Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΣΣΕΤΕ  9/5/18
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε


Ο μεγάλος αγώνας που ξεκινήσαμε ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
Ζητάμε από την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες Διοικήσεις τις τελευταίες επτά δεκαετίες.
- Ζητάμε από την κυβέρνηση να σταματήσει να καλύπτει και να στηρίζει την παράνομη τακτική της διοίκησης της τράπεζας.
Καμία σκέψη για διάλυση του ΛΕΠΕΤΕ, ο οποίος είναι λογαριασμός εγγυημένων παροχών. 
Καμία σκέψη για ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ ή για ίδρυση επαγγελματικού ταμείου.
Θεωρούμε απαραίτητη την διατήρηση του ΛΕΠΕΤΕ, ως έχει, δηλαδή εγγυημένων παροχών.
-Δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή του καθεστώτος του λογαριασμού.
Δεν δεχόμαστε καμία συζήτηση για μείωση στις αποδοχές μας.
Απαιτούμε την άμεση καταβολή των οφειλόμενων παροχών του ΛΕΠΕΤΕ.
- Απαιτούμε άμεσο διαχειριστικό - οικονομικό έλεγχο του λογαριασμού, ακόμα και με δικαστικές ενέργειες.
Απαιτούμε άμεση ένταξη στον ΛΕΠΕΤΕ των εργαζομένων που προσελήφθησαν στην τράπεζα μετά την 1/1/2005. Να συνταχθεί άμεσα από το Δ.Σ. σχετική νομοθετική ρύθμιση και να γίνουν δυναμικές παρεμβάσεις στα αρμόδια Υπουργεία και σε όλα τα κόμματα της Βουλής για την ψήφισή της.

 Το Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ:
 -Να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα κινητοποίησης και δημοσιοποίησης των αιτημάτων μας και συντονισμό των αγώνων μας με άλλους συλλόγους και οργανώσεις συνταξιούχων.
- Να κάνει κάθε απαραίτητη ενέργεια για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας, με κινητοποιήσεις και καταλήψεις, τουλάχιστον των Κεντρικών Κατ/των σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με παράλληλη καλύτερη ενημέρωση των αγωνιστών συνάδελφων.
Να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα επίλυσης και των άλλων εκκρεμών προβλημάτων, που μας έχουν δημιουργήσει οι κάθε είδους περικοπές των αποδοχών μας, δανείων εφ' άπαξ, επανυπολογισμό  των συντάξεων, επιστροφή ‘εισφοράς αλληλεγγύης’,κλπ.
- Να απαιτήσει και πάλι επιτακτικά-ακόμα και με δικαστικές ενέργειες- από τη Διοίκηση της ΕΤΕ το πάγωμα πάσης φύσεως δανείων και οφειλών των συναδέλφων μας, όσο παραμένει η περικοπή του ΛΕΠΕΤΕ.
- Να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατότητα δικαστικής συνδρομής του αγώνα μας και προς τα Διεθνή Δικαστήρια.
- Να διεκδικήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανακεφαλαιοποίηση του Ασφαλιστικού Συστήματος, όπως έκαναν διαχρονικά οι μνημονιακές κυβερνήσεις με τις τράπεζες και την ΕΤΕ, τις οποίες ανακεφαλαιοποίησαν φορτώνοντάς μας το κόστος.
- Να ζητήσει από τις διοικήσεις των συλλόγων των εν ενεργεία συναδέλφων της Ε.Τ.Ε., του ΤΥΠΕΤ και της ΟΤΟΕ να δραστηριοποιηθούν και να συμπαρασταθούν ενεργά στον αγώνα μας. 
  
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 
Αντωνίου Ειρ., Γάτσιος Δ., Δημητρόπουλος Γ., Κατσάνος Θ., Κονταρίνης Π., Λιβιεράτος Σ., Παπαδάκη Σ., Παπαπολύζος Π., Ψαρρού Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου