Σάββατο 16 Απριλίου 2016






























































































































     Δ Ε Ν   Υ Π Ο Τ Α Σ Σ Ο Μ Α Σ Τ Ε        
Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας,ν'αποτρέψουμε την ολοκληρωτική καταστροφή

Γι'αυτό παίρνουμε την πρωτοβουλία να σας καλέσουμε σε αντιμνημονιακό αγώνα

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι                                                                                   Αθήνα, Μάρτιος 2016
 
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια οικονομική και κοινωνική κρίση. Με οδηγό τις μνημονιακές επιταγές η σημερινή κυβέρνηση – όπως και οι προηγούμενες – συνεχίζει, με δόσεις, τη συστηματική κατεδάφιση των νόμιμων, απαράγραπτων και κατοχυρωμένων ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. 
Το 3ο κατοχικό μνημόνιο είναι εδώ με ψηφισμένους τους εφαρμοστικούς νόμους για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, με μειώσεις συντάξεων και επικουρήσεων, με μεγαλύτερη φορολογική αφαίμαξη, με σκοπό να καλυφθούν οι μνημονιακές υποχρεώσεις τους.
Και όλα αυτά συμβαίνουν, μετά από αλλεπάλληλες μειώσεις, όπως η κατάργηση των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, Επιδόματος Αδείας και Ισολογισμού, τη συνεχιζόμενη υπερφορολόγηση των πενιχρών πλέον εισοδημάτων μας, τη μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ, την συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, την υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, τη συρρίκνωση του προσωπικού της ΕΤΕ, την απαλλοτρίωση των αποθεματικών των Ταμείων μας, με αποτέλεσμα τη συνολική επιδείνωση του ασφαλιστικού συστήματος και την υποβάθμιση των παροχών υγείας. Ποιος θυμάται πλέον ότι οι τραπεζοϋπάλληλοι της Εθνικής πλήρωναν 11% για την κύρια σύνταξη, 4,5% για την επικούρηση, 4,5% αρχικά και 5,5% αργότερα για το εφάπαξ και λογικά δικαιούνται αντίστοιχες παροχές; Ποιός θα μιλήσει για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων, για το στραγγαλισμό του ΛΕΠΕΤΕ με την μεταφορά στο ΙΚΑ των, μετά το 2005, προσληφθέντων;
Δεν ξεχνάμε το πλέγμα των αντιασφαλιστικών νόμων που ξεκίνησε με τις άτοκες καταθέσεις των αποθεματικών στη Τράπεζα της Ελλάδος και συνεχίσθηκε από το 1990 με την «επένδυση» των αποθεματικών στο Χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα και τα PSI, με τους νόμους Κουτρουμάνη-Λοβέρδου, που ενώ μας έκλεβαν, έλεγαν ότι τα προβλήματα λύθηκαν για τα επόμενα 30 χρόνια.
  
Τα καινούργια σχέδια περιλαμβάνουν κάτι χειρότερο από την ανθρωποφαγία που καλλιεργούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στρέφοντας διάφορες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες τη μία εναντίον της άλλης, ως δήθεν προνομιούχες. Έχουν ήδη ανοίξει το δρόμο για ακόμα περισσότερες αδικίες, αυθαιρεσίες και παρανομίες, που καταστρατηγούν τις συλλογικές συμβάσεις, το εργατικό δίκαιο και το σύνολο των θεσμικά καθιερωμένων κανόνων τόσο του Ελληνικού Συντάγματος και τις αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων (βλ. ΣτΕ), όσο και του Ευρωπαϊκού και του Διεθνούς δικαίου.
Θα περίμενε κανείς ότι τα προκλητικά αυτά μέτρα θα προκαλούσαν ισχυρές κοινωνικές αντιδράσεις. Παρόλα αυτά όμως τα Δ.Σ. των σωματείων και συγκεκριμένα των τραπεζοϋπαλλήλων και των τραπεζοσυνταξιούχων δεν κατάφεραν να μετατρέψουν την αίσθηση της αδικίας σε ενεργή συσπείρωση και πάλη, λόγω της προϋπάρχουσας απαξίωσης του γραφειοκρατικού συνδ/στικού κινήματος του κλάδου μας, της ωφελιμιστικής συμπεριφοράς πολλών συνδικαλιστών, του εναγκαλισμού της πλειοψηφίας των συνδικαλιστικών παρατάξεων με τους εργοδοτικούς και κομματικούς μηχανισμούς αλλά και της έμπρακτης ενσωμάτωσής τους στο μνημονιακό μπλοκ.
Στο διάστημα που πέρασε μετά τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας, το 2014, έχουμε γίνει θεατές συμβάντων «απείρου κάλλους» με πρωταγωνιστές τους εκλεγμένους συνάδελφους μας στο Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ, που συνεχίζουν πεισματικά τις άνευ ουσίας ανταγωνιστικές μεταξύ τους συμπεριφορές.
Για πόσο καιρό οι συνάδελφοι συνταξιούχοι θα είναι υποχρεωμένοι να υπομένουν την εμμονή των παρατάξεων για πλήρη αυτοδυναμία και επικυριαρχία και ποιος θα τους αποδώσει τις ευθύνες για την κατασπατάληση του 1,3 εκ. €, που εισπράττουν κάθε χρόνο από την – συγκριτικά με άλλα σωματεία – ιδιαίτερα υψηλή συνδρομή που καταβάλουμε, για τη μη προάσπιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη σημερινή απαράδεκτη και καταστροφική λειτουργία του Δ.Σ. που, μεταξύ άλλων, μας οδήγησε σε πρωτοφανή απομόνωση από την ΟΣΤΟΕ και το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα; Δεν χρειαζόμαστε κηδεμόνες αλλά συνάδελφους εκλεγμένους δημοκρατικά, πρώτους μεταξύ ίσων, που να υπηρετούν τα πραγματικά μας συμφέροντα.
 
 
Οι βασικές διεκδικήσεις μας για τις οποίες αγωνιζόμαστε είναι:
1) Η σταδιακή κατάργηση όλων των παρακρατήσεων από τις συντάξεις μας και η άμεση αποκατάστασή τους. 2) Η θωράκιση του ΛΕΠΕΤΕ. 3) Η επαναφορά της συνεισφοράς της τράπεζας (4,5%) στο εφάπαξ.  4) Η άμεση ανακεφαλαιοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
5) Η προστασία του ΤΥΠΕΤ με την ισότιμη και ενεργή συμμετοχή των συνταξιούχων και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. 6) Το κούρεμα μέρους των πάσης φύσεως δανείων (στεγαστικών, καταναλωτικών, ατομικών, καρτών κ.τ.λ.) των συναδέλφων μας ανάλογο με το ποσοστό της μείωση των συντάξεών μας. 7) Η πλήρης αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί οι συνάδελφοί μας διαχρονικά στο εφάπαξ, λόγω της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών από τις κυβερνήσεις και την τράπεζα. 8) Την αντιμετώπιση των πάσης φύσεως προβλημάτων που προκαλεί το ΙΚΑ στους συναδέλφους μας που συνταξιοδοτήθηκαν από την 1.8.2008 μέχρι σήμερα.
./.
Σ’ αυτή λοιπόν τη δύσκολη συγκυρία, με δεδομένη την αδράνεια του Δ.Σ. του Συλλόγου, μια ομάδα συναδέλφων μας με έντονη την ανησυχία για το μέλλον, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με διάθεση να προσφέρουν και να συμβάλουν, χωρίς ιδιοτέλεια, και παρά τις αντιξοότητες, στην προώθηση και επίλυση των καυτών προβλημάτων των συναδέλφων μας.
 
Γι’ αυτό συσπειρωνόμαστε σε μια ενωτική αντιμνημονιακή πρωτοβουλία, αυτόνομη, απαλλαγμένη από κομματικές νουθεσίες και μικροσυμφέροντα, με μοναδικό σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων μας. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την ενεργή συμμετοχή στα συλλογικά δρώμενα όλων των συναδέλφων μας με άμεσες δημοκρατικές διαδικασίες.     

Καλούμε λοιπόν τώρα, που η κοινωνική αγανάκτηση και δυσαρέσκεια οξύνεται, όλους τους συναδέλφους μας, ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση του καθενός, σε μια διεκδικητική κοινή προσπάθεια απέναντι σε αυτές τις κατάφορες αδικίες που αντιμετωπίζουμε. Είναι καιρός να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να αποφύγουμε την ολοκληρωτική καταστροφή. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αδιαφορεί, να εφησυχάζει, και να υποτάσσεται στο δήθεν ρεαλιστικό, και αναπόφευκτο. Όλοι μαζί ενωμένοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, είναι σίγουρο ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε το διαφορετικό στους Συλλόγους μας, γεγονός που θα δώσει πραγματική προοπτική και ελπίδα.                                                       

ΟΙ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ σε αντιμνημονιακό αγώνα












ΑΛΥΦΑΝΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΚΥΠΡΙΩΤΗ ΑΘΗΝΑ
 ΠΕΤΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
 ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΑΤΜΑΤΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΖΩΗ
ΑΤΜΑΤΖΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΚΩΣΤΑΤΟΣ ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ
 ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΒΕΝΕΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΛΑΒΔΑ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ)
 ΠΟΥΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΒΕΡΓΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΛΑΒΔΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
 ΠΡΙΜΗΚΥΡΙΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ
ΒΙΔΑΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
 ΣΑΒΒΑΪΔΗΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ
ΓΑΖΗΣ ΤΑΚΗΣ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΑΙΡΗ
 ΣΑΚΑΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΓΑΛΙΑΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΑΡΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
 ΣΑΧΠΑΤΖΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΓΑΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ ΣΥΜΟΣ
 ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΕΡΑΡΔΗ ΣΤΕΡΓΙΑΝΝΑ (ΣΕΡΤΖΙΑ)
ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
 ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΛΥΤΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
 ΣΠΑΘΗ ΑΝΝΑ
ΓΑΛΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΛΥΤΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
 ΣΤΕΝΙΜΑΧΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜΑΓΚΟΥΦΑΚΗΣ ΘΕΟΠΙΣΤΟΣ
 ΤΕΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΓΙΑΤΑΓΑΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΑΛΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
 ΤΖΑΦΑΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ ΧΑΡΑ
 ΤΟΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΑΤΣΑΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΙΧΑΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΔΡΙΑΝΑ
ΜΟΥΡΔΟΥΚΟΥΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 ΤΣΑΜΠΑΡΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΑΛΕ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
 ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΔΟΡΙΖΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΠΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 ΤΣΑΧΑΓΕΑ ΑΣΠΑΣΙΑ
ΔΡΟΓΚΑΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΜΠΟΖΩΝΑ ΜΑΡΙΑ
 ΤΣΙΒΕΡΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ ΕΛΕΝΗ
 ΤΣΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΖΑΡΟΚΩΣΤΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΜΠΟΥΣΟΥΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
 ΤΣΟΥΛΧΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΖΗΣΙΔΟΥ ΑΓΝΗ
ΜΥΛΩΝΑ ΕΙΡΗΝΗ
 ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΕΤΤΑ
ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 ΦΡΑΓΚΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΚΑΛΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΑ
 ΦΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΝΤΑΝΟΛΕΩΝ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΝΤΟΥΓΑΝΗ ΖΩΗ
 ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΡΑΜΙΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ -ΜΑΝΙΑ
 ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΑΝΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
 ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΚΟΥΛΑ
ΚΑΣΙΜΙΔΟΥ ΕΛΠΙΔΑ
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
 ΧΑΤΖΗΜΗΝΑΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
ΚΑΥΚΑΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΟΦΙΑ
ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
 ΨΑΡΡΟΥ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΠΑΠΑΠΟΛΥΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΙΛΙΑ
ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛ-ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ

ΚΟΡΡΕ ΜΑΡΙΑ
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΠΑΡΑΓΙΟΥΔΑΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΙΣΜΗΝΗ

ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΣΣΑΔΗ ΕΥΤΥΧΙΑ (ΕΦΗ)





































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου