Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018


4 Δεκέμβρη 2018
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ‘ΗΓΕΣΙΑ’ ΤΗΣ ΑΛΛΕΣΤΑ:
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Δεν θυμόμαστε να έγινε καμιά προλεταριακή επανάσταση όταν εθνικοποιήθηκαν οι ζημιές των τραπεζών, ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ, με ευθύνη ΟΛΩΝ των μνημονιακών κυβερνήσεων.
Θυμόμαστε καλά όμως, ότι τις πλήρωσαν  οι Έλληνες πολίτες, και μεταξύ αυτών και εμείς.
 Θυμόμαστε επίσης  κάποιους που το παίζουν τώρα ‘μωρές παρθένες’, να καταγγέλλουν τις δυο πρώτες ανακεφαλαιοποιήσεις   και να ζητάνε, όπως ήταν και το λογικό, οι τράπεζες, αφού εξυγιαίνονται με λεφτά του λαού να υπαχθούν και στον έλεγχό του, δηλαδή να γίνουν δημόσιες με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.

Τώρα βέβαια ύστερα από την προσχώρησή σας, στο άρμα των νεοφιλελεύθερων μνημονίων, λογικό είναι να θέλετε να απαλλαγείτε από αυτές τις απόψεις. 
 Άλλωστε αυτές είναι κομματικές απόψεις της ΛΑΕ, όπως λέτε.. .                                   Δεν μπορεί να αποτελούν λογική απαίτηση, αυτών που πληρώσανε, να έχουν υπό τον έλεγχό τους αυτό για το οποίο μάτωσαν και ματώνουν. Τον έλεγχο των τραπεζών και  της οικονομίας της χώρας τους.  Αυτά είναι παράλογα, αντικανονικά . Γιατί τώρα δεν κάνουμε κουμάντο εμείς. Τα θέματα κανονίζονται από την Ευρώπη. Εμείς απλά πρέπει να χορεύουμε στον ρυθμό που μας παίζουν.
Έτσι, αφού ο ρυθμός που μας παίζουν, λέει ότι η κακομοίρα η τράπεζα δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, γιατί τα κοράκια θα έχουν λιγότερα κέρδη, πρέπει να ξεχάσουμε τα δικαιώματά μας και να τα παραχωρήσουμε, γιατί η τράπεζα δεν μπορεί να ανταποκριθεί.
Βέβαια ο πρώην, Διευθύνων Σύμβουλος, βρέθηκε με κάποια εκατομμύρια σε εξωχώριες  καταθέσεις,  οι νυν διπλασίασαν τούς μισθούς τους  ένα μεγάλο σκάνδαλο έχει προκύψει με τα POS και τα "τυφλά" συστήματα allert,  διάφορα γράφτηκαν για τον τρόπο που πωλήθηκαν και οδηγούνται προς πώληση θυγατρικές της ΕΤΕ.          Ενώ λοιπόν κάποιοι  σπαταλούν  αφειδώς το χρήμα του Ελληνικού λαού, που παραμένει ο μεγάλος χρηματοδότης,  θέλετε να μην έχει και δικαιώματα, όπως και εμείς.. Με βάση τη λογική σας,  δημοκρατικά και κανονικά πρέπει να σέρνουμε τον χορό… των "οικονομικών δολοφόνων", της μνημονιακής κυβέρνησης, των δανειστών, του SSM και πάει λέγοντας......

Επειδή όμως εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε στο ωμό εκβιασμό που επιχειρείτε, προτείνοντας , ‘άτακτη υποχώρηση και επαίσχυντο συμβιβασμό’ καλούμε και τους συναδέλφους μας να μην υποκύψουν και αυτοί  στα εκβιαστικά διλήμματα που βάζετε, υποκαθιστώντας τη Διοίκηση της Τράπεζας σ’  αυτό, και επιχειρώντας να καλύψετε και την κυβέρνηση, όπως έκανε πάντοτε (έχουμε βιώσει "μεγάλες εποχές") ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός. «Πάρτε ότι μας δίνουνε γιατί αλλιώς μπορεί να μην πάρετε τίποτε».
Οι ‘ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ’,   έχουμε  ήδη απαντήσει σε αυτά τα διλήμματα, από την πρώτη στιγμή που ζητήσαμε την ψήφο των συναδέλφων μας, με τον ίδιο τρόπο που το κάνουμε επί χρόνια:
  • Αγώνας για να αποκρούσουμε  την επίθεση.
  • Αγώνας για ΛΕΠΕΤΕ εγγυημένων και καθορισμένων παροχών.
  • Αγώνας για να αποκαλύψουμε την σκευωρία, τους σκευωρούς και τους συνεργάτες τους.
  • Δε χαρίζουμε τίποτα από όσα δικαιούμαστε για να αυγατίσουν τα κέρδη τους  οι κερδοσκόποι.
  • Πίεση στην κυβέρνηση να επιβάλει στην ΕΤΕ τη νομιμότητα και να επιστρέψει  όσα έκλεψε από τους  συνταξιούχους της….
Όσο για το τί απαντάμε στον ισχυρισμό της τράπεζας ότι δεν μπορεί να πληρώνει , δίνουμε την ίδια απάντηση που δίνει και αυτή σε όσους δανειολήπτες έχουν και με τη δική της υπαιτιότητα καταστραφεί και δεν μπορούν να είναι συνεπείς. Δικό σας πρόβλημα. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Αγαπητοί  συνάδελφοι της  Γραμματείας της Αλλέστα,
Η υποκρισία περισσεύει. Προσπαθείτε να κρυφτείτε  πίσω από το δάχτυλό σας και δεν καταλαβαίνετε  πως όλοι σάς βλέπουν… Παριστάνετε  τις «μωρές παρθένες» και κρύβεστε πίσω από την επιλεκτική σας μνήμη…                                
Απαντήστε μας όμως αν συνεχίσουμε να απεμπολούμε τα δικαιώματά μας ,αν συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε ότι μόνιμα πρέπει να πληρώνουμε το μάρμαρο, ποιο θα είναι το μέλλον μας?                                                                                                              Να είμαστε μονίμως  υποζύγια  χωρίς αξιοπρέπεια και προοπτική                    
 Φτάνει πια. Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας.


Η Συντονιστική Επιτροπή:
ΕΙΡ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Δ. ΓΑΤΣΙΟΣ, Γ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, Θ. ΚΑΤΣΑΝΟΣ,
Π. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ, Σ.ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, Σ.ΠΑΠΑΔΑΚΗ, Π. ΠΑΠΑΠΟΛΥΖΟΣ, Ζ. ΨΑΡΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου