Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ
 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Αθήνα 9 Γενάρη 2017
Προς τα Διοικητικά Συμβούλια:

ΣΥΕΤΕ (Πρόεδρος: Γιώργος Αρβανίτης- Γεν. Γραμματέας: Θύμιος Παπαγιάννης)
ΣΥΤΑΤΕ(Πρόεδρος: Νίκος Παπαϊωάννου- Γεν. Γραμματέας: Αντώνης Ψωμαδέλης)
ΣΕΠΕΤΕ(Πρόεδρος: Ευάγγελος Δρόλιας- Γεν. Γραμματέας: Νικόλαος Λαβίδας)
ΤΥΠΕΤ(Πρόεδρος: Νίκος Κήπος- Γεν. Γραμματέας: Αθανάσιος Γέρουλας)
 ΟΤΟΕ (Πρόεδρος: Σταύρος Κούκος- Γεν. Γραμματέας: Αχιλλέας Μυλωνόπουλος )
ΣΣΕΤΕ (Πρόεδρος: Γιάννης Πορτούλας - Γεν. Γραμματέας: Ανέστης Πίσχινας)                   
  και Πρόεδρο ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο


ΓΙΑΤΙ  ΣΙΩΠΑΤΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΩΝ?

Τις μέρες αυτές ολοκληρώνεται ένα ακόμη πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της ΕΤΕ με την αποχώρηση ενός σημαντικού αριθμού εργαζομένων.
Και αυτό το πρόγραμμα –όπως και τα προηγούμενα- θα προκαλέσει τεράστιο κόστος στα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Οι λόγοι γνωστοί σε όλους μας:
Η συσσώρευση του  κόστους παροχών- χωρίς ποτέ αυτό να αναπληρωθεί σε αναλογιστικούς όρους από τη διοίκηση της ΕΤΕ-η υστέρηση των εισφορών όσων αποχωρούν πρόωρα και η  μη  πρόσληψη νέων υπαλλήλων δημιουργούν ασφυξία στα ασφαλιστικά μας ταμεία.    Τα προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης  έχουν συμβάλλει  ουσιαστικά στα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στο Ταμείο Αυτασφαλείας και το ΤΥΠΕΤ(αλλά και στο ΛΕΠΕΤΕ)  που έχουν επιβαρυνθεί με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς η ΕΤΕ να καλύψει ως οφείλει  την τρύπα που  η ίδια δημιούργησε με επιχειρηματική  της απόφαση! Γιατί φυσικά και γνωρίζετε ότι βάσει του Ν.3371/2005 άρθρο 69,  «Σε περίπτωση προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου τα πιστωτικά ιδρύματα βαρύνονται εξ ολοκλήρου με το κόστος της δαπάνης αυτής»
                                                                                             
ΓΙΑΤΙ  ΛΟΙΠΟΝ ‘ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ’ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΩΝ ?

Γιατί δεν αντιδράτε και δεν απαιτείτε με κάθε νόμιμο μέσο από την Ε.Τ.Ε. να συμμορφωθεί με το νόμο? Γιατί τόση σιωπή πια? Δεν κατανοείτε ότι η ενορχηστρωμένη σιωπή όλων σας για το σοβαρό αυτό θέμα εκλαμβάνεται ως συνενοχή ?


Τι σας εμποδίζει να ανταποκριθείτε στις θεσμικές σας υποχρεώσεις ως θεματοφύλακες  των συμφερόντων των εργαζομένων και συνταξιούχων που εκπροσωπείτε? Τι είναι αυτό που φιμώνει την φωνή σας και ‘ευνουχίζει’ την δράση σας?
                                                                   
Στα ερωτήματα αυτά (εργαζομένων και συνταξιούχων)δεν υπάρχει τόσο ταπεινωτική απάντηση, όσο η περιφρονητική σιωπή σας …

Σκεφτείτε συνάδελφοι ότι η τακτική σας αυτή είναι άδικη και  μη έντιμη για όλους όσους δούλεψαν και για όσους εξακολουθούν να εργάζονται στην ΕΤΕ προσδοκώντας να  πιάσουν τόπο οι υψηλές εισφορές που κατέβαλλαν ως εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά  ταμεία, μετά το τέλος του εργασιακού τους βίου!
Με την τακτική σας αυτή της…. ηχηρής σιωπής σας, δίνετε την εντύπωση ότι δεν σας ενδιαφέρει  αν πριονίζετε το κλαδί που όλοι βρισκόμαστε πάνω….   Ή μήπως εσείς δεν είστε επάνω στο ίδιο κλαδί με τους υπόλοιπους?           
Μήπως η κατάρρευση των ασφαλιστικών μας ταμείων δεν σας αφορά και προσωπικά ?
 Μήπως απολαμβάνετε  κάποιας …ιδιότυπης ασυλίας  που σας εξασφαλίζει ότι τα δικά σας ασφαλιστικά δικαιώματα θα μείνουν αλώβητα?

Στα εύλογα αυτά ερωτήματα οφείλετε να απαντήσετε άμεσα όχι με λόγια, αλλά με πράξεις που να διασφαλίζουν το παρόν και το μέλλον των ασφαλιστικών μας ταμείων που κινδυνεύουν από τα επιχειρηματικά σχέδια της εργοδοσίας, αλλά κυρίως από την δική σας συναίνεση σε αυτά  που την εκφράζετε δια της …σιωπής σας και της αδρανείας σας!

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι  που εκπροσωπείτε  δεν διανοούνται ότι οι  θεσμικοί τους εκπρόσωποι  στο όνομα της δικής τους συνδικαλιστικής τους καριέρας και των προνομίων που απολαμβάνουν , θα θυσιάσουν το παρόν και το μέλλον των ασφαλιστικών μας ταμείων, των ασφαλισμένων και των οικογενειών τους…

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΤΕ…..
Γιώργος Θ. Δημητρόπουλος
Συνταξιούχος Ε.Τ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου