Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
πρωτοβουλία συνταξιούχων ΕΤΕ

Αθήνα, 18 Φεβρ.2018
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ  ΛΕΠΕΤΕ & ΤΥΠΕΤ
ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ  ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ  ΟΣΩΝ ΤΑ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ…

Ήδη στην ανακοίνωσή μας από 19/1/18 είχαμε αναφέρει: «Αν και η αποδοχή της Διοίκησης να συζητήσει εντός ΛΕΠΕΤΕ μοιάζει σαν υποχώρηση από την μέχρι τώρα αδιάλλακτη στάση της,  η άρνησή της να καταβάλλει τις επικουρήσεις μας, ως οφείλει, δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες για τις προθέσεις της».

Σήμερα, πλέον, δεν αμφιβάλλουμε. Η πρώτη επαφή με την επιτροπή τεχνικών συμβούλων έγινε στις 9/2 με απόφαση του Προεδρείου - όχι του ΔΣ - και παρά την αντίθετη θέση του εκπροσώπου των «Ανυπότακτων» ότι σπάμε τις κόκκινες γραμμές συμμετέχοντας στην επιτροπή. Κατέδειξε δε, ότι είναι εντελώς προσχηματικές οι προθέσεις του κ. Φραγκιαδάκη για διάλογο και, απλά, συνιστούν την παγίδα, που θα μας παρασύρει σε αποδοχή κατάργησης του εγγυημένου χαρακτήρα του ΛΕΠΕΤΕ.                            
Σε αυτό συντελεί, πιθανότατα, και η συναίνεση κάποιων εκ των έσω, οι οποίοι επιδιώκουν την δημιουργία παντραπεζικού Ταμείου Υγείας, με σκοπό την συνέχιση της καριέρας τους μετά την λήξη της θητεία τους στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, και οι οποίοι, προκειμένου να αγοράσουν το προσωπικό τους μέλλον, δεν διστάζουν να ‘πουλήσουν’ τον ΛΕΠΕΤΕ.
Ως εκ τούτου, αποδεικνύεται ότι, αν είχε υιοθετήσει ο ΣΣΕΤΕ ήδη από τον Νοέμβριο την πρόταση των «Ανυπότακτων», θα ήμασταν τώρα ένα βήμα μπροστά και από την Τράπεζα, αλλά και από όσους επιβουλεύονται τον ΛΕΠΕΤΕ. Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά. Το επόμενο ΔΣ θα γίνει την Τετάρτη 21/2.                                                                         Εδώ και τώρα, πρέπει ο Σύλλογός μας να δρομολογήσει άμεσα τις ενέργειές του προς την κατεύθυνση την πιο αποτελεσματική για την υπεράσπιση της επικούρησής μας. 
Οι βασικότερες ενέργειες, όπως έχουν ήδη κατατεθεί στο ΔΣ από τους «Ανυπότακτους», είναι:

1) Προϋποθέσεις συμμετοχής μας στο διάλογο (και όχι μόνο στην επιτροπή) είναι:
·     Η πληρωμή των επικουρήσεων (οφειλόμενων και επόμενων για όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση). Η άρνηση καταβολής των υποχρεώσεων της Τράπεζας απέναντι στους συνταξιούχους την καθιστά αναξιόπιστη και αφερέγγυα, η δε επιτεινόμενη εξαθλίωση των συνταξιούχων κάθε άλλο παρά συμβάλλει στον εποικοδομητικό διάλογο.
·     Η μη αλλοίωση του χαρακτήρα του λογαριασμού και η μη απαλλαγή της Τράπεζας από τις εγγυοδοτικές της υποχρεώσεις.
·     Η επιτροπή θα πρέπει να προβεί οπωσδήποτε σε διαχειριστικό έλεγχο του ΛΕΠΕΤΕ από το 1949.
2) Εμμένουμε στην πρόταση για ένταξη στο ΛΕΠΕΤΕ όσων προσλήφθηκαν στην ΕΤΕ μετά την 1/1/ 2005. Προβαίνουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις προς την κυβέρνηση ζητώντας σχετική νομοθετική ρύθμιση, ήδη έτοιμη από τους νομικούς συμβούλους του ΣΣΕΤΕ προς παράδοση. Επικοινωνούμε το αίτημά μας στα πολιτικά κόμματα εντός και εκτός Βουλής ζητώντας να πάρουν θέση.
3) Κρίνεται απαραίτητη η διενέργεια οικονομοτεχνικής μελέτης από τον Σύλλογο (όχι σε συνεργασία με τη Διοίκηση της ΕΤΕ), που θα λαμβάνει υπ’ όψη της τον παραπάνω οικονομικό διαχειριστικό έλεγχο, αλλά και τα αποθεματικά, που θα έπρεπε να υπάρχουν με την ένταξη όλων των εργαζομένων στην ΕΤΕ από το 2005 και μετά.
4) Δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με καθημερινές καταλήψεις μπροστά και μέσα στα Κεντρικά Κατ/τα Αθηνών, Θεσσαλονίκης και όπου αλλού είναι δυνατόν. Η αδυναμία εξυπηρέτησης της πελατείας θα ασκήσει ουσιαστική πίεση σε ΕΤΕ και κυβέρνηση.
5) Δίνουμε συνέντευξη Τύπου και καταχωρούμε ανακοινώσεις στον περιοδικό και ηλεκτρονικό Τύπο. Η δημοσιοποίηση των ευθυνών της ΕΤΕ απέναντι στο ΛΕΠΕΤΕ, αλλά και της κυβέρνησης με το PSI και όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους,  θα επηρεάσει την κοινή γνώμη υπέρ μας.

Τέλος, δεν έχουμε καμμιά αυταπάτη ότι η στάση της Διοίκησης της ΕΤΕ και η προκλητική "ουδετερότητα" της κυβέρνησης εντάσσονται στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών, που εφαρμόζει πιστά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και που έχουν προδιαγράψει ότι δημόσιο χρέος και «διάσωση» τραπεζών θα πέφτουν μονίμως στις πλάτες των γνωστών υποζυγίων, δηλ. των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Οπότε, βιάζονται να τελειώνουν με τον ΛΕΠΕΤΕ, για να ακολουθήσει άμεσα κι ο επανυπολογισμός των συντάξεων (Νόμος Κατρούγκαλου), που θα μας αφήσει με μια σύνταξη-επίδομα φτώχειας. Θα τους το επιτρέψουμε;;;

Να τους αποδείξουμε ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο!
Να τους αποδείξουμε ότι ΔΕΝ παίζουμε και ΔΕΝ εμπαιζόμαστε.
Θα μας βρίσκουν στο δρόμο του αγώνα καθημερινά
μέχρι να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Αντωνίου  Ειρ., Γάτσιος Δ., Δημητρόπουλος Γ., Κατσάνος Θ.,
Κονταρίνης Π., Λιβιεράτος Σ., Παπαδάκη Σ., Παπαπολύζος Π., Ψαρρού Ζ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου