Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΔΥΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΑΚΟΜΑ Ο ΣΣΕΤΕ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ

Συνάδελφοι,
                        Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή , εκφράζοντας έντονα συναισθήματα απογοήτευσης ,θλίψης  ,αγανάκτησης ,θυμού και αρνητικής  διάθεσης
Για τους παρακάτω λόγους¨.
   1.-Ως Διοικητικό Συμβούλιο(συνολικά) μας έχετε απομονώσει και αποξενώσει από  όσα γενικά τερατώδη συμβαίνουν στο Διοικητικό Συμβούλιο με την απραξία σας, με την ανταλλαγή ένθεν κακείθεν προσβλητικών και απαξιωτικών χαρακτηρισμών ,με την αποχή από τα όργανα Διοίκησης ,με τις ίντριγκες που εξυφαίνονται και γενικά με την πολεμική που εξαπολύεται εναντίον αλλήλων.
   2.-Μοιάζει να είστε έξω από το «κοινωνικό γίγνεσθαι» ,να μην σας αγγίζουν τα έντονα και οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και οι οικογένειές μας, με την ανεργία των παιδιών μας ,τη συνεχή υποβάθμιση της καθημερινότητάς μας , την επίθεση σε κοινωνικές κατακτήσεις των προηγούμενων γενεών .
        Την ώρα που πραγματοποιείτο η μεγάλη σε όγκο και παλμό συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων στην Αθήνα προχθές, εσείς  είσασταν κλεισμένοι στα γραφεία για να πραγματοποιήσετε
άλλο ένα (το τέταρτο)Διοικητικό Συμβούλιο –χωρίς  να γίνει βέβαια. Άραγε  είμαστε οι εκλεκτοί που δεν ζούμε σε αυτή την κοινωνία….
  3.-Βαυκαλίζεστε με τις σκέψεις και συμπεριφορές ότι σαν καλά παιδιά θα μας αντιμετωπίσουν οι «αρμόδιοι» της ΕΤΕ –προσωρινοί βέβαια-και θα μας χαιδέψουν την πλάτη και θα σκεφθούν κάποτε να επιλύσουν τα όποια προβλήματα μα έχουν δημιουργήσει διαχρονικά.
   4.-Βασιζεστε  σε υποσχέσεις ανέξοδες που σας δίνουν οι «δικοί σας»  κρατώντας ομήρους σε απραξία όλους εμάς τους απλούς συναδέλφους που αγωνιούμε για το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας .
   5.-ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ  να λειτουργήσετε επιτέλους σωστά σαν Δ Σ ως σύνολο και αν δεν μπορείτε ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ  και προκηρύξτε εκλογές ΕΣΕΙΣ και όχι να «ρίχνετε την μπάλα στην εξέδρα-συναδέλφους» ζητώντας  με υπογραφές εκλογές ,αντί να πράξετε το αυτονόητο εφόσον δεν μπορείτε η δεν θέλετε να επιτελέσετε τα καθήκοντα για τα οποία σας έχουμε εκλέξει.
  6.-Παρακαλούμε και απαιτούμε η παρούσα επιστολή να επιδοθεί ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ, να δημοσιευτεί στο περιοδικό ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ και να αναρτηθεί και την ιστοσελίδα του Συλλόγου-όπως και η επιστολή του ΝΠ Θεσσαλονίκης.                                                                                                                                                


                                                                                                                                                                          Ευχαριστούμε
                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                               ΤΑ ΜΕΛΗ

           Τσαουσάκος Γιώργος                        Παπαδάκης Βαγγέλης    Σαριδάκης Γιώργος
ΣΗΜΕΙΩΣΗ     Για την προγραμματισμένη συγκέντρωση στις 17/10/2016 στην Αθήνα  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να παρευρίσκονται και οι γραμματείς των Νομαρχιακών Παραρτημάτων και να καλύψετε τα οδοιπορικά τους ,για να εκφράσουμε τις απόψεις μας και να μεταφέρουμε σε συγκεντρώσεις των συναδέλφων στην επαρχία την ενημέρωση που θα κάνετε.

                                                   *********************

Ενημέρωση για την συγκέντρωση του Νομαρχιακού Παραρτήματος Χανίων 25.10.2016

          Συνάδελφοι,
 1.-                                  Σήμερα 25.10 πραγματοποιήσαμε την ενημερωτική συγκέντρωση του Νομαρχιακού Παραρτήματος Χανίων με παρουσία συνολικά 40 συναδέλφων .Διαβάστηκε η εισήγηση  της συγκέντρωσης του Συλλόγου της 17.10, η επιστολή του Νομαρχιακού Παραρτήματος Χανίων της 6.10  και η απάντηση-τοποθέτηση του συνάδελφου Βλασσόπουλου  και το ψήφισμα της συγκέντρωσης 17.10.Έγινε εκτενής αναφορά του Γραμματέα κ.Τσαουσάκου  για τα όσα ειπώθηκαν στην συγκέντρωση της 17.10 καθώς και για τις παρεμβάσεις –ερωτήματα και απόψεις  που ανέπτυξε και για τις απαντήσεις που εδόθησαν. Επίσης εκφράστηκε η έντονη δυσφορία των παρευρισκομένων για τα τεκταινόμενα στο ΔΣ και ιδίως η μη δημοσιοποίηση της επιστολής του ΝΠ στην ιστοσελίδα του Συλλόγου ,αν και έχει εγκριθεί από τα μέλη του ΔΣ κκ Πίσχινα και Βλασσόπουλο ,θεωρώντας ότι έτσι φιμώνεται η αντίθετη  η τουλάχιστον η μη αρεστή και μη σύμφωνη άποψή μας. Εμμένουμε στο
αίτημά μας να καταβληθούν τα οδοιπορικά στον Γραμματέα κ. Τσαουσάκο που παρευρέθη στην συγκέντρωση  του Συλλόγου της 17.10 και επίσης στις συγκεντρώσεις του ΔΣ στην Αθήνα να καλούνται οι Γραμματείς όλων των Παραρτημάτων για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων-θέσεων  .

2.-       Από την συγκέντρωσή μας εγκρίθηκε το παρακάτω  ψήφισμα, το οποίο σας ζητούμε να αναρτηθεί μαζί με την παραπάνω αναφορά στην ιστοσελίδα του Συλλόγου-χωρίς λογοκρισία.
 

                    ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΑΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ 25.10.2016.
 

   Εμείς οι συνάδελφοι μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων Νομαρχιακού Παραρτήματος Χανίων συγκεντρωθήκαμε σήμερα 25.10.2016 ,ύστερα από πρόσκληση της Γραμματείας του ΝΠ και αφού ακούσαμε  α) την εισήγηση του Προεδρείου της συγκέντρωσης της 17.10 , β) την επιστολή του ΝΠ  της 6.10 προς το  ΔΣ ,γ)την τοποθέτηση  μέσω mail του συν Βλασσόπουλου  επ αυτής, δ) την ενημέρωση του Γραμματέα κ. Τσαουσάκου  για τα όσα ειπώθηκαν από όλους που συμμετείχαν και ιδίως τις τοποθετήσεις του κ. Στρίμπερη  επί των  επίκαιρων θεμάτων που είναι σε εξέλιξη ,τον
προβληματισμό που εκφράστηκε για την λειτουργία του ΔΣ, την αποχή του συνδυασμού της ΑΕΣ από την συγκέντρωση –διαβάστηκε η σχετική ανακοίνωση- και τη θέση του κ. Σαρρή που παρευρέθη,
και τις απόψεις –τοποθετήσεις των συναδέλφων των Χανίων ,  ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ    τα εξής .
      1)ΖΗΤΑΜΕ  να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις μνημονιακές περικοπές μισθών και συντάξεων. Στηρίζουμε την μήνυση που υπέβαλε ο Σύλλογός μας κατά παντός υπευθύνου σχετικά με το θέμα αυτό.
      2)ΖΗΤΑΜΕ  να ισχύσουν και για τους συνταξιούχους της  ΕΤΕ οι ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις που συμφώνησε η Διοίκηση της ΕΤΕ σχετικά με τα δάνεια του προσωπικού.
      3)ΖΗΤΑΜΕ  να εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κανονισμού του Πρώην Ταμείου Συντάξεων ΕΤΕ  στον υπολογισμό των συντάξεων των συναδέλφων μας , όπως προβλέπει ο νόμος.
      4)ΖΗΤΑΜΕ  την οικονομική αποκατάσταση των συνταξιούχων των ετών 2012-2013  στους οποίους μειώθηκε αναδρομικά το εφάπαξ.
      5)ΖΗΤΑΜΕ  να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ΤΥΠΕΤ και του ΤΑΠΕΤΕ  ενόψει της νέας εθελούσιας εξόδου που σχεδιάζει η ΕΤΕ.
      6)ΖΗΤΑΜΕ  να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας  προς όφελος των συμφερόντων των συναδέλφων μας .Η αποχή ορισμένων συμβούλων από τις συνεδριάσεις του ΔΣ  δεν εξυπηρετεί κανένα.
      7)ZHTAME το σεβασμό όλων των δικαιωμάτων που έχουμε ως συνταξιούχοι και ιδιαίτερα όσων δικαιωμάτων σχετίζονται με τις απολαβές μας .Δεν αποδεχόμαστε καμία απειλή εναντίον των παροχών της επικούρησής μας ,απ όπου και αν προέρχεται.  
      8)ΖΗΤΑΜΕ  να συμπαραταχθεί ο Σύλλογός μας με ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους και εργαζόμενους δυναμικά και όχι μόνο εξ αποστάσεως ,ώστε να αποκρουστούν οι μνημονιακοί νόμοι που κατακρημνίζουν τις αποδοχές και συντάξεις και συντηρούν την ανεργία των παιδιών μας και υποβαθμίζουν περαιτέρω τη ζωή και την καθημερινότητά μας.
      9)ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ  την χρεοκοπία των Ασφαλιστικών Ταμείων  που προήλθε από το εγκληματικό PSI που εξαφάνισε τα αποθεματικά τους, ούτε  την οικονομική εξαθλίωση-χρεοκοπία του Συλλόγου μας ,λόγω της συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ και την απαξίωση της μετοχής της.
    10)ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ  την εγρήγορση του Συλλόγου στην επικείμενη εφαρμογή του ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ των συντάξεων μετά την ψήφιση του σχετικού Νόμου ,διότι  ο κ. Στρίμπερης  δεν έδωσε σαφή απάντηση για το ποιους θα αφορά ( νέους η παλαιούς συνταξιούχους ).
    11)ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Συλλόγου ΟΛΩΝ των υλικών που αποστέλλουμε στον Σύλλογο ως ΝΠ Χανίων καθώς και την δημοσίευσή τους στο περιοδικό .Εκκρεμεί η επιστολή μας 6/10 που ήδη έχει εγκριθεί-συμφωνηθεί η ανάρτησή της από τους συνάδελφους  Πίσχινα και Βλασσόπουλο .
   12)Σε περίπτωση απόφασης για «πώληση» των «κόκκινων» δανείων (και όχι μόνο) σε ξένα funds με είσπραξη μετρητών το 10-15% της αξίας τους από τις Τράπεζες,  ΖΗΤΑΜΕ  να καλούνται οι δανειολήπτες να εξοφλούν τα δάνειά τους με τους ίδιους όρους .Επίσης να προχωρήσει σε διαδικασίες η Κυβέρνηση για «κούρεμα» των δανείων ,ανάλογα με το υπάρχον-εναπομείναν εισόδημα των δανειοληπτών και να μην προχωρήσει σε διαδικασίες πλειστηριασμών πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας , με «πάγωμα» των τόκων και περίοδο χάριτος.


                                                                                                                                                                    ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
 (40 υπογραφές  θα σταλούν μέσω ΦΑΞ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου