζα και  φαίνονται αδύναμοι. Όμως η δύναμή μας  είναι η αλήθεια και το δίκιο.                                      Με αυτή τη δύναμη θα συνεχίσουμε μέχρι τη τελική δικαίωση.
Στο ΔΣ την Δευτέρα 4 Μάρτη  οι ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ παραμένοντας σταθεροί  στη γραμμή  που από την αρχή επιλέξαμε με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων μας, θα στηρίξουμε τον ΛΕΠΕΤΕ Εγγυημένων & Καθορισμένων Παροχών καταθέτοντας πάλι τις προτάσεις μας για στοχευμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Περιφέρεια.                                                                                                                                Τώρα είναι η καθοριστική στιγμή να δείξουμε ότι δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν και να μας κάμψουν.
 Έχουμε το δίκιο και την αλήθεια με το μέρος μας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΛΕΠΕΤΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ                          ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ  ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
 Η Συντονιστική Επιτροπή:
ΕΙΡ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Δ. ΓΑΤΣΙΟΣ, Γ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, Θ. ΚΑΤΣΑΝΟΣ,
Π. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ, Σ.ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, Σ.ΠΑΠΑΔΑΚΗ, Π. ΠΑΠΑΠΟΛΥΖΟΣ, Ζ. ΨΑΡΡΟΥ
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου