Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ & ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΣΟ-ΟΣΟ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ [του συνδ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ]



Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη αποτελεί, για το σύνολο της Ελληνικής οικονομίας αλλά και των συνταξιούχων και των εργαζομένων των τραπεζών, ο πλήρης αφελληνισμός ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος μέσω της αλλαγής της σύνθεσης του μετοχικού τους κεφαλαίου.

Για το σκοπό αυτό προηγήθηκε η μεθοδευμένη τεράστια υποτίμηση της αξίας των μετοχών των τραπεζών. Κι΄όλα αυτά συντελούνται σε αντίθετη μάλιστα κατεύθυνση από τις προγραμματικές δηλώσεις και δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Σε συνέχεια των παραπάνω αναμένεται η τοποθέτηση νέων διοικήσεων από ξένα funds, ανεξάρτητα αν είναι Έλληνες ή ξένοι, που όμως δεν θα έχουν καμία σχέση με την σημερινή Ελληνική τραπεζική αγορά και τα θεσμοθετημένα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δεδομένα.
Αυτό, πλην των άλλων θα δεσμεύσει οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση, εμποδίζοντάς την  από την τυχόν προώθηση προοδευτικής οικονομικής πολιτικής για την ανάταξη της εγχώριας παραγωγής, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε δυσμενείς, μη αναστρέψιμες καταστάσεις. Οι τέσσερεις  συστημικές  τράπεζες ανήκουν στον Ελληνικό λαό, γιατί τις έχει χρυσοπληρώσει για να συνεχίσουν να λειτουργούν και σε αυτόν πρέπει να αποδοθούν προς όφελος της κοινωνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου