Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 5/2/2018

«Δεν μπορεί να υπάρξει καλή θέληση από μέρους μας για διάλογο με εξαθλιωμένους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΣΕΤΕ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Κάτω από την πίεση της παρουσίας  400 περίπου συν/φων μας μέσα στο Κεντρικό Κατάστημα πραγματοποιήθηκε σήμερα  -μη προγραμματισμένη -συνάντηση του προεδρείου του ΣΣΕΤΕ μα τον Δ/Σ κ. Λ. Φραγκιαδάκη, ο οποίος παρουσιάστηκε πιο προκλητικός και ανάλγητος από όλες τις προηγούμενες συναντήσεις…..
Συγκεκριμένα ο Δ/Σ είπε στο προεδρείο:
1.     Δεν πρόκειται να πληρώσει τα οφειλόμενα, πριν συνέλθει η ‘επιτροπή διαλόγου’ και καταλήξει σε αποτέλεσμα….Τότε θα πιστώσει με το αποτέλεσμα της ….νέας συμφωνίας (πρόκειται δηλαδή για καθαρό εκβιασμό τακτική που ακολουθεί από την αρχή)
2.     Για τα δάνεια είπε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν οι συνάδελφοι δανειολήπτες διαφορετικά  από τους λοιπούς δανειολήπτες και στην ουσία δεν δέχτηκε το αίτημα του ΣΣΕΤΕ για πάγωμα των πάσης φύσεως οφειλών των συν/φων. Στο τέλος της συνάντησης είπε ότι αν προσέλθουμε στον διάλογο θα εξετάσει το αίτημα….
3.     Είπε ότι ναι μεν δέχτηκε να συζητήσει εντός ΛΕΠΕΤΕ, αλλά επισήμανε ότι θα μας  συνέφερε η ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ αφού οι μειώσεις στον νέο ΛΕΠΕΤΕ θα είναι σημαντικές….
4.     Έφθασε στο σημείο να αποκαλέσει τους συναδέλφους ‘όχλο’ από τον οποίο ο ίδιος δεν παρασύρεται και συνέστησε και σε μας να πράξουμε το ίδιο……Δεν ανακάλεσε τον αήθη αυτό χαρακτηρισμό ακόμα και όταν  του επισημάναμε αυτή του την απρέπεια λέγοντάς του ότι αυτοί που αποκάλεσε ‘όχλο’ είναι κάποιοι από όσους συνέβαλλαν στο μεγάλωμα της Τράπεζας της οποίας εκείνος σήμερα ηγείται…
Στη συνέχεια συνεδρίασε το προεδρείο του ΔΣ του ΣΣΕΤΕ που αποφάσισε (ΔΑΚΣ-ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, ΑΕΣ/Τζούλης) να στείλουμε εκπρόσωπο στην «επιτροπή διαλόγου» ακόμα και αν δεν πληρώσει τα οφειλόμενα η Διοίκηση.
Με την απόφαση διαφώνησαν ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ και ΑΕΣ ενώ απουσίαζε δικαιολογημένα ο εκπρόσωπος της ΑΛΛΕΣΤΑ. Ο εκπρόσωπος των ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ζήτησε λόγω της σοβαρότητας του θέματος σύγκλιση του ΔΣ, αφού στην επιστολή που στάλθηκε στον Αν. Δ/Σ επισημαίνει εμφατικά ότι: «Δεν μπορεί να υπάρξει καλή θέληση από μέρους μας για διάλογο με εξαθλιωμένους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας»
Γιατί αλλάζει σε αυτή την κρίσιμη φάση η απόφαση του ΣΣΕΤΕ;
Δεν καταλαβαίνουν όσοι ψήφισαν την αλλαγή στάσης του Συλλόγου μας ότι έτσι συρόμαστε σε ένα προσχηματικό διάλογο κάτω από τον ανοικτό εκβιασμό της Διοίκησης που παίζει με τις ζωές των συναδέλφων μας;
Κατανοούμε την πίεση που ασκείται από τους βρισκόμενους σε απόγνωση σ/φους μας, αλλά η εκτίμησή μας είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος σε συνθήκες αιχμαλωσίας…

Τις επόμενες μέρες θα κριθούν πολλά και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του…….
Εμείς ως ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ είμαστε έτοιμοι όπως μέχρι σήμερα να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας και να πράξουμε ανάλογα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου