Σάββατο 28 Απριλίου 2018

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ


Αθήνα, 28/4/2018

ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ  ΜΙΑ  ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΑΧΗ!!
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ  ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!!

Οι ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ – εκτιμώντας κάθε δικαστική νίκη υπέρ του ΛΕΠΕΤΕ - χαιρετίζουμε την  δικαστική απόφαση της 25/4/18 στα ασφαλιστικά μέτρα ομάδας συναδέλφων μας, που διεκδίκησαν την απρόσκοπτη καταβολή της Επικούρησης. Την θεωρούμε ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ, διότι έχει αγγίξει τον πυρήνα του θέματος, την ουσία του προβλήματός μας και μας δικαιώνει σχεδόν εξ ολοκλήρου!!

Χαρακτηριστικά σημεία της απόφασης: .... προκύπτει ο μισθολογικός χαρακτήρας της εν λόγω παροχής και όχι ένα επικουρικό ασφαλιστικό ταμείο......  μία κατά κυριολεξία μισθολογική εργοδοτική παροχή......  δεν μπορεί να διακοπεί εντελώς η χορήγηση της εν λόγω οικονομικής παροχής με μονομερή πράξη της εργοδότριας...... υπόκειται στην αρχή περί τηρήσεως των συμπεφωνημένων....  και κυρίως ...... η χορήγηση της συγκεκριμένης παροχής είναι εγγυημένη μόνο από άποψη της παροχής της εισφοράς στους πόρους του ΛΕΠΕΤΕ από την καθής (ΕΤΕ) αλλά και ως εργοδοτική υποχρέωση της καθής για τη χορήγηση του.  

Οπότε, ακόμα κι αν επιδικάζει σε αυτή τη φάση μικρή "προκαταβολή", ακόμα κι αν χάσουμε στην αγωγή, ακόμα κι αν η Τράπεζα δώσει αυτά τα 200 ευρώ μόνο στους δικαιούχους-διάδικους των συγκεκριμένων ασφαλιστικών, αποτελεί ΑΠΟΦΑΣΗ-ΠΙΛΟΤΟ, που θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για να στηρίξει τις μελλοντικές αγωγές και εφέσεις.                                                           Φυσικά, το ότι κερδήθηκε μια πρώτη  μάχη δεν σημαίνει ότι κερδίσαμε και τον πόλεμο. Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας. Ωστόσο, το γεγονός ότι αυτή η δικαστική απόφαση αποδυναμώνει τα επιχειρήματα της Διοίκησης αποδομώντας πολλές από τις αιτιάσεις της ενισχύει τη δική μας θέση και, ως εκ τούτου, ανατάσσει το ηθικό μας. 

Πιστεύουμε, πλέον, ότι η
 πρώτη αυτή νίκη θα πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανασύνταξη των δυνάμεών μας ως «Κίνημα των Συνταξιούχων της Ε.Τ.Ε.» προς διεύρυνση και ενδυνάμωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεών μας. Η δυναμική μας παρουσία επιβάλλεται για να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση προς την Τράπεζα, ενόψει μάλιστα της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ο ΣΣΕΤΕ να μπει μπροστάρης σ’ αυτόν τον αγώνα!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ....

Όσο για την παράταξή μας, θα καταθέσει την παρακάτω πρόταση (που παρουσίασε ήδη στην ΓΣ του ΣΣΕΤΕ της 25/4) στο πρώτο ΔΣ προς άμεση υλοποίηση:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΣΤΗ Γ.Σ. ΣΣΕΤΕ 25/4/18

- Ο μεγάλος αγώνας που ξεκινήσαμε ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
- Ζητάμε από την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες Διοικήσεις τις τελευταίες επτά δεκαετίες.
- Ζητάμε από την κυβέρνηση να σταματήσει να καλύπτει και να στηρίζει την παράνομη τακτική της διοίκησης της τράπεζας.
- Καμία σκέψη για διάλυση του ΛΕΠΕΤΕ, ο οποίος είναι λογαριασμός εγγυημένων παροχών. 
- Καμία σκέψη για ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ ή για ίδρυση επαγγελματικού ταμείου.
- Θεωρούμε απαραίτητη την διατήρηση του ΛΕΠΕΤΕ, ως έχει, δηλαδή εγγυημένων παροχών. Δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή του καθεστώτος του λογαριασμού.
- Δεν δεχόμαστε καμία συζήτηση για μείωση στις αποδοχές μας.
- Απαιτούμε την άμεση καταβολή των μη καταβληθέντων υποχρεώσεων του ΛΕΠΕΤΕ προς εμάς.
- Απαιτούμε άμεσο διαχειριστικό - οικονομικό έλεγχο του λογαριασμού.
- Απαιτούμε άμεση ένταξη στον ΛΕΠΕΤΕ των εργαζομένων που προσελήφθησαν στην τράπεζα μετά την 1/1/2005. Να συνταχθεί άμεσα από το Δ.Σ. σχετική νομοθετική ρύθμιση και να γίνουν δυναμικές παρεμβάσεις στα αρμόδια Υπουργεία και σε όλα τα κόμματα της Βουλής για την ψήφισή της.
- Ζητάμε από το Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα κινητοποίησης και δημοσιοποίησης των αιτημάτων μας και συντονισμό των αγώνων μας με άλλους συλλόγους και οργανώσεις συνταξιούχων.
- Ζητάμε από το Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ να κάνει ότι είναι απαραίτητο για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας, με κινητοποιήσεις και καταλήψεις, τουλάχιστον των Κεντρικών Κατ/των σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με παράλληλη καλύτερη ενημέρωση των αγωνιστών συνάδελφων.
- Ζητάμε από το Δ.Σ. να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα επίλυσης και των άλλων εκκρεμών προβλημάτων, που μας έχουν δημιουργήσει οι κάθε είδους περικοπές των αποδοχών μας, δανείων εφ' άπαξ κλπ.
- Απαιτούμε από τη Διοίκηση της ΕΤΕ το πάγωμα πάσης φύσεως δανείων και οφειλών των συναδέλφων μας, όσο  δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ.
- Ζητάμε από το Δ.Σ. να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατότητα δικαστικής συνδρομής του αγώνα μας και προς τα Διεθνή Δικαστήρια.
- Ζητάμε από το Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ να διεκδικήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανακεφαλαιοποίηση του ΛΕΠΕΤΕ, όπως έκαναν διαχρονικά οι μνημονιακές κυβερνήσεις με τις τράπεζες και την ΕΤΕ, τις οποίες ανακεφαλαιοποίησαν φορτώνοντάς μας το κόστος.
- Ζητάμε από τις διοικήσεις των συλλόγων των εν ενεργεία συναδέλφων της Τράπεζας, του ΤΥΠΕΤ και της ΟΤΟΕ να δραστηριοποιηθούν και να συμπαρασταθούν ενεργά στον αγώνα μας. 
  
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 
Αντωνίου Ειρ., Γάτσιος Δ., Δημητρόπουλος Γ., Κατσάνος Θ., Κονταρίνης Π., Λιβιεράτος Σ., Παπαδάκη Σ., Παπαπολύζος Π., Ψαρρού Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου