Πέμπτη 31 Μαΐου 2018


ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Πρωτοβουλία Συνταξιούχων ΕΤΕ

Αθήνα 31/5/2018

Ο ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟΣ  ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ
Όταν η αντιδικία μεταξύ ΔΣ και μερίδας συναδέλφων είναι στα όρια των  προσωπικών ευθυνών και μόνο – κι αυτό γίνεται με ανταλλαγή εξωδίκων - μας δίνει την εντύπωση πως πρόκειται για αποδοχή της ήττας και προσπάθεια καταλογισμού ευθυνών  γι΄ αυτή, από τον ένα στον άλλο. Η αποστολή ενός εξωδίκου και η απάντηση μέσω άλλου εξωδίκου αποπροσανατολίζουν τους συναδέλφους, καλλιεργούν αισθήματα ηττοπάθειας και ισχυροποιούν τη θέση της Διοίκησης. Φθάσαμε στο πρωτάκουστο για τα συνδικαλιστικά πράγματα σημείο, δικηγορικά γραφεία να επιτίθενται στο ΣΣΕΤΕ, να παρεμβαίνουν στα φόρα των συναδέλφων, να επιχειρούν να "καθοδηγήσουν" την πορεία των αγώνων μας. Εξάλλου, τι διαφορετικό  προτείνουν οι υπογράφοντες το εξώδικο; Ποιά  είναι η πρότασή τους για τη λύση του προβλήματος και ποια για να μεθοδευτεί η υλοποίησή της; Μόνο απειλές για ευθύνες και  νομικές συνέπειες.
Απ’ την άλλη πλευρά, και ο ΣΣΕΤΕ δεν θα πρέπει με τίποτε να εμπλακεί σ’ αυτήν την  αντιπαράθεση νομικών διεκδικήσεων. Η λογική ότι όλα μπορούν να λυθούν μέσω της δικαστικής οδού είναι επικίνδυνη φενάκη, ειδικά σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση έχει υπογράψει - και τα μνημονιακά κόμματα έχουν αποδεχθεί - ότι ακόμη και οι αποφάσεις του ΣτΕ δεν θα εφαρμόζονται, αν δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη του κουαρτέτου, καθώς επίσης ότι όσες έχουν οικονομικό αποτέλεσμα δεν θα εφαρμόζονται, αν δεν εφαρμόζονται ταυτόχρονα ισοδύναμα μέτρα, που να "επιστρέφουν" στον προϋπολογισμό την οικονομική διαφορά. 
Αντιθέτως, η πλειοψηφία του ΔΣ, αντί να φερθεί πιο συνετά και υπεύθυνα, όπως οφείλει λόγω του ρόλου και των ευθυνών της, αντί να απαντήσει στο εξώδικο αυτών των ολίγων συναδέλφων  με προσκλητήριο συστράτευσης στο κοινό αγώνα, με πρόγραμμα έντασης των  κινητοποιήσεων και συγκεκριμένων ενεργειών πέρα των δικαστικών, που θα προωθούν τα αιτήματά μας, θα ισχυροποιούν  τους αγώνες μας και θα απαντάνε στις ψευδεπίγραφες αιτιάσεις της διοίκησης της ΕΤΕ, αποφάσισε να απαντήσει με εξώδικο.                                  
Μια ενέργεια που, κατά την άποψή μας, δείχνει έλλειψη συναίσθησης της κατάστασης, έλλειψη σωφροσύνης, έλλειψη νικηφόρου, αγωνιστικού  σχεδίου, αλλά και κόπωση.  Η διαμάχη μεταξύ μας όχι μόνον δεν  οδηγεί σε λύση που θα μας δικαιώνει,  αλλά και υποσκάπτει τα θεμέλια μιας συνολικής, ομόθυμης, αγωνιστικής,  συγκροτημένης αντίστασης και αντιπαράθεσης με Διοίκηση και κυβέρνηση, και είναι η "βασιλική" οδός για την ήττα. Μάλλον αντίθετα αποτελέσματα φαίνεται ότι θα έχει. Χωρίς συνοχή και ομοθυμία δεν μπορεί να υπάρξει πειστική απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης και Τράπεζας. Είτε πρόκειται για δικαστικούς είτε για κινηματικούς αγώνες.
Αντί να αλληλοσπαρασσόμαστε, λοιπόν,  και αφού τα δικαστήρια  καλά κρατούν, χρειάζεται να κάνουμε πιο δυναμική την παρουσία μας και την απόφασή μας να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τους αγώνες μας. Με καθημερινή παρουσία έξω από όσα καταστήματα γίνεται, με καθημερινό αποκλεισμό των κεντρικών καταστημάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όποια άλλη πόλη είναι εφικτό, να πιέζουμε τη Διοίκηση, αλλά και την κυβέρνηση, να ενημερώνουμε πολίτες και πελάτες για την κλοπή των εισφορών μας, που  θα «χαλάει την εικόνα» τους.
Με συχνότερες, πιο δυναμικές και μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες προς τα υπουργεία ή και τις περιφέρειες, να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας  και να  συνεχίσουμε τον μακρύ αυτό αγώνα μέχρι τη νίκη. Έχουν ήδη περάσει έξι μήνες από την πρώτη περικοπή του ΛΕΠΕΤΕ και πολλοί περισσότεροι από την πρώτη απειλή του Φραγκιαδάκη για περικοπή. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, ο αντίπαλος ετοιμάζει την επιβολή της δικής του πρότασης, ενώ ταυτόχρονα καραδοκεί να δει την κόπωση, την απογοήτευση, την παραίτησή μας. Να μην επιτρέψουμε να συμβεί αυτό, ούτε εμείς οι απλοί συνάδελφοι, ούτε - πολύ περισσότερο - τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ., που έχουν την ευθύνη του χειρισμού όλης της κατάστασης.
Να θυμόμαστε, και πολύ περισσότερο ο ΣΣΕΤΕ, ότι δεν είναι μόνο ο ΛΕΠΕΤΕ που μας έχουν κλέψει. Είναι και οι συντάξεις μας που έχουν κατακρεουργηθεί.  Και θα κατακρεουργηθούν κι άλλο, και με τον επανυπολογισμό τους και με τη μείωση του αφορολόγητου και με την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων. Κι ενώ ξέρουμε καλά ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή την κλοπή, αφού δεν είναι η κανονικότητα, έχουμε μπροστά μας τη μοιρολατρία και τις εσωτερικές διαμάχες, που είναι η συνταγή για τον δρόμο της ήττας και της άνευ όρων παράδοσης.
Οικονομικό κατεστημένο, τραπεζίτες, κυβερνήτες,  μας θέλουν «μοιραίους  και άβουλους αντάμα, να περιμένουμε το θάμα». Να μη τους κάνουμε τη χάρη!
Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους άλλους συνταξιούχους και,  με κάθε φωνή αντίστασης, να διεκδικήσουμε και να πάρουμε πίσω ό,τι μας έκλεψαν με το πρόσχημα της κρίσης. Μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, τις ζωές μας! 
Η απάντηση, που δίνουμε ως «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ» σε όλα αυτά, καλώντας και το ΔΣ του ΣΣΕΤΕ να προταχθεί σύσσωμο, είναι  κλιμάκωση και εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων  για τον ΛΕΠΕΤΕ. Ένταξη στο διεκδικητικό πλαίσιο και των άλλων ανοιχτών θεμάτων,  που μας απασχολούν. Με ενεργό συμμετοχή  στις διαδικασίες και  κινητοποιήσεις των συνταξιουχικών  οργανώσεων,  που διεκδικούν την αποκατάσταση  των συντάξεων και την κατάργηση  όλων των μνημονιακών νόμων, που εξαθλίωσαν τον Ελληνικό λαό.
Τώρα που ξεκαθαρίστηκε και στους πιο δύσπιστους ότι η αδιαλλαξία της διοίκησης δεν είναι «Φραγκιαδακική», αλλά συστημική, προϊόν όλου του πολιτικού και οικονομικού μνημονιακού μπλοκ, συνειδητοποιούμε ότι έφτασε η ώρα να απαντήσουμε δυναμικά, ενωτικά. 
Να σχεδιάσουμε άμεσα τα επόμενα βήματά μας και  να τα βαδίσουμε όλοι μαζί!
Επαναφέρουμε στο Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ τις προτάσεις μας  και για τον ΛΕΠΕΤΕ και για τα δάνεια. Καλούμε το ΔΣ του ΣΣΕΤΕ να συνταχθεί με την λογική τους και να τις εντάξει στον σχεδιασμό,  που είναι απαραίτητο να κάνει και να υλοποιήσει.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να τις υποστηρίξουν έμπρακτα.
Τότε η νίκη θα είναι κοντά!.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 
Αντωνίου Ειρ., Γάτσιος Δ., Δημητρόπουλος Γ., Κατσάνος Θ., Κονταρίνης Π., Λιβιεράτος Σ., Παπαδάκη Σ., Παπαπολύζος Π., Ψαρρού Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου