Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Έως πότε Μιθριδατισμός ? [από τον συνδ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΥΚΑΛΑ]



Συνδλφ., είναι κοινή η διαπίστωση για την παραλυτική κατάσταση & την αβελτηρία στον ΣΣΕΤΕ κι εν πολλοίς η αναποτελεσματικότητά του ως
προς την αντιμετώπιση των συνταξιοδοτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συντ/χοι του χώρου της Εθνικής.
Για όλη αυτή την κατάσταση την κύρια ευθύνη έχουν συγκεκριμένες "δυνάμεις αδρανείας" με ονοματεπώνυμο και που συναποτελούν το σημερινό προεδρείο του Συλλόγου.
Πρόσφατα (στις 6.4.16) έγινε η Γ.Σ. του Συλλόγου μ΄έναν απολογισμό (διοικητικό & οικονομικό) που προσβάλλει την νοημοσύνη μας, μακριά απο τα πραγματικά προβλήματα που μας απασχολούν και με μια διαδικασία παρωδία που αποτέλεσε το πρόσφορο έδαφος -κατα πληροφορίες- να σημειωθούν συμπεριφορές εκφοβισμού και να γίνoυν επιλήψιμες παρατυπίες κατα την ψηφοφορία έγκρισης των απολογισμών.
Επιτείνοντας έτσι την ανυποληψία για την ύπαρξη και αναγκαιότητα του Συλλογικού θεσμού αλλά και της Συλλογικής δράσης.

Είναι επίσης, κοινή εκτίμηση πως η Νεομνημονιακή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα επιχειρήσει να καταθέσει πρόταση-πακέτο μαζί με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση και νέα φόρο - ληστρικά μέτρα, όπως έχουν ήδη συμφωνήσει για την εφαρμογή του
3ου μνημονίου (κατα τα φαινόμενα, ετοιμάζεται και 4ο). Ταυτόχρονα, μεθοδεύουν την παράδοση όλων των δανείων σε funds, την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων και το ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας και οργανισμών. 
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα αντεργατική και αντιλαϊκή καταιγίδα που θα σαρώσει τα πάντα, με την θανάσιμη συνταγή της συνεχιζόμενης "εσωτερικής υποτίμησης" χάριν της δημιουργίας πλεονασμάτων υπέρ των "δανειστών".

Η αδράνεια και η στασιμότητα που επικρατεί στις τάξεις της "ηγεσίας" του Συλλόγου δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας οδηγήσει ως πρόβατα επι σφαγή.
Ενώ όλα αυτά τα μέτρα πλήττουν συντριπτικά τους τραπεζοϋπαλλήλους (εν ενεργεία και συνταξιούχους) o ΣΣΕΤΕ δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία και ακολουθεί την οδό της απραξίας, απομονώνοντάς μας απο άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις & συλλόγους ή απο προσπάθειες συντονισμού κινητοποιήσεων.
Είναι διάχυτος ο προβληματισμός και η οργή σε πολλούς συνδλφ. που καταλήγουμε να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, κι ότι πρέπει να δραστηριοποιηθούμε για την κάθαρση, ανανέωση κι επανεκκίνηση του Συλλόγου, γι΄αυτό και πήραμε την πρωτοβουλία να συντάξουμε κείμενο-πρόσκληση*  για ν΄αφυπνισθούμε και να κινητοποιηθούμε σε άλλη κατεύθυνση και με άλλο περιεχόμενο απο αυτό που θέλουν οι επίορκοι του Συλλόγου να μας επιβάλλουν για τα συμφέροντά μας.
Αναμονή και παθητική στάση θα είναι τραγική για το παρόν και το μέλλον μας.
Απευθύνουμε πρόσκληση σε κάθε συνδλφ. που θέλει να είναι αξιοπρεπής.

Πρέπει να υπάρξει συντονισμός και δράση μαζί με τους άλλους Συλλόγους & την Ομοσπονδία.

                                                             ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ  – ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου