Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018


1/8/2018
Σ.Σ.Ε.Τ.Ε.: ‘ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ’ ΕΝ ΜΕΣΩ ….ΘΕΡΟΥΣ!
Η απόφαση για ‘κλειστό’ σύλλογο  ,στρέφεται κατά των πραγματικών συμφερόντων των συναδέλφων μας και εξυπηρετεί αντικειμενικά τα σχέδια της Διοίκησης και της Κυβέρνησης                                                 για τον  θάνατο του Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ αποδεικνύεται – άλλη μια φορά- ότι δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει σωστά τις συνθήκες  που επιβάλλουν  στο Σύλλογο να βρίσκεται διαρκώς σε ‘πολεμική ετοιμότητα’ ώστε να αντιμετωπίσει τα σοβαρά θέματα  που είναι ‘ανοικτά’ και δεν επιτρέπουν σε κανένα  μας να εφησυχάζει…
Δεν έχουν καταλάβει  ακόμα ότι η εποχή που ο ΣΣΕΤΕ είχε σαν κύριο αντικείμενό του τις εκδρομές και τις πίττες, έχει περάσει ανεπιστρεπτί…

Έτσι αμέσως μετά την ολοκλήρωσης της ‘υποχρέωσης’ της συγκέντρωσης της 26ης Ιουλίου έξω από την Γενική Συνέλευση της Ε.Τ.Ε. –που ήταν μια σημαντική σελίδα στον πολύμηνο αγώνα που δίνουμε για τον ΛΕΠΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ- ‘βάζουν λουκέτο’ στον Σύλλογο  τον μήνα Αύγουστο προτάσσοντας τις διακοπές τους από την δράση που απαιτείται ακόμα και στην περίοδο του θέρους….
Γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, δεν πάνε διακοπές…
Εκτός από τις εξελίξεις στον ΛΕΠΕΤΕ που σαν θέμα από μόνο του επιβάλλει επαγρύπνηση και όχι εφησυχασμό, υπάρχουν και μια σειρά σοβαρών  θεμάτων που χρειάζονται παρακολούθηση και αντιμετώπιση  γιατί καθορίζουν τη ζωή μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

·        Προκήρυξη του διαγωνισμού για την εταιρεία που θα αναλάβει τον Διαχειριστικό έλεγχο του ΛΕΠΕΤΕ από το 1949.
·        Παράνομη περικοπή οικογενειακού επιδόματος από ΛΕΠΕΤΕ
·        Αναμένεται η έκδοση  σοβαρών δικαστικών αποφάσεων(ασφαλιστικά μέτρα 4.033 συναδέλφων)
·        Κατάθεση μήνυσης σε βάρος της Διοίκησης  της ΕΤΕ για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στη Γ.Σ. των μετόχων καθώς κα την προσβολή της νομιμότητάς της.
·        Τον επανυπολογισμό των κυρίων συντάξεων (νόμος Κατρούγκαλου) Εκκρεμεί συνάντηση με τον Υφυπουργό Αν. Πετρόπουλο.
·         Συνάντηση με την διεύθυνση του τοπικού παραρτήματος ΕΦΚΑ για μια σειρά από θέματα που εκκρεμούν(έκδοση νέων συντάξεων, προβλήματα στη μηχανογράφηση  κ.α.) Εδώ και 11 μήνες ,όση και η ‘ζωή’ του παρόντος Δ.Σ., δεν έχει ζητηθεί συνάντηση με το ΕΦΚΑ!
·        Οργάνωση της κινητοποίησης που αποφάσισε το προεδρείο μετά από πρόταση των ΑΝΥΠΟΤΑKΤΩΝ για τα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. στις 8 Σεπτέμβρη.
·        Άμεση αντιμετώπιση των πυρόπληκτων συναδέλφων μας
·        Άμεση ενεργοποίηση της επιτροπής Αλληλεγγύης

Παρά την σοβαρότητα των καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε, ο ΣΣΕΤΕ όχι μόνο ‘κατεβάζει ρολά’, αλλά αυτοί που πήραν αυτή την αψυχολόγητη απόφαση, εμποδίζουν και όσους από τα μέλη του Δ.Σ. θέλουν να έχουν αξιοπρεπή  παρουσία στο σύλλογο, να μην έχουν πρόσβαση στα γραφεία τους αφού κλείδωσαν   όλους τους εσωτερικούς χώρους!     
Όσοι συνάδελφοι πέρασαν σήμερα από τα γραφεία του  Συλλόγου μας αντίκρισαν μια τραγελαφική εικόνα  μελών του Δ.Σ. να παρευρίσκονται μεν, αλλά
  να παραμένουν αποκλεισμένοι σε ένα χώρο χωρίς πρόσβαση στα γραφεία τους(τοποθετήθηκαν πρόσθετες κλειδαριές!!!)
Ο απόλυτος εξευτελισμός…
Πέρυσι τον Αύγουστο στις εκλογές του Συλλόγου  που όλοι μάζευαν ψήφους δεν έλειψε κανείς… Φέτος οι ίδιοι κλείνουν τον Σύλλογο…
Αυτό είναι ασέβεια και περιφρόνηση των συναδέλφων μας…..
Οι καταστάσεις αυτές είναι πρωτόγνωρες και θλιβερές…..
Η απόφαση αυτή  όχι μόνο στερείται σοβαρότητας αλλά στρέφεται κατά των πραγματικών συμφερόντων των συναδέλφων μας και ουσιαστικά εξυπηρετεί αντικειμενικά  τα σχέδια της Διοίκησης  και της Κυβέρνησης που αδιάκοπα απεργάζονται σχέδια για τον θάνατο του ΛΕΠΕΤΕ, όπως θρασύτατα ομολόγησε ο πρόεδρος της Τράπεζας. στη Γ.Σ.  των μετόχων.

Η εμμονή σε αυτή την λάθος απόφαση και  οι ‘χωροφυλακίστικες’ μέθοδοι που επέλεξαν να την επιβάλλουν  προσβάλλει βάναυσα όλους μας, αλλά το κυριότερο βάζει σε κίνδυνο τα συμφέροντα των συναδέλφων μας.

Τα μέλη του Δ.Σ.   που επιμένουν στην λάθος αυτή απόφαση,πρέπει να γνωρίζουν  ότι αναλαμβάνουν τεράστιες ηθικές ευθύνες απέναντι όλων των συναδέλφων
Η  εξέλιξη  αυτή προσβάλει τον ίδιο το συλλογικό θεσμό, προκαλεί  ντροπή, θλίψη και οργή  σε όσους συμμετέχουμε  στο Δ.Σ. και  δεν μπορούμε  να την αναστρέψουμε…

Οι ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ  καταγγέλλουμε την απόφαση της αδράνειας και της ανευθυνότητας, διαχωρίζουμε την θέση μας  από αυτήν, ενώ   θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια  για να υπάρξει μια έστω υποτυπώδης λειτουργία του Συλλόγου μας σε αυτή την  δύσκολη φάση που βιώνουμε με ανοικτά  σοβαρά θέματα η έκβαση των οποίων θα καθορίσει τις ζωές όλων μας.
Η αδράνεια είναι ισοδύναμο της υποταγής και της ήττας…
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 
Αντωνίου Ειρ., Γάτσιος Δ., Δημητρόπουλος Γ., Κατσάνος Θ., Κονταρίνης Π.,  Λιβιεράτος Σ., Παπαδάκη Σ., Παπαπολύζος Π., Ψαρρού Ζ.
            


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου