Τρίτη 8 Μαΐου 2018


Αθήνα 7 Μάη 2018
«ΑΝΘΡΑΚΕΣ   Ο  ΘΗΣΑΥΡΟΣ»
       Παρόλο που το πολύτιμο διακύβευμα αυτής της περιόδου είναι η ύπαρξη του ΛΕΠΕΤΕ, με τις βασικές προϋποθέσεις που όλοι γνωρίζουμε, και οι επερχόμενες νέες μνημονιακές  περικοπές στις κύριες συντάξεις μας, αναγκαζόμαστε να βγάλουμε αυτήν την ανακοίνωση, επειδή δε θέλουμε να θεωρήσει κανένας συνάδελφος ότι υπεκφεύγουμε, κρυβόμαστε, και οτιδήποτε παρόμοιο. Ο λόγος περί διαφόρων καταγγελιών για τα οικονομικά του ΣΣΕΤΕ, και οι δήθεν ευθύνες του σ/φου Δημητρόπουλου, ως ταμία του ΣΣΕΤΕ.
     Το δικαίωμα ελέγχου της εξουσίας από τον καθένα όλων των αιρετών, σε οποιαδήποτε θέση τους έχουμε αναδείξει είναι και αναφαίρετο και θεμιτό. Όταν όμως αυτό το δικαίωμα χρησιμοποιείται  αποκρύβοντας τη βασική πραγματικότητα και την αλήθεια, τότε αποτελεί συκοφαντία. 
Απόδειξη ότι όλος αυτός ο θόρυβος αποτελεί ‘λάσπη στον ανεμιστήρα’ είναι ότι μέσα στην  Γενική Συνέλευση οι αρχιτέκτονες της συκοφαντικής αυτής υστερίας δεν έθεσαν ούτε ένα ερώτημα για τα οικονομικά του Συλλόγου! Αυτό βέβαια δεν τους εμπόδισε από την επόμενη κιόλας μέρα να διακινούν στο διαδίκτυο συκοφαντικές κραυγές και ψιθύρους στοχοποιώντας αδιακρίτως συναδέλφους, επιβεβαιώνοντας ότι ‘η συκοφαντία είναι η εκδίκηση των άνανδρων’.
Αυτό δυστυχώς συμβαίνει το τελευταίο διάστημα, για να πληγεί  η παράταξή μας και προσωπικά ο εκπρόσωπός μας στο ΔΣ που είναι  και ο ταμίας του Συλλόγου. . Οι όποιες αναφορές για οικονομικές,  ύποπτες πράξεις, σε ότι αφορά τον σ. Δημητρόπουλο, είναι κοινή συκοφαντία, αφού όλα αυτά τα ερωτήματα, όπως πολύ καλά γνωρίζουν όσοι τα παραθέτουν δημόσια, αφορούν την περίοδο της ακυβερνησίας του συλλόγου,  και του διορισμένου ΔΣ. Δεν αφορούν το  σημερινό Δ.Σ.,  που ως γνωστόν εκλέχτηκε στις πρόσφατες εκλογές  του Σεπτεμβρίου. Αφορούν μια περίοδο δηλαδή, κατά την οποία ούτε ως παράταξη, ούτε ως πρόσωπα, είχαμε καμία συμμετοχή στο Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ. Μια "μικρή" λεπτομέρεια, που σκοπίμως αποκρύπτεται.  
     Το τραγελαφικό είναι, ότι  για τη συνδικαλιστικά αμαρτωλή αυτή περίοδο, μεγάλη ευθύνη έχει  η παράταξη που πρωτοστατεί  στις καταγγελίες. Με  αυτές τις ενέργειες , οι ‘μετά Χριστόν  προφήτες’, όχι μόνον δεν πετυχαίνουν το βασικό τους στόχο, δηλαδή να απαλλαγούν των ευθυνών για τον  καταλυτικό ρόλο που έχουν παίξει και ως εν ενεργεία και ως συνταξιούχοι στο να φτάσουν ως εδώ τα πράγματα, αλλά "πετυχαίνουν" κάτι πολύ χειρότερο.                                                                                          


Ηθελημένα ή αθέλητα, δίνουν  χέρι βοηθείας στη Διοίκηση της ΕΤΕ, στη μάχη για τον ΛΕΠΕΤΕ.  Με την εικόνα της  αμαύρωσης  του τωρινού Δ.Σ. του  ΣΣΕΤΕ με τις δήθεν οικονομικές ατασθαλίες που παρουσιάζουν , δίνουν λαβές απ’  την μια να σπεκουλάρει σε βάρος μας η τράπεζα, κι’  απ’  την άλλη να απογοητεύονται οι συνάδελφοι , με κίνδυνο να καμφθεί το αγωνιστικό τους φρόνημα. Μάλιστα, την ώρα  που η διοίκηση της ΕΤΕ δείχνει να  είναι  λίγο στριμωγμένη, ύστερα και από την αποκάλυψη ότι δεν υπάρχει ούτε πρόταση ούτε σχέδιο για τον ΛΕΠΕΤΕ παρά μόνο η εν ψυχρώ διακοπή του, και έχουμε και μια πρώτη θετική απόφαση από ασφαλιστικά μέτρα.
        Σε αυτό το  παιχνίδι, ειδικά όσο διαρκεί ο αγώνας  μας, δεν θα παίξουμε.  Και επειδή δεν είναι κατάλληλη ώρα, και επειδή  δεν  έχουμε να φοβηθούμε τίποτε, και επειδή αντικειμενικά δεν μπορούμε και δεν πρέπει να  απολογηθούμε για μια περίοδο που δεν είχαμε καμιά συμμετοχή σε τίποτε, σε ότι αφορά την λειτουργία και διαχείριση του  ΣΣΕΤΕ. 

Αυτοί  που πρέπει να απολογηθούν, και για τη στάση τους κατά την προηγούμενη περίοδο, αλλά και την τωρινή στάση τους, είναι κυρίως αυτοί που   με περισσή απερισκεψία, αφέλεια, και ότι άλλο μπορεί να υποκρύπτεται, κάνουν τέτοιες ‘καταγγελίες’, με τις οποίες, στην ουσία,  καταγγέλλουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Εδώ ισχύει το "φωνάζει ο κλέφτης  να φοβηθεί ο νοικοκύρης".
      Ωστόσο, μετά το πέρας της μάχης ΛΕΠΕΤΕ, εδώ θα είμαστε,  και τότε μπορούν να  μπουν όλα στο τραπέζι και να αποδοθούν ‘τα του Καίσαρος τω Καίσαρι’. Κολυμβήθρα του Σιλωάμ  και δε θέλουμε, και δεν πρόκειται να  γίνουμε για κανέναν.
     Όπως και σε όλο τον εργασιακό μας βίο, είμαστε και θα είμαστε στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των πραγματικών συμφερόντων των συναδέλφων,  που είναι κοινά με τα συμφέροντα  όλων των εργαζομένων, συνταξιούχων, όλου του Ελληνικού λαού. Για την απόκρουση των νέων μέτρων, και την αποκατάσταση όλων των απωλειών που μας έφεραν τα μνημόνια, αρχής γενομένης από τον ΛΕΠΕΤΕ.
      Τη μάχη τη δίνουμε ενάντια στα μνημόνια,  στους ‘Φραγκιαδάκηδες’ και στα πάσης φύσης φερέφωνά τους, με όλες μας τις δυνάμεις,   με όπλα μας τη σοβαρότητα, την αποφασιστικότητα, την αγωνιστικότητα,  και πάνω από όλα την ανιδιοτέλεια που μας διακρίνουν.
      Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι όποιες συκοφαντικές και τελικά διασπαστικές ενέργειες, γιατί ευθέως υπονομεύουν τον αγώνα.
Ζητάμε την συσπείρωση όλων γύρω από το δίκαιο αίτημά  μας, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΠΕΤΕ. Και τότε, η νίκη είναι κοντά.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 
Αντωνίου Ειρ., Γάτσιος Δ., Δημητρόπουλος Γ., Κατσάνος Θ., Κονταρίνης Π., Λιβιεράτος Σ., Παπαδάκη Σ., Παπαπολύζος Π., Ψαρρού Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου